Skocz do zawartości

[dętka opona Michelin] problem z pompowaniem

Miloszlwg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka już kilka dni się mecze z napompowaniem mojej tylniej dętki .

Posiada ona wentyl samochodowy (dodam zdjęcie ) najpierw pompa zwykła nic potem kompresor nic albo słuchać jakby powietrze schodziło tak jakby bokami albo się wogole nie pompuje. Nie to że nie umiem promować ale już mnie strzela . Proszę o pomoc 

IMG_20190104_150152140.jpg

Napisano

Wychodzi na to, że źle montujesz końcówkę pompki/źle zaciskasz zamykacz jeśli posiada. Ewentualnie sam wentyl może być uszkodzony, ale najczęściej objawia się to puszczaniem powietrza, a nie niemożliwością napompowania.

Jeśli w kole nie ma powietrza lub jest go niewiele, może wciskasz wentyl do wewnątrz opony, zamiast do końcówki pompki, i stąd problem. Spróbuj naciskać go w przeciwną stronę przez oponę w trakcie podłączania pompki.

Napisano

Kurde pompuje pompką i nic albo blokuję tak że muszę z całej siły pompować co i tak nic nie daje alboidizd trochę o tak jakby schodzi wokół obręczy . Jak patrzyłem do środka pompki to to ja środku jest tak jakby ułamane . Z drugiej storny w kompresorze nic nie jest zepsute a nadal się nie pompuje

Napisano

Oho...widzę będzie trudno... :D

@Miloszlwg weź rower do najbliższego serwisu. Za pompowanie wiele serwisów nie bierze nic, albo symbolicznego "piątaka". Jak masz uszkodzoną dętkę, od razu to wykryją. Jeśli nie, dadzą Ci instrukcję pompowania. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...