Tomass Napisano 14 Listopada 2006 Napisano 14 Listopada 2006 Cześć! Cze używał ktoś z Was tego specyfiku? Zobaczyć można tutaj: http://www.skleprowerowy-duda.pl/?p=produc...e&iProduct=1199 Chodzi głównie o to, czy po nasmarowaniu tworzy powłokę podobną do FL T+, do której nie przywiera brud i na jak długo starcza jedno nasmarowanie. Pozdrówka Tomek
Adamos05 Napisano 14 Listopada 2006 Napisano 14 Listopada 2006 Ja tego używałem rok temu. Srednie takie, nadaje sie tylko na suche, minimalna ilośc wody sprawia że sie całkowicie wymywa, brud sie klei średnio. Z trwałością też jest nienajlepiej, koleś w sklepie powiedział że jak raz posmaruje to mi na długo starczy - bzdura. Wystarczy 40k ostrego jeźdżenia i zaczyna być słyszalny łańcuch...
Tomass Napisano 14 Listopada 2006 Autor Napisano 14 Listopada 2006 Czyli lepiej sobie odpuścić. Ostatnio za namową sprzedawcy kupiłem PEDROSA - niby na suche warunki. Lipa kompletna, bo nie był w zasadzie na żadne warunki. Woda go wymywała, a brud się lepił jak głupi. Dlatego teraz wolałem się najpierw podpytać Dzięki za pomoc. Pozdro Tomek
sebekfireman Napisano 14 Listopada 2006 Napisano 14 Listopada 2006 Tu masz też trochę na temat tego specyfiku http://guit.civ.pl/bikeblog/index.php?opti...task=view&id=19 A najlepszy na suche warunki to taki co jest i dobry na mokre warunki - czyli wszelkie smary podobne do Finish Line Cross Country
maciejtca Napisano 14 Listopada 2006 Napisano 14 Listopada 2006 jak na razie sprawdzilem juz White Lightning Oryginal, FL Teflo, FL CC, i White Lightning Epic, i z tego ostatniego jestem jak najbardziej zadowolony... posmarowany lancuch nie ciagnie tak brudu, smarowanie co dwa-trzy wyjazdy i nie slychac napedu... woda mu nie straszna, zobaczymy jak w zimie... ale ma on w sobie jakis specyfik na rdze
Tomass Napisano 15 Listopada 2006 Autor Napisano 15 Listopada 2006 Kupiłem juz FL T+, zobaczymy jak się sprawdzi. Na CC jeździłem, ale zależy mi na czyms, co nie będzie łapało syfu. Nie lubię częstego czyszczenia łańcucha. Wolę już częściej posmarować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.