89neo Napisano 27 Grudnia 2018 Napisano 27 Grudnia 2018 W związku z brakiem konkretnego miejsca do zgłaszania wspólnych jazd na szosie w okolicy aglomeracji śląskiej - patrz Gliwice i okolice stworzyłem grupę na fb i chętnych na sezon 2019 zapraszam do wstąpienia https://www.facebook.com/groups/373969703351588/
severian Napisano 28 Grudnia 2018 Napisano 28 Grudnia 2018 No jest jeszcze IC w Katowicach.Macie jakąś fajną pętlę do pojechania na spokojnie bez użerania się z kierowcami i policją?
89neo Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Napisano 28 Grudnia 2018 2 godziny temu, severian napisał: No jest jeszcze IC w Katowicach.Macie jakąś fajną pętlę do pojechania na spokojnie bez użerania się z kierowcami i policją? Widzę, że te IC to taki już prawie profesjonalna ustawka, wiesz, wyjazd z Kato najlepszy jest w stronę Wisły albo na północ, wg mnie fajna pętla 100 km jest Gliwice - Góra Św. Anny praktycznie pustymi drogami i powrót przez Strzelce świetną drogą na Pyskowice do Gliwic, lekko ponad 100 km jest, do tego masz płaszczyzny + podjazdy i spady a sama Góra Św Anny to fajny challenge
severian Napisano 28 Grudnia 2018 Napisano 28 Grudnia 2018 Byłem tam kilka razy na motocyklu.Z setką koni pod tyłkiem nie było problemu Ale na rowerze przy takiej pętli mogło by mnie odciąć.
marf Napisano 29 Grudnia 2018 Napisano 29 Grudnia 2018 Polecam sprawdzić "śląsk kolarsko" na fb. w sezonie co środę treningi grupowe w żorach + parę "eventów" weekendowych w sezonie.
89neo Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Napisano 30 Grudnia 2018 W dniu 28.12.2018 o 18:12, severian napisał: Byłem tam kilka razy na motocyklu.Z setką koni pod tyłkiem nie było problemu Ale na rowerze przy takiej pętli mogło by mnie odciąć. Powiem Ci, ze zaczynałem na szosie pod koniec marca, pierwszą setkę na szosie zrobiłem w czerwcu, druga i trzecią we wrześniu, wiadomo zaczynałem od mniejszych dystansów a potem stopniowo w górę, cel na 2019 to podróż Gliwice-Kraków-Gliwice oraz udział w wyścigu Tour de Rybnik
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.