MMMAAACCC7 Napisano 17 Grudnia 2018 Napisano 17 Grudnia 2018 Witam panów i panie, Zakupiłem pierwszy sprzęt dla twardzieli, CX, na pełnym Sram Apex 1x11. Po pierwszej przejażdżce bardzo nie podoba mi się działanie tylnej przerzutki, strasznie wolno łapie, ma 2 koronki na kasecie z którymi się nie lubi, a jeżdżąc w MTB na xtr 970 troszkę mam wyższe oczekiwania. I tu pojawia się pytanie, z jaką tylną przerzutką pożenię łapę apex`a? //BTW hak prosty, wyregulowana perfekcyjnie, linki i pancerze nowiutkie jagwire SL, pełen pancerz od początku do końca.
Ilia Napisano 17 Grudnia 2018 Napisano 17 Grudnia 2018 O Shimano zapomnij, produkują tylko do szosy i MTB. Jak przedtem jeździłeś tylko na Sh. to musisz się też trochę przestawić bo Sram chodzi inaczej. Jak masz rower na gwarancji to z niej skorzystaj, bo jak np. coś jest nie tak z kasetą to zmiana przerzutki nic nie da. Zakładam, że przerzutka jest ok, skoro z innymi zębatkami chodzi dobrze. Z którymi zębatkami się nie dogaduje?
MMMAAACCC7 Napisano 18 Grudnia 2018 Autor Napisano 18 Grudnia 2018 Nie dogaduje się gdzieś w środku zakresu, niby wchodzi, ale nie jest to to, o czym bym myślał. Z moich przemyśleń, da się łapę apexa pożenić z serią MTB (X01, XX1) czy tylko z serią road/cx (apex/rival/force)?
MikeSkywalker Napisano 18 Grudnia 2018 Napisano 18 Grudnia 2018 Da się pożenić z MTB, ja używam z kasetami 11-42 GX-a Type 2 (aczkolwiek z manetkami MTB) i działa bez zarzutu. Ale i Apexa wiele osób chwali. SRAM jest dość wrażliwy na jakość pancerzy i ich ułożenie pod owijką, może tu jest problem.
MMMAAACCC7 Napisano 18 Grudnia 2018 Autor Napisano 18 Grudnia 2018 Prawdopodobnie znalazła się przyczyna, odkręciła (!!) się śruba mocująca wózek do korpusu. Na szczęście miałem przybornik i dokręciłem na tyle by jechać, ale sprężyna była już poza swoim miejscem i łańcuch ciągnęłem po ziemi. Teraz czekam albo na nowego apexa, a może i rivala dostanę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.