mrovka Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Dzien dobry Przymierzam sie do zmiany mojego sztywnego widelca na widelec ktory jest wykonany caly z karbonu.Znalazlem cos takiego w bardzo dobrej cenie. https://www.ebay.co.uk/itm/Toseek-MTB-Bike-Rigid-Forks-Carbon-1-1-8-Cycling-Fork-Disc-Brake-26-27-5-29er/122706891113?hash=item1c91e69169:rk:1:pf:0&var Czy zna ktos jakies negatywne opinie na temat w/w widelca ? Jakies przeciwskazania ? Edytowane 7 Stycznia 2019 przez mrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) To jakis tani chinol, Toseek nawet nie ma swojej strony, ale może dobry, kto wie niemniej nie chciałbym testowac na własnej skórze ani tkaiego widelca, ani mostka, firmy ktora niewiadomo gdzie ma siedzibe Na Yt znalazlem filmik kolesia, który kupił aero kierownice od toseek, pod filmem jest też kilka komentarzy że ludzie na tych kierach jeżdżą i są zadowoleni. Kiera to chyba jakaś kopia 3T ;-) Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 https://www.olx.pl/oferta/karbonowy-widelec-mosso-m5fcb-CID767-IDjpqZU.html "dobry chińczyk" kosztuje dwa razy tyle. Odpowiedź nasuwa się sama - a ząbki nie grzybki dwa razy nie rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrovka Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Jest jakis domowy i wiarygodny test,by sprawdzic wytrzymalosc tego widelca ? I takie ogolne pytanie - Jezeli mamy dobrany odpowiedni karbonowy widelec i nagle dzieje sie cos zlego - to gdzie zazwyczaj wystepuja uszkodzenia ? Rura sterowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Witam, posiadam taki widelec, kupiłem go w zeszłym roku i wsadziłem wtedy do mojego x-calibra na zimę. Później wiosną jeździł w rowerze żony, nie mogę nic złego o nim powiedzieć. Jest dość sztywny, fajnie tłumił i można było wsadzić do niego dość obszernego kapcia, u mnie jeździł z NN 2.35 i zbywało jeszcze sporo miejsca. Teraz leży i się kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Mam doświadczenia ze sztycą i mostkiem z aliexpresu. Firma to RXL SL i wytrzymały 1 sezon w gravelu jeżdzonym raczej w trudniejszym niż łatwiejszym terenie. Nie widać na nich uszkodzeń. Też mnie kusi wymiana widła na taki ze sztywną osią. Teraz mam Selcof z PX i to na 100% też jest chińczyk ale daje radę w tym samym rowerze już 3 sezon. Brak mu tylko miejsca na oponkę 650Bx2,1 i sztywnej osi dlatego kombinuję zmianę. Ceny na ali są ok jednak musiałaby to być sprawdzona firma. Macie jeszcze jakieś doświadczenia. Mosso i accent to też chińczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Teraz, dankams2 napisał: Mosso i accent to też chińczyk. Dokładnie + fakt, że ten karbonowy Mosso nadaje się tylko do koła 26". A nie prościej od Marka Konwy? 600zł woła za sztywniaka + daje 2 lata gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Teraz, Arni220 napisał: Dokładnie + fakt, że ten karbonowy Mosso nadaje się tylko do koła 26". A nie prościej od Marka Konwy? 600zł woła za sztywniaka + daje 2 lata gwarancji. nie znam daj jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 https://allegro.pl/oferta/widelec-mtb-carbon-29-er-tappered-15x100mm-ud-matt-7547516546?reco_id=a14e92c0-129c-11e9-8519-000af7f5f3c0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Mam ten wideł, jeździłem na nim przez rok, później wymieniłem na stalowy. Niby z wunglem nic się nie działo, ale jakiś niesmak cały czas był. Mostki tej marki są z alu, jakość wykończenia w moim egzemplarzu jest, jak z produktów ze sześć razy droższych. Mostka nie zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrovka Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 5 godzin temu, qb41 napisał: Witam, posiadam taki widelec, kupiłem go w zeszłym roku i wsadziłem wtedy do mojego x-calibra na zimę. Później wiosną jeździł w rowerze żony, nie mogę nic złego o nim powiedzieć. Jest dość sztywny, fajnie tłumił i można było wsadzić do niego dość obszernego kapcia, u mnie jeździł z NN 2.35 i zbywało jeszcze sporo miejsca. Teraz leży i się kurzy. 51 minut temu, wojtasin napisał: Mam ten wideł, jeździłem na nim przez rok, później wymieniłem na stalowy. Niby z wunglem nic się nie działo, ale jakiś niesmak cały czas był. Mostki tej marki są z alu, jakość wykończenia w moim egzemplarzu jest, jak z produktów ze sześć razy droższych. Mostka nie zmieniam. Tak dopytam,mieliscie panowie na tych widelcach jakies kolorowe wstawki i malowidla ? Bo znalazlem takie z kolorowymi wstawkami i chcialbym wiedziec jak z wykonczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Żadnych wstawek, tam gdzie kupowałem do wybory były czarny mat i czarny połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi