galanu Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Jak w temacie. Jak usunąć z ramy stalowej przelotki? Planowałem zrobić to w ten sposób: z grubsza pościnać szlifierką kątową, potem miniszlifierka i szlifowanie kamieniem/tarczą, na koniec ręcznie papierem. Nie wiem tylko czy to właściwa droga :) Podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Usunąć nie problem, tylko po co? Aż tak przeszkadzają? Jak zechcesz to pomalować później miejscowo to może słabo wyglądać. Chyba, że cała rama będzie malowana, to wtedy co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galanu Napisano 18 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Rama na ostre więc przelotki są zbędne. Będzie piaskowana i lakierowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Może warto sprawdzić czy nie są lutowane na mosiądz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Jak będzie piaskowana to utnij szlifierką zwyczajnie, a potem to co zostało zeszlifuj zgrubnie na równo i tyle. Najważniejsze żeby dołka nie zrobić. Piaskowanie Ci tak zmatowi całą ramę, że nie ma najmniejszego sensu się bawić w jakieś polerowanie czy inne rękodzieło. Lakier proszkowy to jest skorupa i wszystko się wyrówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Tu jest film, na którym pokazano jak pozbyć się piwotów. Z usunięciem przelotek będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 9 godzin temu, galanu napisał: Jak usunąć z ramy stalowej przelotki? Następny który chce spierniczyć kultową ramę. Ileż ja widziałem spapranych ram od cinnellego, bianchi, concorde, peugeota itp.......serce się kraje. Zostaw te przelotki. Z ostrego wyrośniesz i odbudujesz piękną szosówkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 A jak już ciąć to piłką do metalu, szlifierką mały błąd i rama spartaczona ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi