Lennypl Napisano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Rozglądam się za monarchem na aukcjach i zauważyłem że niektóre mają zgrubienie na dole puszki powietrznej (okolice komory neg.). Ktoś ma pomysł czym to może być spowodowane (ma to wpływ na pracę ?). To dwa przykładowe dampery, oba ten sam rozmiar, oba high volume, oba nie debon air, oba RT3 (oba pod sterowanie od Lapierra ale takie akurat teraz znalazłem). Mimo to różnią się wyglądem. Byłbym wdzięczny za info o co może chodzić, przypuszczam że zmienili to w jakiś roczniku ale nie wiem jakim. Pytanie pomocnicze: czy na podstawie koloru lagi też można wyciągać wnioski co do rocznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 https://www.pinkbike.com/news/-rockshox-debonair-air-sleeve-for-monarch-shocks-2014.html Z tego co rozumiem roczniki 2013 i nowsze bez Debon Air mają to zwężenie, starsze nie mają. Poza tym nie ma żadnych różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi