Miloszlwg Napisano 4 Stycznia 2019 Napisano 4 Stycznia 2019 Siemka już kilka dni się mecze z napompowaniem mojej tylniej dętki . Posiada ona wentyl samochodowy (dodam zdjęcie ) najpierw pompa zwykła nic potem kompresor nic albo słuchać jakby powietrze schodziło tak jakby bokami albo się wogole nie pompuje. Nie to że nie umiem promować ale już mnie strzela . Proszę o pomoc
TheJW Napisano 4 Stycznia 2019 Napisano 4 Stycznia 2019 Wychodzi na to, że źle montujesz końcówkę pompki/źle zaciskasz zamykacz jeśli posiada. Ewentualnie sam wentyl może być uszkodzony, ale najczęściej objawia się to puszczaniem powietrza, a nie niemożliwością napompowania. Jeśli w kole nie ma powietrza lub jest go niewiele, może wciskasz wentyl do wewnątrz opony, zamiast do końcówki pompki, i stąd problem. Spróbuj naciskać go w przeciwną stronę przez oponę w trakcie podłączania pompki.
Miloszlwg Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Napisano 4 Stycznia 2019 Kurde pompuje pompką i nic albo blokuję tak że muszę z całej siły pompować co i tak nic nie daje alboidizd trochę o tak jakby schodzi wokół obręczy . Jak patrzyłem do środka pompki to to ja środku jest tak jakby ułamane . Z drugiej storny w kompresorze nic nie jest zepsute a nadal się nie pompuje
Eazy Napisano 4 Stycznia 2019 Napisano 4 Stycznia 2019 Wyciągnij dętkę i napompuj poza kołem. 10min roboty i będziesz wiedział w czym rzecz.
Miloszlwg Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Napisano 4 Stycznia 2019 No właśnie w tym też problem bo ta oponka od Michelina tak siedzinze nawet jak naciągnę to trudno wogole ja przesunąć
TheJW Napisano 4 Stycznia 2019 Napisano 4 Stycznia 2019 Oho...widzę będzie trudno... @Miloszlwg weź rower do najbliższego serwisu. Za pompowanie wiele serwisów nie bierze nic, albo symbolicznego "piątaka". Jak masz uszkodzoną dętkę, od razu to wykryją. Jeśli nie, dadzą Ci instrukcję pompowania.
Miloszlwg Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Napisano 4 Stycznia 2019 Dzięki za pomoc chłopaki jakimś trudem zdałem dętkę opatrzyłem i znalazłem mała dziurę
Miloszlwg Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Napisano 4 Stycznia 2019 Nie zaraz mnie coś strzeli wkładam dętki już od 10 minut i dętka w połowie wchodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.