kazafaza Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Pierwsza nagroda: wąsy i broda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Teraz kojarzę, to o ten mostek kolega pisał do Trumpa, żeby siły specjalne SpellForce dostarczyły go do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 W dniu 14.10.2020 o 23:01, Sobek82 napisał: Dzięki za wydobycie tego filmu z czeluści YT. Julian mówi rzeczy bliskie cyklistom w wieku blisko emerytalnym, a do których wstydzą się przyznać, jak np. nienawiść do spania w namiocie i przygotowywania posiłków pod deszczową chmurką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 8 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 nie mogłem nie wkleić też tutej ;-))) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Incredible gravelino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 W dniu 14.01.2021 o 12:14, artoor napisał: Dzięki za wydobycie tego filmu z czeluści YT. Julian mówi rzeczy bliskie cyklistom w wieku blisko emerytalnym, a do których wstydzą się przyznać, jak np. nienawiść do spania w namiocie i przygotowywania posiłków pod deszczową chmurką Mówi też o tym wyolbrzymionym gravelowym marketingu. Za dopisek gravel 2k+. Czemu dzbany sprzedające starą szosę muszą dopisywać - gravel!? Żeby nie robić OT, foto mojego nieopłacalnego projektu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Bo jaj wejdzie 35c to już jezd grwelus continus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 9 godzin temu, Sobek82 napisał: Bo jaj wejdzie 35c to już jezd grwelus continus. A jak wejdzie 47c i więcej to jest Gravelus Maximus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Przy 54 jezd Monsterus Barankus, orthodoks killer Robię 62/71 Incepcjonus Monsterum Graweler SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Marca 2021 Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Prowadzenie pancerzy w tej ramie to jest jakiś mokry sen bagiennej ropuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 6 Marca 2021 Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Jest, pogodzilem sie z tym stanem. Prowadzenie na tylnim widelcu też jest niczego sobie. Przy szerszym kapciu może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 7 Marca 2021 Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 15 godzin temu, Sobek82 napisał: Prowadzenie pancerzy w tej ramie to jest jakiś mokry sen bagiennej ropuchy. Ano. Rama jest w ogólności porządna, ale wspomniany szlak kablowy po boku rury na metalowych mocowaniach, to brrrr. Dlatego dałem białe pancerze, żeby się wtopiły. Ze średnim skutkiem btw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 7 Marca 2021 Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Jest porządną, dobrze się na niej jeździ. Mialem wcześniej Bianchi na Columbusie, na Kode mniej telepie. Z tym ze tam byla opona 32, w Kode mam 35. Niestety z pancerzami trzeba sie zaprzyjaźnić, jakich sie nie da, one będą kluc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Marca 2021 Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 (edytowane) W podobnej sytuacji zastosowałem kiedyś taki wynalazek, działało bez problemów Edytowane 7 Marca 2021 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Marca 2021 Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Pozbyć się jednej i drugiej psierzutki, koło na torpedo, uchwyty kablowe szlifierką pogłaskać i będzie wyglądać po stokroć lepiej 😈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Marca 2021 Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Miałem tylko napisać o wersji na Sobka, czyli przyłapanie na raz taśmą izolacyjną w kolejności pancerzy, przyłożenie do spodu rury dolnej i owinięcie taśmą w czterech miejscach, przy sterówce, nad koszykiem, pod koszem i przy suporcie. Ale zmajstrowałem w pejn cie wizję tejże wersji. Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Nie jestem wybitnym rowerowym estetą ale te pancerze sprawiają wrażenie hmmm .... konstrukcji tymczasowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Sobek, przetestuje Twój patent;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 W bieli wygląda mniej wyzywająco 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 14 godzin temu, Sobek82 napisał: Ale zmajstrowałem w pejn cie wizję tejże wersji. Fajna kiziamizia 😀. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Ja wiem że macie dużo obowiązków, praca, dzieci, dzieci, praca, obiadokolacja, spacer, wypróżnianie, nawadnianie. Człowiek się napracował, uruchomił pejnta, wyciął za którymś podejściem tygrysa, wkleił go, zwizuzalizował nowe podejście do przytroczenia pancerzy, a tu zero zachwytów, czy ktoś prócz chudego zwrócił uwagę na majestat tygrysa? Pięć minut z hakiem zajęła mi obróbka tegoż zdjęcia. Jakiś esej pana od cukinii, nadałby tej pracy wyraz absolutu. Wyrażanie emocji w dobie pandemii uległo całkowitemu rozpruciu. Łkam w mej pracowni wychylając chmielowego lagera z Miłosławia z tęsknoty do tych radosnych wpisów pokrzepiających martwą wątrobę. Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 9 Marca 2021 Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Sobku drogi, praca Twa warta jest czegoś mocniejszego od Miloslawskiego lagera. A, trud, który wlozyles w stworzenie tego dzieła zostanie zapamiętany. Jak tylko dotrę do moich domowych pieleszy, zajmę się przekuciem twej wizji w czyn. W pocie, błocie i nieogrzewanym garażu, przy szklance napoju w kolorze herbaty, będę owijal pancerze i te smukłe rurki. Tylko wpierw taśmę odpowiednią muszę namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Marca 2021 Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Zwykła czarna taśma izolacyjna, renomowanej miarki. https://allegro.pl/oferta/tesa-tasma-izolacyjna-53947-czarna-10m15mm-10-szt-6612205368 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Kolejny w kolekcji rower - "Romek" Projekt prawie skończony, do zmiany jeszcze koła (mam tylne do kompletu Bontragera, ale muszę dokupić adaptery osi), mostek pewnie większy wjedzie, korba i przerzutka przednia też do wymiany. Napęd 2x11 z korbą 46/34 i kasetą 11-42. Zobaczymy jak to będzie działać 😄 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi