kazafaza Napisano 31 Maja 2021 Napisano 31 Maja 2021 Wideł - widać dobrze pomiędzy 3:20 do 3:30 że miejsca na boki jest więcej niż między gumą a koroną. Nie wiem jakie on tam ma mięcho ale podejrzewam, że 2.1" wlezie Ciemna strona bikepackingu i Marin Four Corners - YouTube ...a w ogóle czy @MikeSkywalker nie ma czterech kątów lub ktoś z Jego ekipy? Cytuj
Tomek21001 Napisano 31 Maja 2021 Napisano 31 Maja 2021 Mam 4C u siebie, dzisiaj byłem nim nawet po kebaba w Sz-nie. Zapraszam obu na browara,to się pomierzy. 2 Cytuj
MikeSkywalker Napisano 31 Maja 2021 Autor Napisano 31 Maja 2021 Nie kojarzę nikogo, sam nie posiadam, z chęcią bym przymierzył U mnie z przełajek Escapade, 920 Treka i Stelvio PlanetX 1 Cytuj
krakonos Napisano 2 Czerwca 2021 Napisano 2 Czerwca 2021 Panowie, wideł od 4C przyjmuje oponę 29x2.0 o szerokości dokładnie 50 mm i zostaje w nim bardzo niewiele miejsca na błoto. Szersza może by na upartego weszła (w zalezności od modelu) ale już przy 2.0 błoto ściera lakier. 1 Cytuj
kazafaza Napisano 9 Czerwca 2021 Napisano 9 Czerwca 2021 Panie Dzieju, dziarsko się dzieje! Ślicznie by tam wyglądał łańcuszek w oil slick’u ewentualnie takowa owijka np. od Supacaz 😉 Cytuj
Sobek82 Napisano 9 Czerwca 2021 Napisano 9 Czerwca 2021 Dobrze prawisz komendancie, jedno drugiemu w parze z trzecim by nie ujmowało, azaliż jak prawisz, dziarsko, ślicznie i ewentualnie. Cytuj
adrionn Napisano 9 Czerwca 2021 Napisano 9 Czerwca 2021 Powitać, do Meridy CC jaka szeroka opona wchodzi ? Cytuj
woojj Napisano 6 Lipca 2021 Napisano 6 Lipca 2021 Stary włoski bagażnik MAS (był ci on tył) dostał nowe życie-wcielenie. 2 Cytuj
Roballinho Napisano 6 Lipca 2021 Napisano 6 Lipca 2021 Ładny.. Nie podoba mi się tylko mocowanie do widelca. Przydało by się coś mniej rzucającego się w oczy, bardziej minimalistycznego. Może da się tą blachę usunąć? Cytuj
krakonos Napisano 6 Lipca 2021 Napisano 6 Lipca 2021 @woojjten rower to Pelago Stavanger Outback? https://www.pelagobicycles.com/stavanger-outback.html Bo znalazłem taką ciekawostkę: https://sklep.gkpge.pl/maxim-28-gravel-21 Cytuj
kazafaza Napisano 6 Lipca 2021 Napisano 6 Lipca 2021 ...a wszystko i tak składane przez te same sprytne żółte rączki, które w zależności od zmiany / dnia tygodnia / widzimisię nadzorcy naklejają takie czy inne logo 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 6 Lipca 2021 Napisano 6 Lipca 2021 Tylko czy w polskim opisie jest błąd? Rama Alu 6061 Cytuj
itr Napisano 6 Lipca 2021 Napisano 6 Lipca 2021 Uwaga mam oponą CST Pika, i mam mosty na drodze drogą rowerową do pracy, z mostów i pod mostami złota młodzież szkło tłucze, służby zamiatają. dużo drobinek zostaje, Pika szuka kawałków idealnie dopasowanych na wcisk między klocki i je łapie, opona wtedy cyka, byłem dziś czujny, wydłubałem jakieś dwa kawałki po 30 m cykania. Jeden już penetrował sporo. Z Marathonami.które śmigają na tym odcinku co dziennie nie ma takiego efektu, choć na 7, 8 atmosfer bite. Ale i na matatona super hipera znalazło się tam szkiełko raz na kilka lat jeżdżenia. pika - była ze mną dopiero 3 km pierwszej jazdy, dwa szkła wbite, ale nie do dętki, mam wersję 32 czyli ciut gęściej klocek niż w 38. poza tym fajnie kręci i trzyma. Lekko. Cytuj
woojj Napisano 6 Lipca 2021 Napisano 6 Lipca 2021 (edytowane) 5 godzin temu, krakonos napisał: ten rower to Pelago Stavanger Outback? tak 😉 10 godzin temu, Roballinho napisał: Nie podoba mi się tylko mocowanie do widelca. ale w te blachy zapnę troki i można wielopak browarów przewieść. Pelago montowane jest przez zasada-rowery(Wieluń).......w Polsce. Co do Piki.....cena i berzowy bok to był impuls do zakupu. Zamlekowana jedzie jak szalona w lesie. Pięknie wygląda i tanio kosztuje jak na swoje parametry. Polecam jako złoty środek między trakcją a szybkością. Nie jest to Gravelking...ale jak składasz to szukasz oszczędności Zachwycony jestem Sramem jego pracą i współpracą tegoż z hamulcami Hayes cx. Bajka. Hydraulika to w tym przypadku fanaberja. Sram króluje w gravelu i mtb i kropka. Edytowane 6 Lipca 2021 przez woojj Cytuj
MikeSkywalker Napisano 6 Lipca 2021 Autor Napisano 6 Lipca 2021 Dobrze wiedzieć Lada dzień pewnie poskładam w końcu Eskapadę na połączeniu karbonowego Rivala i Hayesów CX właśnie. Cytuj
Roballinho Napisano 7 Lipca 2021 Napisano 7 Lipca 2021 Mam te Hayesy w Coticu X w połączeniu z SM-RT76 i nie mogę się do niczego przyczepić. Świetne zaciski. @woojj Gdzie kupiłeś samąramę? W ofercie jest coś, czego szukam od dawna dla żony - Pelago Aristo. Potrzebuję tylko samego żelastwa, bez reszty klamotów. Cytuj
danielson Napisano 7 Lipca 2021 Napisano 7 Lipca 2021 20 godzin temu, kazafaza napisał: ...a wszystko i tak składane przez te same sprytne żółte rączki, które w zależności od zmiany / dnia tygodnia / widzimisię nadzorcy naklejają takie czy inne logo raczej polskie milordzie! ZTCP to wychodzi z montowni w Wieluniu (ZASADA-Bikes). Cytuj
kazafaza Napisano 7 Lipca 2021 Napisano 7 Lipca 2021 ...i tam te ramy spawają / lutują czy tylko ubierają w graty? Cytuj
woojj Napisano 7 Lipca 2021 Napisano 7 Lipca 2021 tylko montują, kupiłem rower rozebrałem na graty- rozsprzedałem. W dobie braku szpeju to zrobiłem dobry interes 😉 1 Cytuj
artoor Napisano 7 Lipca 2021 Napisano 7 Lipca 2021 Pelagię kupiłeś tutaj czy w Finlandii itp. ? Kilka lat temu przedawali żółte framesety Stavangera, ale pozostałe modele tylko w całości. Cytuj
kazafaza Napisano 7 Lipca 2021 Napisano 7 Lipca 2021 Rama za pięć złoty? U mnie Rustyfarie czeka na zamontowanie przedniego hebla - dzięki @RafalxM wracam powoli do BB7r po tym jak jeden z tłoczków w Spyre padł nieruchawy. Chyba dziś nastąpi montaż a jutrem objazd. Nadal poszukuję jednego czarnego BB7 road, gdyby ktoścoś... Cytuj
Roballinho Napisano 7 Lipca 2021 Napisano 7 Lipca 2021 Framesety Ronina w trzech rozmiarach: https://allegro.pl/uzytkownik/republicbikes?string=ronin Cytuj
woojj Napisano 7 Lipca 2021 Napisano 7 Lipca 2021 Pelagosa kupiłem jako Maxima. Jak czasem coś im zostaje z produkcji to sprzedający to pod własnym brendem. Takie resztki, bez naklejek Pelago za to z naklejką Maxim. Trzeba się mocno znać w temacie żeby to ogarnac i kupić. Dużo w tym pomocy regionalnego managera od Zasady..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi