woodie Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Witam, wpadly mi w oko dwa rowerki otóz Duncon pitbull oraz Ns surge (2008) Ponizej bc ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rama: Dun Con Pitbull 14"Amortyzator : Rock Shox Domain 318 U - turn (115mm-160mm)Kierownica: Funn Fatboy 810mm 7mm wzniosu (skrócona)Hamulec przód: Avid Elixir 1Hamulec Tył: Shimano Deore M6000 - nowySuport: Truvativ Howitzer Team DHKorby: Truvativ RuktionPedały: Octane One Obręcze: Dartmoor Fortres 26" 36hPiasty: przód Octane Orbital tył Orbital ProTarcze: przód Avid G2CS 203 mm tył G3CS 180 mm Zębatka: Narrow Wide EkFan 36tPrzerzutka: Shimano Acera 8sBłotnik: RaceFender Pixel FrontŁańcuch: Sram PC-830 8sGripy Renthal Lock On MediumOpona Tył: Continental RaceKing 26x2.2Opona Przód Schwalbe Rapid Rob 26x2.25 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rama:Ns surge 2008 roz.MAmortyzator: Rock shox domain 302Hamulec: Hayes Stroker Trial Klamka:Hayes Stroker CarbonGripy: Dartmoor (lekko przetarte)Opony: Continental Mountain King 26x2.2(70%)Kiera:Spank spoon Obrecze:Ns i MavicMostek: HussefeltPrzerzutka: SRAM X7Kaseta:SRAMKorby: Slx ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Moje pytanie to który z nich bedzie lepszy i bardziej oplacalny. Rower bedzie słuzyl do zjazdow oraz skakania hopeczek. Oczywiscie moge dopłacić i możecie proponowac inne maszyny Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Odpowiem może przekornie ale żaden. Za 2600 spokojnie można trafić rower na stalowej ramie NS-a, z dobrym amorem i jakimś sensownym osprzętem. A tu typowe "ulepy". Dokładając nieco (nie wiem ile chcesz dołożyć) powiedzmy do okolic 3500zł można mieć już fulla - próbowałem za tyle sprzedać swojego ale nie było chętnych... Skupiłbym się na 4 elementach: rama, widelec, koła, hamulce. Tak żeby to wszystko było ze średniej/wysokiej półki ale też nie posklejane z byle czego. Bo z tych dwóch to ciężko wybierać - rama NSa swoje lata ma, ale jak ktoś zadbał to się trzyma. Tylko widelec i hamulce kiepskie. Z kolei Duncon to stara, aluminiowa rama - a ten materiał niestety ulega zmęczeniu i długo może nie pożyć. Widelec jak zadbany to całkiem okej, ale miks hamulców (różne klamki i DOT/olej mineralny) też nie działa na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woodie Napisano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 A co z tym? https://www.olx.pl/oferta/ns-surge-evo-nie-dartmoor-hornet-bitch-sram-x0-shimano-zee-truvativ-CID767-IDy8HxR.html Tylko rama peknieta nad glowka to czy oplacaloby sie kupic wszystko oprocz ramy i dokupic osobno rame? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Jak stalowa rama pękła to można się tylko domyślać po jakim dzwonie jest reszta - koła, amor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woodie Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 A coś z tych? https://www.olx.pl/oferta/ns-bikes-soda-fr-dh-commencal-specialized-giant-kona-trek-scott-yt-CID767-IDxILuZ.html https://www.olx.pl/oferta/ns-bike-surge-evo-CID767-IDxZym9.html https://www.olx.pl/oferta/ns-metropolis-26-jumper-dirt-street-park-nie-dart-kona-stunt-fox-CID767-IDxS47T.html https://www.olx.pl/oferta/rower-ns-bikes-metropolis-CID767-IDxR5kO.html Jezeli chodzi o sode do chodzi mi glownie o model a co z reszta? Jak nie to na jakich czesciach sie skupic, jakie omijac? Byłbym wdzieczny za podeslanie tez jakis sensownych rowerków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Sodę polecam - bardzo przyjemna i zwrotna rama Ale trzeba trochę dołożyć. Metropolis - to rower typowo do dirtu, czyli słaby mechaniczny hamulec, mało skoku, napęd singlespeed. Do poskakanie w mieście czy na skateparku się nada, ale nic poza tym. Surge - według mnie drogi. Za 3500-4000 można mieć już fulla, i to w dobrym stanie. A na czym się skupić? Na dobrym stanie, to podstawa. Bo rowery tego typu często są zajechane a to generuje potem koszta. Unikałbym hamulców Magury, Hayesa bo może być ciężko znaleźć kogoś kto to przeserwisuje - są nieco upierdliwe w obsłudze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woodie Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 W dniu 13.01.2019 o 20:14, MikeSkywalker napisał: Surge - według mnie drogi. Za 3500-4000 można mieć już fulla, i to w dobrym stanie. Czyli jaka mniej wiecej cena za surga evo z 2k17 powinna wynosic? Bo wpadł mi w oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Zależna od osprzętu, ale więcej jak 3 tys bym za sztywniaka nie dał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.