Skocz do zawartości

[Kaseta] falująca kaseta DS4

irek83

Rekomendowane odpowiedzi

Samo w sobie falowanie kasety nie jest niczym strasznym. Jak koledzy wspomnieli, niektóre piasty tak mają. Aczkolwiek faktycznie Twój egzemplarz jest jakoś wyjątkowo mało osiowy. 

Cena roweru nie ma znaczenia. Piasty które zastosował Trek w tym modelu są bardzo budżetowe. 

9 godzin temu, irek83 napisał:

Dodam, że jak złapie palcami za największą zębatkę to widać  i czuć luz na kasecie, słychać stukanie jak mocniej ruszam nią na boki.

Luzu na kasecie nie powinno być. Dokręć nakrętkę kasety samemu albo daj do serwisu i niech to sprawdzą.

15 minut temu, Lezia napisał:

Mam wrażenie, że łańcuch na filmiku idzie pod jakimś dziwnym skosem. 

To się tylko wydaje, wada optyczna kamerki w telefonie.

Teraz, bts napisał:

Luzu na kasecie nie powinno być. Dokręć nakrętkę kasety samemu albo daj do serwisu i niech to sprawdzą.

Podjadę do sklepu w weekend bo jestem ciekaw co powiedzą, sprawdzę przy okazji czy w nowych salonowych rowerach jest tak samo.

Temat mimo wszystko nie daje mi spokoju, szperałem w internecie i natrafiłem na tekst w którym ktoś po dokręceniu kół zębatych w kasecie pozbył się tego bujania, miał zwyczajnie poluzowane śrubki. Sam jestem ciekaw czy to jest podobna sytuacja, podjadę dzisiaj do sklepu i zapytam co o tym myślą serwisanci.

Ja sam nic nie sprawdzę bo nie mam osprzętu żeby cokolwiek dotknąć, na domiar tego się nie znam. Może i masz rację, nie przeczę, mimo wszystko miałem chwilę czasu to sobie poszperałem w internetach i na ten tekst natrafiłem.

http://www.blogmtb.pl/2012/06/falujace-zebatki-kasety-rohloff-i.html?m=1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...