TheJW Napisano 4 Stycznia 2019 Napisano 4 Stycznia 2019 Rocket Ron 29x2,25 Addix Speed da radę na przodzie w zimowych warunkach? Ktoś jeździł, testował, ścigał się na niej w zimowej aurze? Nie chodzi mi oczywiście o śnieg po jaja, czy jazdę figurową na lodzie. Na razie założyłem używaną dotychczas w warunkach błotnych Vittorię Barzo 2,25, ale nie trzyma wymiaru i jest znacznie węższa niż Peyote 2,25 czy wspomniany RoRo, no i trochę mje to w oczy kole. Przerzuciłbym ją na tył, tylko zostaje kwestia zachowania RoRo w takich warunkach.
Laos Napisano 4 Stycznia 2019 Napisano 4 Stycznia 2019 Po pierwsze po jakim terenie jeździsz zimą? Podjazdy i zjazdy czy jazda po płaskim ? Chcesz oponę na drogi, las czy góry ? Vittoria Barzo wygląda jakby miała głębszy bieżnik niż Rocket Ron więc powinna lepiej trzymać na luźniej nawierzchni niż Rocket Ron.
TheJW Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Napisano 4 Stycznia 2019 Temat czytaj panie. Maratonów na asfalcie nikt raczej nie organizuje, nawet zimą. A maraton, jak maraton - wszystko może się trafić. Lasy, zjazdy, podjazdy, góry nie - za daleko. Chodzi mi o ogólną informację, czy nadaje się na zimę, czy nie: "Mam, jeżdżę, daje radę", "Próbowałem, ale nie nadaje się na zimowe warunki zupełnie". Bez rozważań na temat głębokości czy rozłożenia klocków, tylko praktyczne doświadczenia. Po prostu nie wiem, czy babrać się z zakładaniem i uszczelnianiem, czy darować sobie zostawiając sprawdzoną (ale "wąską") Barzo. Niby mogę przekładać opony co chwilę i próbować na dętce, ale wiadomo - bezdętka zachowuje się inaczej.
Alsew Napisano 4 Stycznia 2019 Napisano 4 Stycznia 2019 2 godziny temu, TheJW napisał: trochę mje to w oczy kole. To powinieneś raczej zapytać czy RoRo 2,25 jest szerszy od Barzo 2,25. Ja mam Barzo, mój brat RoRo i co prawda nie mierzyłem ale tak na oko, to Barzo wygląda na szersze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.