Mati02 Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Witam serdecznie :) Szukam dobrego roweru trekkingowego na całodniowe wyprawy w granicach 2-3 tys. Moimi faworytami na razie jest Btwin Riverside 920 i Kross Trans 8.0. Który rower polecacie? A może macie jakieś swoje inne propozycje w tej granicy cenowej? Doradźcie proszę https://www.decathlon.pl/rower-trekkingowy-riverside920-id_8405267.html https://www.kross.pl/pl/2018/trekking/trans-8-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Unibike Viper, i dołożenie mu bagażnika i hamulców. Kross ma (według mnie niepotrzebne) oświetlenie zasilane z prądnicy, słabszy osprzet od wspomnianego Vipera a Riverside napęd 1x11 co w rowerze trekkingowym jest jakimś nieporozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati02 Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Dzięki za radę. Trochę mnie zaskoczyłeś, bo napęd 1×11 w Btwinie uważałem do tej pory za duży plus. Patrzyłem też na tego Unibika, ale te hamulce to rzeczywiście duży minus :/. Poza tym to bardziej rower crossowy niż trekkingowy. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Mati02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) 1x11 według mnie jest niepotrzebnym ograniczeniem zakresu napędu. A w Viperze co jest nie tak? Ma hamulce Deore, w przeciwieństwie do najniższego modelu w Krossie. Poza tym rower trekkingowy to cross z dołożonym osprzętem. Zawsze jest Unibike Expedition który osprzętowo też wypada lepiej niż wspomniany Kross. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi