Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Hej! Ostatnio otworzylem mojego boxxera 2006-2009 bo śruba mocująca golenie kręciła się w miejscu, wszystko z gwintami jest ok lecz problemem jest to ,że popychacz się kręci kiedy ja kręcę śrubą, Co zrobić aby się nie kręcił PLS help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Śruba wkręca się gładko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Teraz, skom25 napisał: Śruba wkręca się gładko? Tak, wygląda mi na to jakby śruba byla za krótka czy coś, bo jak sprawdzalem tak trzymając golen górną i ten popychacz aby się nie kręcił to się dokręcało ładnie, problem jest w tym tylko że popychacz kręci się razem ze śrubą kiedy już mocniej troche trzeba kręcić śrubą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Być może gniazdo w dolnych lagach jest już trochę wyrobione i popychacz się obraca zamiast dociągać. Próbowałeś użyć innej śruby? Czasami to z niewiadomych przyczyn pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Teraz, skom25 napisał: Być może gniazdo w dolnych lagach jest już trochę wyrobione i popychacz się obraca zamiast dociągać. Próbowałeś użyć innej śruby? Czasami to z niewiadomych przyczyn pomaga. Chyba dokupię to : https://allegro.pl/sruba-dolna-amortyzatora-rs-boxxer-03-05-i7513515930.html bo generalnie te podkladki czy co to jest są powyginane, nie da sie ich zdjąć, moja sruba wygląda identycznie, jednak mam chyba 2003-2005 , myslalem ze 2006-2009 ale poprzedni wlasciciel przykleil naklejki od world cup 2006-2009 powietrznego a ja mam spręzyne stalową zwykłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 25 zł za śrubę? Daj spokój... Skąd nie możesz wyjąć podkładki? Z goleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Wkręć jakąś dłuższą, ugnij amor i spróbuj wyciągnąć go trochę ręcznie i potem dokręcaj starą. Mi tak raz pomogło, tyle, że to był inny RS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Chodzi mi o te podkladki co są na śrubie bo cienko wyglądają, i są powyginane Teraz, Brombosz napisał: Wkręć jakąś dłuższą, ugnij amor i spróbuj wyciągnąć go trochę ręcznie i potem dokręcaj starą. Mi tak raz pomogło, tyle, że to był inny RS. Spróbować mogę ale sądzę ,że z popychaczem jest problem bo on się kręci wraz ze śrubą, próbowałem naraz kręcić śrubą i kręcić golenią u góry w stronę przeciwną ale nie za duzo to dawalo Teraz, skom25 napisał: 25 zł za śrubę? Daj spokój... Skąd nie możesz wyjąć podkładki? Z goleni? Ta co jest gwint ma dobry ale generalnie te podkladki na niej są w stanie powiedzmy strasznym, zaszaleję chyba za te 20zł na tą śrubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) U mnie też się kręcił i tak miało być. Chodzi o to, żeby go zablokować w wytoczonej dziurce, po wewnętrznej stronie goleni dolnej i dopiero wtedy dociągnąć śrubą. Skoro u ciebie zrobić się tego nie da, to znaczy, że wyrobiła ci się ta dziurka. EDIT: Te podkładki, też mogą mieć związek... Edytowane 9 Stycznia 2019 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Napisałem to w moim drugim poście. Nie dziurka tylko gniazdo w którym blokuje się popychacz. Czasami pomaga dokładne odtłuszczenie wszystkiego, tak żeby powstało tarcie. Do autora: przestań cytować każdy jeden post.... Edytowane 9 Stycznia 2019 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi