life4club Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Witam Jak dokładniej wygląda kwestia zakazu poruszania się rowerem po Wenecji? Teoretycznie piszą, że nie można, ale na opencycle map jest ścieżka rowerowa prowadząca przez most z Mestre do Wenecji, a następnie szlak w kierunku promów do Lido i ten szlak jest poprowadzony przez Wenecję właśnie. Dodatkowo na stronie kolei włoskich widziałem możliwość wzięcia roweru do pociągu na stacji Santa Lucia. Ktoś był tam z rowerem i może podzielić się doświadczeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol2 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Cześć Byłem w Wenecji 2017r jest zakaz poruszania się rowerami (policja pilnuje) zakaz istnieje chyba od 2015 r Do dworca kolejowego i do promu można kręcić bez problemu Do dworca kolejowego można przez most dojechać na rowerku i jest możliwość zostawienia go w przechowalni bagażu lub na najbliższym parkingu a dalej zwiedzanie z buta :) Tak w ogóle to nie wyobrażam sobie przepychania się w tym tłumie z rowerem by zwiedzać Wenecję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Witam byłem w tym roku w Wenecji i zakaz dalej obowiązuje. Zwiedzanie z buta zostaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
life4club Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Rozumiem, czyli jednak to nie błąd, że jest na mapie jakiś szlak prowadzący przez most, a dalej do promu. Więc po prostu dozwolona dla rowerzystów jest tylko jedna część, wtedy, kiedy z dzielnicy Mestre chcą przedostać się na sąsiednie wyspy wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.