daniel33mc Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Wreście pokazali nowego Striva , mi się średnio podoba stary był ładniejszy. https://www.canyon.com/pl/mtb/strive/ Edytowane 18 Stycznia 2019 przez daniel33mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Heh no właśnie mi też stary podoba się bardziej z czysto technicznego pkt widzenia. Otóż w starym pomiędzy linkiem a górnymi rurkami wahacza był klasyczny zawias na łożyskach. W nowym jest coś przekombinowane. Tutaj widać o co mi chodzi... https://gearjunkie.com/roundup/emerging-gear-01-17-19/2019+Canyon+Strive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Niech zgadnę, w razie wymiany będzie trzeba sprowadzać ten ukryty damperek z Wysp Samoa za 1000$? A po kilku latach całkiem zniknie z oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Fajny patent.Twórcze rozwinięcie magic linka z Kony .Ciekawe po co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Ten damperek to shapeshifter. Umożliwia zmianę geometrii roweru przełącznikiem na kierownicy (wg canyona z geo enduro można zrobić XC). Kupić go można bezpośrednio w canyonie i o ile się nie mylę ma GW na 6 lat (konia z rzędem temu, kto rower enduro użytkuję dłużej niż 5 lat). I chodziło mi o coś innego. Wygląda jakby link zawieszenia nie był połączony z wahaczem tylko wahacz go naciska (może się mylę bo nie widziałem na żywo rozebranego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Patrząc po filmiku wygląda to jakby shapeshifter był "drugim linkiem". W zasadzie przesuwa tylko punkt mocowania dampera. Tylko tyle i aż tyle. W sumie to fajne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 A to daje zmianę skoku i krzywej progresji zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi