systematic Napisano 15 Stycznia 2019 Napisano 15 Stycznia 2019 Witam, jestem nowy na forum i jest to mój pierwszy post więc z góry przepraszam jeśli poruszę temat "banalny" dla zaawansowanych forumowiczów. Składam elektryczny rower na dedykowanej ramie Qulbix. Wkład suportu jaki jest zalecany to Truvativ Howitzer Team 83mm i taki zakupiłem (pasuje). W dniu dzisiejszym przyszła paczka z korbą której szukałem od dłuższego czasu Truvativ hussefelt 42T. Według mnie elementy te nie są "kompatybilne". Zapewniano mnie że nie będzie problemów bo to system ISIS natomiast nie mogę wsunąć korby na suport. W załączeniu fotki na których przedstawiam moje wątpliwości. Rowki suport są zaokrąglone natomiast korby wyraźnie ścięte. Nie jestem w stanie wsunąć korby. Czy powinienem użyć siły aby te miejsca się zaklinowały (dopasowały). Bardzo proszę o poradę.
Mod Team durnykot Napisano 15 Stycznia 2019 Mod Team Napisano 15 Stycznia 2019 Do suportów Howitzer pasują chyba tylko dwie korby Truvativa. Suport Howitzer jest inny niż ISIS. Do zakupionej korby potrzebujesz standardowy suport ISIS ( na 95% ), lub inną korbę w standardzie Howitzer.
Ilia Napisano 15 Stycznia 2019 Napisano 15 Stycznia 2019 Jest jeszcze standard Mini Isis. W tym standardzie suport ma kwadratowe ząbki. Z moich info wynika, że korba i suport, które masz, rzekomo są kompatybilne, ale może skonsultuj się z dealerem, albo podejdź do jakiegoś serwisu rowerowego to może szybko stwierdzą czy to ze sobą pasuje czy nie. Lepiej nic na siłę.
systematic Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Napisano 16 Stycznia 2019 Dziękuję za wskazówki. Poszedłem tropem durnykota i okazuję się że mam starą wersje korby. Aby korba pasowała pod mój wkład suportu musi posiadać dodatkowy napis "Howitzer"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.