Marcin86Poznan Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Cześć, Mam taki problem z tym damperem, że nie pracuje całym skokiem i zatrzymuje się w miejscu jak na zdjęciu, gdzie czuc dobicie. Kolega ma taki sam ale mniejszy skok (mój 6,5cm jego 5,5cm) i u niego schodzi do samego końca. Po spuszczeniu powietrza jego zapada się a mój nie, mogę sobie go uginać i wraca. Rower jest na gwarancji i czy wysyłać to czy raczej to kwestia przeserwisowania. Skok zatrzymuje się ok 0,8cm przed końcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Jeśli damper nowy, nie grzebany to wygląda mi to na zbyt dużo oleju w obiegu tłumienia. To że wraca jest normalne- komora IFP jest nabita sporym ciśnieniem gazu, kolegi damper najpewniej niedługo będzie do serwisu, chyba że mówimy o zamontowanym w rowerze, wtedy może być za mała siła by podnieść jego rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Tak, mówimy o zamontowanym w rowerze. Czyli co damper na gwarancje czy sam dam rade zrobić serwis? Komore powietrzą ogarne ale tłumik już nie. I czy na gwarancję to dać czy samemu robic bo i tak nie uznają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 6 Stycznia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 12 godzin temu, Marcin86Poznan napisał: Po spuszczeniu powietrza jego zapada się a mój nie, mogę sobie go uginać i wraca. Dlaczego zakładasz ,że sprawny tłumik powinien się całkowicie zapadać? 12 godzin temu, Marcin86Poznan napisał: nie pracuje całym skokiem i zatrzymuje się w miejscu jak na zdjęciu, gdzie czuc dobicie Czyli pracuje pełnym skokiem ,skoro go dobijasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 No dzis pokazałem koledze i stwierdził, że to normalne i tu kończy się jego skok tak jest ustawiony fabrycznie. Więc wszystko niby dobrze. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Jednak nie... Trzeba na serwis bo niby jak sie jeździ w minusowych temp. tak jest. Jak rozwiąże problem i naprawie dam znać dokładnie co jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi