TheJW Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Rocket Ron 29x2,25 Addix Speed da radę na przodzie w zimowych warunkach? Ktoś jeździł, testował, ścigał się na niej w zimowej aurze? Nie chodzi mi oczywiście o śnieg po jaja, czy jazdę figurową na lodzie. Na razie założyłem używaną dotychczas w warunkach błotnych Vittorię Barzo 2,25, ale nie trzyma wymiaru i jest znacznie węższa niż Peyote 2,25 czy wspomniany RoRo, no i trochę mje to w oczy kole. Przerzuciłbym ją na tył, tylko zostaje kwestia zachowania RoRo w takich warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laos Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Po pierwsze po jakim terenie jeździsz zimą? Podjazdy i zjazdy czy jazda po płaskim ? Chcesz oponę na drogi, las czy góry ? Vittoria Barzo wygląda jakby miała głębszy bieżnik niż Rocket Ron więc powinna lepiej trzymać na luźniej nawierzchni niż Rocket Ron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Temat czytaj panie. Maratonów na asfalcie nikt raczej nie organizuje, nawet zimą. A maraton, jak maraton - wszystko może się trafić. Lasy, zjazdy, podjazdy, góry nie - za daleko. Chodzi mi o ogólną informację, czy nadaje się na zimę, czy nie: "Mam, jeżdżę, daje radę", "Próbowałem, ale nie nadaje się na zimowe warunki zupełnie". Bez rozważań na temat głębokości czy rozłożenia klocków, tylko praktyczne doświadczenia. Po prostu nie wiem, czy babrać się z zakładaniem i uszczelnianiem, czy darować sobie zostawiając sprawdzoną (ale "wąską") Barzo. Niby mogę przekładać opony co chwilę i próbować na dętce, ale wiadomo - bezdętka zachowuje się inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 2 godziny temu, TheJW napisał: trochę mje to w oczy kole. To powinieneś raczej zapytać czy RoRo 2,25 jest szerszy od Barzo 2,25. Ja mam Barzo, mój brat RoRo i co prawda nie mierzyłem ale tak na oko, to Barzo wygląda na szersze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.