Karol1994czx Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Witam. Szukam tanich i przyzwoitych butów z systemem spd.Buty będę wykorzystywał do turystyki rowerowej na rowerze szosowym. Nie wiem w jakim budżecie mam szukać,liczę na Waszą pomoc.Poleci ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 SPD czy SPD-SL? Decathlon sprawdzałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Patrzyłem, tylko nie wiem za ile kupić aby mi się po kilku jazdach nie rozlecialy. Jakis bezpieczny zakres cenowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Ja mam model na rzepy za 220 zł, nie pamiętam jaką mają cyferkę. Są bardzo fajne, sztywne i całkiem nieźle wykonane. Nie odpowiedziałeś jaki system Cie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Spd, bo chyba w butach spd-sl nie za bardzo da się chodzić ( a na tym mi zależy, żeby można było zejść z roweru i względnie komfortowo iść). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 https://www.decathlon.pl/buty-mtb-mt-5-id_8409433.html?rec=recommendations_viewed_5 Te mi się wydaję całkiem ok. Rozumiem, że numeracja rozmiarów jest taka sama jak w butach w których chodzimy na codzień? Pytam bo gdzieś na forum ktoś napisał żeby brać o rozmiar większy w porównaniu do rozmiaru jaki nosze na codzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Takie buty na szosę? No daj spokój. Najlepiej zmierzyć, bo but pod SPD jest dość sztywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Co w nich złego? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jbbike Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 12 godzin temu, Karol1994czx napisał: Rozumiem, że numeracja rozmiarów jest taka sama jak w butach w których chodzimy na codzień? Pytam bo gdzieś na forum ktoś napisał żeby brać o rozmiar większy w porównaniu do rozmiaru jaki nosze na codzień. Numeracja shimano jest zawyżona dlatego trzeba wziąć o 1 rozmiar większe. Ja mam normalnie 43, a buty Shimano 44. Nie wiem jak inne firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Stycznia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Teraz, jbbike napisał: Ja mam normalnie 43, a buty Shimano 44 To też nie do końca jest tak prosto. Ja mam 43 a buty Sh jak w nich jeździłem 45. Istotna jest też szerokość buta. Aktualne SIDI mam 44. Idąc tym tropem - przymiarka rozwiązuje dylematy. 3 minuty temu, jbbike napisał: Numeracja shimano jest zawyżona Zaniżona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Nowsze modele Shimano, zdaje się od 2018 nie mają już zawyżonej numeracji (jeżeli but jest mniejszy niż deklaracja producenta, to numeracja jest zawyżona a nie zaniżona). Mierzyłem te buty z Deca : https://www.decathlon.pl/buty-mtb-mt-5-id_8409433.html?rec=recommendations_viewed_5 . Normalnie noszę 44 i rozmiar 44 tych butów był ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.