Skocz do zawartości

[opony] na zimowe maratony / i treningi, ale fajnie się rymowało

TheJW

Rekomendowane odpowiedzi

Rocket Ron 29x2,25 Addix Speed da radę na przodzie w zimowych warunkach? Ktoś jeździł, testował, ścigał się na niej w zimowej aurze? Nie chodzi mi oczywiście o śnieg po jaja, czy jazdę figurową na lodzie. ;)

Na razie założyłem używaną dotychczas w warunkach błotnych Vittorię Barzo 2,25, ale nie trzyma wymiaru i jest znacznie węższa niż Peyote 2,25 czy wspomniany RoRo, no i trochę mje to w oczy kole. 

Przerzuciłbym ją na tył, tylko zostaje kwestia zachowania RoRo w takich warunkach.

Po pierwsze po jakim terenie jeździsz zimą? Podjazdy i zjazdy czy jazda po płaskim ? Chcesz oponę na drogi, las czy góry ?

Vittoria Barzo wygląda jakby miała głębszy bieżnik niż Rocket Ron więc powinna lepiej trzymać na luźniej nawierzchni niż Rocket Ron.

Temat czytaj panie. Maratonów na asfalcie nikt raczej nie organizuje, nawet zimą. :D A maraton, jak maraton - wszystko może się trafić.

Lasy, zjazdy, podjazdy, góry nie - za daleko. 

Chodzi mi o ogólną informację, czy nadaje się na zimę, czy nie: "Mam, jeżdżę, daje radę", "Próbowałem, ale nie nadaje się na zimowe warunki zupełnie". Bez rozważań na temat głębokości czy rozłożenia klocków, tylko praktyczne doświadczenia. Po prostu nie wiem, czy babrać się z zakładaniem i uszczelnianiem, czy darować sobie zostawiając sprawdzoną (ale "wąską")  Barzo. ;)

Niby mogę przekładać opony co chwilę i próbować na dętce, ale wiadomo - bezdętka zachowuje się inaczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...