Vantos Napisano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Witam, ostatnio trochę sprzątałem w piwnicy i znalazłem jakieś amortyzatory firmy rockshox, nie mam pojęcia czy są nowe czy używane, nawet nie wiem skąd je mam :D Chciałbym się dowiedzieć czy są one coś warte to bym je sprzedał żeby zrobić więcej miejsca w piwnicy :D link do galerii https://imgur.com/a/AoJCkF6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 RockShox to jest tylko paczka, a amortyzator to jest Manitou Axel (Elite?). Ślady na hakach świadczą o tym, że był używany, ale lagi wyglądają bardzo dobrze. Pewnie wystarczy nasmarować i będzie śmigał. Przydałoby się do wyceny określić rocznik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantos Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Teraz, seraph napisał: RockShox to jest tylko paczka, a amortyzator to jest Manitou Axel (Elite?). Ślady na hakach świadczą o tym, że był używany, ale lagi wyglądają bardzo dobrze. Pewnie wystarczy nasmarować i będzie śmigał. Przydałoby się do wyceny określić rocznik. Dzięki wielkie, a jak mógłbym określić rok produkcji? z tego co widzę w google, są to te manitou axel elite i większość jest z 2004 roku. Jest na nich gdzieś ukryty jakiś kod do sprawdzenia? na pierwszy rzut oka laika nic nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Nie ma wybitych żadnych numerów na dolnych lagach lub koronie? Na dole pomiędzy mocowaniami hamulca jest jakieś kółko wybite. Nie ma tam żadnych numerów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantos Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 4 minuty temu, seraph napisał: Nie ma wybitych żadnych numerów na dolnych lagach lub koronie? Na dole pomiędzy mocowaniami hamulca jest jakieś kółko wybite. Nie ma tam żadnych numerów? Jest tylko te wybite kółko, lecz jest tak małe że nie mogę niczego rozczytać. Każde amortyzatory które znalazłem w google były z 2003/2004 więc te pewnie też jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantos Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 @seraph myślisz że jest to coś warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Axel to był podstawowy model Manitou w tamtych latach i działał tak se. Patrząc na te zdjęcia to najbiedniejsza wersja i ktoś to całkiem słusznie zmienił na Psylo Kosztował wtedy jakieś 500 zł jako nowy, obecnie może ktoś ze 100zł da jak ma sentyment... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi