cykuta Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Witam, Od niedawna pracuję jako kurier rowerowy w Liverpool UK. Aby ułatwić swoje zycie chce przerobić swój rower na elektryczny. Bardzo prosze o pomoc w dobraniu odpowiedniego zestawu. Interesuje mnie legalna i mozliwie jak najbardziej mobilna jazda. Teren nie jest zbyt gorzysty aczkolwiek bardzo często wieje i to na ogół silnie. Mój rower: https://www.evanscycles.com/hoy-shizuoka-002-2015-hybrid-bike-EV198508 Z gory dzieki za wszelkie porady i poświęcony czas :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Legalnym rowerem na wspomaganiu pojedziesz sensownie do 22-23 km/h na płaskim. Wtedy jeszcze czuć że silnik Cię wesprze. Przy 25 km/h jedziesz już o własnych siłach. Kurier i elektryk legalny? Nie wiem z jakimi prędkościami średnio się poruszasz. Ale zakładając że jeździsz na oponach asfsltowych czyli slick 23-30 mm to wejście na prędkość powyżej wyczuwalnego wsparcia jest bardzo łatwo. Z legalnym zestawem kiepsko to widzę. Druga kwestia- jazda codziennie w każdych warunkach? Może być problem bo zestaw dokladany nie grzeszy szczelnością- możesz mieć problemz utrzymaniem elektryki i elektroniki przy życiu. Jeśli masz pytania to pisz pw- mieszkam niedaleko to możemy się zdzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi