Marcin8433 Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Witajcie, Mój amortyzator to rock shox boxxer wygląda na rok 2006-2009 Dziś zobaczyłem ,że śruba od prawej goleni jest lekko odkręcona lecz kiedy chcę ją dokręcić się to nie udaje, (śruba kręci się w miejscu), tak wogóle jest to model world cup , podobno powietrzny lecz na górze gdzie spręzyna powietrzna jest zwykła zakrętka jak od sprężyny, Jeżeli gdzieś jest odpowiedź co do tej śruby to jej nie widziałem. Pls pomożcie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Zerwany gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Teraz, skom25 napisał: Zerwany gwint. Śruby czy goleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Śruby, albo nie, goleni. Zostawiłem kryształową kulę w pracy i nie mogę się zdecydować W większości przypadków oznacza to zerwanie gwintu w popychaczu. Musisz rozebrać i sprawdzić, bo jeżdżenie z rozkręconym amortyzatorem, zwłaszcza jeżeli używasz go zgodnie z przeznaczeniem może być ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Teraz, skom25 napisał: Śruby, albo nie, goleni. Zostawiłem kryształową kulę w pracy i nie mogę się zdecydować W większości przypadków oznacza to zerwanie gwintu w popychaczu. Musisz rozebrać i sprawdzić, bo jeżdżenie z rozkręconym amortyzatorem, zwłaszcza jeżeli używasz go zgodnie z przeznaczeniem może być ryzykowne. Rozbiorę go, mam nadzięję ze nie w tym popychaczu... mi sie wydaje ze śruba bo wygląda masakrycznie , Zamawiąć już śrubę?? https://www.eurobike.pl/shop/249-sruba-dolnej-goleni-do-wszystkich-amortyzatorow.html Taka ujdzie? Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Marcin8433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 O Chryste Panie, EuroBike upadł już na głowę kompletnie. Po pierwsze, jest to śruba która prawdopodobnie będzie pasowała do Suntour a nie Rock Shox. Rozkręć, sprawdź jaki to rozmiar, idź do sklepu z śrubami i kup taką za 10 groszy, może być nierdzewna. Inna sprawa że taką śrubę naprawdę ciężko zniszczyć, więc stawiam Izotonik że jest to rozwalony gwint w popychaczy, nie kwestia śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Teraz, skom25 napisał: O Chryste Panie, EuroBike upadł już na głowę kompletnie. Po pierwsze, jest to śruba która prawdopodobnie będzie pasowała do Suntour a nie Rock Shox. Rozkręć, sprawdź jaki to rozmiar, idź do sklepu z śrubami i kup taką za 10 groszy, może być nierdzewna. Inna sprawa że taką śrubę naprawdę ciężko zniszczyć, więc stawiam Izotonik że jest to rozwalony gwint w popychaczy, nie kwestia śruby. Jakby był rozwalony ten gwint w tym popychaczu co muszę zrobić i jak bardzo mój portfel schudnie? Chyba to jednak to bo jak ruszam amortyzatorem w dół i do góry slysze ze cos jest luzno i sie rusza, Ale zawsze jest szansa ze to śruba bo przecież amortyzator ma z 11 lat a jest on do dh , i na pewno nie był jezdzony po lekkich sciezkach Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Marcin8433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 A i jeszcze czy wogóle da się dokupić jeszcze tą cześć bo amortyzator ten już swoje lata ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Weź to rozkręć i sprawdź co się stało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Btw, za 20zł to można mieć kilogram takich śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Albo 1 i 1/3 tytanowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 aaaaa btw, http://activia.sgl.pl/cena/czesci-zamienne-suntour/sruby/dolnych-goleni_sruba-dolnej-goleni-amortyzatorow-suntour/13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Pisałem w innym temacie, jest to prawdopodobnie pomyłka, czyli 0 za dużo Co nie zmienia faktu że dystrybutor SR na Polskę powinien wstydzić się tak żenującego sklepu internetowego... Bynajmniej nie mam na myśli tej pomyłki, tylko całokształt Edytowane 7 Stycznia 2019 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Celowo raczej, tak sam o jak często kable czy inne duperele w elektormarketach z dopisanym 0 z tyłu i ładnym opakowaniu, a to to samo co u chińczyka, tylko w woreczku zwykłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 W środę otworzę gadzinę , zobaczę i napiszę co się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin8433 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Hej! Otworzyłem go i okazało się ,że gwinty są sprawne , powodem kręcącej się śruby w miejscu jest to że popychacz kręci się wraz z nią czy to dobrze?, co zrobić aby się nie kręcił kiedy chcę dokręcić tą śrubę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi