kubas89 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Witam, mogę kupić Boreasa 1 jednak zdalnie i nie wiem czy potrzebuje rozmiar 54 czy 56. (a dostępny jest tylko 54) mam 178cm i 87-88cm w przekrodku, wiec raczej dluzsze nogi niż tułów. ale i tak jestem pewnie pomiędzy rozmiarami. Mam szosę Giant Propel w rozmiarze M i ten rozmiar mi bardzo odpowiada. (M/L budził moje wątpliwości), i trekking Kellysa w rozmiarze 21, lepszy byłby 20 (troche duzy ale na dojazdy do pracy mi nie przeszkadza) Czy w przypadku gravela tez lepiej brać mniejszy ? Na stronie rometa brak opisu jak dobrac rozmiar szosy/gravela tylko mtb crossy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Nic nam nie mówi M, L, XL, rowery to nie kalesony. Podaj GEOMETRIĘ roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas89 Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 1 godzinę temu, gocu napisał: Nic nam nie mówi M, L, XL, rowery to nie kalesony. Podaj GEOMETRIĘ roweru. rozmiar M może dużo nie mowi ale model i rozmiar juz tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Owszem, ale to do ciebie należy dostarczenie takich danych jak geometria a nie sugerowanie że ktoś ma tracić czas na jej szukanie po to, żeby ci pomóc. To jest na pewno geometria Boreasa? Jeśli tak to niby który z tych rozmiarów to 54 i 56? :/ Romet słynie z tego że nie uznaje za stosowne podawacćgeometrii rowerów, więc nie wiem co ty wkleiłeś... Z tej tabelki dla ciebie jest rozmiar M, bezdyskusyjnie, górna rura 550mm jest idealna dla osoby o twoim wzroście. A jeśli coś pokręciłeś i wkleiłeś nie to co trzeba to szukaj właśnie roweru o TTH od 545 do 560 (maks!) Edytowane 9 Stycznia 2019 przez gocu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas89 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 To geometria dla mojego obecnego Propela, myślałem że o obecną chodzi bo dla niego użyłem określenia M. Tak Romet nie podaje tej tabelki dla Boreasa 2018 ale dla 2019 juz coś podali. Czyli wychodzi że bardziej M (54) niż L(56) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Stycznia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Porównaj dane Twojego Propela i rozmiaru M w Romecie - długość górnej rury i wysokość główki. Te dwa parametry są zbliżone, Romet ma znacznie większy rozstaw kół i tylny widelec, co będzie miało wpływ na inne prowadzenie niż w Propelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas89 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Przymierzałem dzisiaj Boreasa 2 rozmiar 56 i rozmiar ok, ale nie mialem 54 dla porównania. 54 też pewnie spoko. No ale odpada bo haczę butami o tylny trójkąt/widelec, nie chce myśleć że się przyzwyczaje do tego ;P (problem znany z forum) Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi