SLAWSKOO Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam Was!! Mam w rowerku hamulce XTR, i dowiedziałem się (tz. taki jeden sprzedawca) powiedział mi żebym je sprzedał i założył XT. a resztę kasy zainwestować w KOrby bo ma narazię Deore. Co wy o tym sadzice. warto zrobic takie cos?? W sumie kumpel ma XT równica jest niewielka w pracy miedzy jednymi a drugimi hamulcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Nic nie wymieniaj.Z pod znaku XTR hamulce nie moga byc złe. Dobrze wyreguluj,oczysc obrecze,ewentualnie wymień klocki.I hample beda wzorowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Topol on nie powiedział ze te hamulce zle dzialaja on zapytał czy dobrze zrobi jesli zmieni hamulce na model niższe i kupi dobrą korbę A teraz co do twego pytania ja bym nie zmieniał bo teraz masz świetne hamulce a jak je sprzedaż i kupisz dobrą korbę to za jakiś czas będziesz kupował znów hamulce i wyjdzie cie to drożej lepiej na korbę pozbierać sobie osobno:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam Was!!Mam w rowerku hamulce XTR, i dowiedziałem się (tz. taki jeden sprzedawca) powiedział mi żebym je sprzedał i założył XT. a resztę kasy zainwestować w KOrby bo ma narazię Deore. Co wy o tym sadzice. warto zrobic takie cos?? Wg mnie warto zrobić takie coś z tym że ja bym nie wymieniał na hamulce XT tylko na Avida SD 5. Bo wg mnie lepiej mieć dobre hamulce i do tego korbę, niż mieć dobre hamulce i znaczek XTR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 wg bikeboard to xt maja wieksza sile niz xtr-oczywiscie wage rownierz, zalezy wszystko od tego jaka cene uzyskalbys za te hamulce i rownierz polecalbym zmiaane na jakies avidy chocby sd5 czy sd7 niz na xt-tak czy inaczej wymieniac ktorekolwiek z tych V-brakeow oplaca sie jedynie na tarcze juz a dobra korba dlugo posluzy-moze xt za okolo 450zł(trzeba by sporo dolozyc jednak chyba ze deore w stanie idealnym i kasa by dobra wpadla za nia) albo lx za 330zł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ja bym swoich xtr na nic nie wymienił, no chyba ze na tarcze. Chodzą perfekcyjnie, siła wystarczająca, dobra modulacja. Nic wiecej mi do szczescia nie potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAWSKOO Napisano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 NO to chyba jednak zostane przy tym co mam. Rower z tymi hamulcami mam juz prawie 2 tygodnie i Hamulce sprawuja sie wzorowo, a dostały juz troszke po klockach;) Chyba sobie pozbieram kase i kupie trozke puźnij jakas leprza korbe. Dzieki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultrasoniak Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Według mnie użytkownika vałek xtr jak i wielu innych hamulców typu v brake xtr-y wnoszą coś do hamulców tego typu bo mają równoległe dociskanie klocków precyzję, działania świetną modulację przewyższającą wiele droższych konstrukcji tarczowych.Fakt są drogie i trzeba o nie dbać ale nie zamienił bym na inne. Z klamkami xtr pracują doskonale i nie chodzi tu o siłę której nie brakuje bo każdą vałkę nawet taką za 10 zł można szybko zblokować koło tylko o czucie i modulację i łatwość ustawienia klocków, oraz mniejsze ich zużycie oraz obręczy. Budując rowerek chciałem oszczędzić na heblach a skończyło się że kupiłem jednak xtr-y. Natomiast (wkładki) klocki shimano nie chciały współpracować z moimi obręczami piszczały wyły szybko zamieniłem je na kelisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Kolega z zawodu jest archeologiem? Proponuję spojrzeć na datę ostatniego posta... Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.