akkwlsk Napisano 24 Września 2022 Udostępnij Napisano 24 Września 2022 10 godzin temu, Roballinho napisał: Zastanawiam się nad zmianą kół z 700 na 650, tak żebym mógł wrzucić grubsze laczki. Czy obręcz o wewnętrznej szerokości 30 mm nie będzie zbyt "obfita" dla opon 650x47? Nie będzie optymalnie, więc jak masz możliwość wyboru obręczy, to bym wziął ciut węższe. Jeśli natomiast masz już takie koła to bym się tym specjalnie nie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Blackweek wszedł za mocno 😅 do rzeczy na nowy sezon wpadnie trochę modyfikacji - nowe kółka do grx400 na łożyskach maszynowych od @bbbcycling Rollerboys 11t - kaseta @shimanopoland hg400 11-40 8rz aby górki były miększe 😀 - adapter @wolf_tooth_comp RoadLink DM aby grx400 obsłużył kasetę 11-40. Takie jeszcze sprostowanie rower to romet aspre 2021 napęd 8rz, klamkomanetka Claris 2000 8rz tylna kaseta też 8rz gh51 11-32 wiec grx działa w zakresie 8 rzędów bo inaczej nie nie ma jak i nawet działa dualcontrol shimano. Korba z przodu to tiagra 4600 46-34 tylko zębatka shimano cx70 46rz łańcuchy kmc x9.93. Shimano pozazdrościło chińczykom dużych kaset i zrobił ciekawa kasetę 11-40 z dość dobrym stopniowaniem 11-13-15-18-22-27-33-40T Edytowane 3 Grudnia 2022 przez jurislawek Dodanie wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 A korba dobrze zmienia? Ja musiałem dodać 1mm podkładki między blaty tak by tiagra wspolpracowała z clarisem. Dodatkowo mam 9rz łańcuch, ale to dlatego bo są lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Składał mi to mechanik nie dopytałem ale działa dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 (edytowane) Postanowiłem troche odchudzić przód i w miejsce brytyjskiej stali made in taiwan, dać coś włóknistego. Znalazlemtaki widelec, ale nie wiem.jak tu zapiąć oś, skoro gwintu brak. Czy to jest jakiś odrzut poprodukcyjny, czy jakiś inny standard 15 mm osi? https://allegro.pl/oferta/nowy-widelec-aprebic-2019-32-carbon-sztywna-os-28-10717702058 Jestem zielony, całe życie spędziłem w towarzystwie qr 9, wiec proszę się nie śmiać. Edytowane 7 Lipca 2023 przez Roballinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Grx 400 jest 10rz jak i po co łączyć z kasetą 8rz , road link woolfa dwa razy droższy od goat linka SunRace który jest krótszy i ogarnia spokojnie do 46t @Roballinho może to Te widelce u tego sprzedawcy kart SIM i telefonów są od dobrego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Cóż, rok temu o tym jeszcze nie myślałem. Jak ten czas szybko mija... Poszukam czegoś innego, tylko ta prosta sterówka mocno mnie ogranicza w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Ważą dużo chciałem jednego bo kolor mi pasuje, złapałem frez poprawiłem miejsce na oponę w starym stalowym, puszka sprej i odpuściłem, lekki karbon Kolubus albo Ryczej na prostej rurze często mają mały prześwit ( przełajowy niestety), ale wagę przednią…. Poniżej 500 np a nie siedemset plus i dziwne dziurokoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 51 minut temu, Roballinho napisał: tylko ta prosta sterówka mocno mnie ogranicza w wyborze. Istnieją stery z zewnętrznym łożyskiem, tylko ci główka pójdzie ten centymetr wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Do 34mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Otóż to. Tapper, to mi się nawet w główce nie zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 7 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Idzie wytoczyć taką redukcję żeby taper się w prostą sterówkę chował, tylko potem się jeździ z kowadłem pod główką ramy i z kierą podniesioną w kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 Z moich szybkich wyliczeń wynika, że wejdzie 1 1/4" (31,75 mm) przy zalozeniu, że scianka miski redukcyjnej będzie miała 1 mm. Ale będzie na styk i jakoś tego nie widzę. 1,5" nie wejdzie nigdy, przenigdy, jak mawia moje dziecko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi