Eazy Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Teraz, mistrzusek napisał: 2650 gram z tarczami i szybkozamykaczami. Bez opon tyle ważą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Mim zdaniem nie ma szans na 500-600 zł. Realnie 300 zł, aby kupujący mógł powiedzieć że zrobił zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Nie ma szans na 600zł. Za niewiele więcej można mieć lżejsze koła z piastami na łożyskach. Co więcej - za niecałe 400 można mieć koła 29 na Novatecach D041/042. Z gównianymi szprychami ale jest to ujęte w cenie. Także według mnie 300-350zł to rozsądna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Kumam, zawsze coś, tylko chętnego trzeba znaleźć do pełni szczęścia. 23 minuty temu, Eazy napisał: Bez opon tyle ważą? Tak jest! +tarcze i szybkozamykacze. Te opony riczeja ważą po pół kilograma każda, a dętki po 120 gram no i robi nam się prawie 4kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AmAdeuz Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 mistrzusek> Plus taki, że jeśli nie zmienili piast/obręczy od pierwszego modelu z 2016r to to są mocne i trwale koła. Też nie liczyłem na wiele po quando, ale z 20tys najechały, ronin z tymi kołami jeździ już u kogoś innego, wszystko jest proste i gładko się kręci. Uszczelnienie piast nawet rozsądniej pomyślane (działające), w odróżnieniu od dzisiejszych shimano. Równolegle jeździłem na xtekach, w podobnych warunkach i te dużo gorzej znosiły deszcz/bloto/snieg. Znacznie gorzej niż choćby stxy. W quando gumy/uszczelnienia tandetniejsze jednak zrobili, ale przy tym przebiegu tylko raz zmieniałem smar, a i tak był w zaskakująco dobrym stanie. Ciężkawe i to jedyna ich wada w moim mniemaniu. Osobiście nie zamienił bym tych quando na novateca, z tym że nie wiem jak z powtarzalnością tych modeli. A i obręczy też nie trzeba było centrować ani razu (ani obecnie - u znajomego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Teraz, AmAdeuz napisał: nie liczyłem na wiele po quando, ale z 20tys najechały, Te piasty są w stanie nawet 2x tyle naśmigać. Biją na głowę tanie shimano. Oczywiście trzeba o nie zadbać....ale są naprawdę fajne, jak na oem. Nie żebym się zachwycał, ale są ok. Author od lat składa na quando- i nie ma żadnych problemów....od kiedy pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Faktycznie ze 350 można za takie koła dostać. A za tyle raczej ich nie warto sprzedawać. Przyda się w razie sprzedaży roweru czy do trenażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Przy tej kasie lepiej zostawić jako zimówki albo awaryjnie. Ew. jak @dankams2 napisał - zostawić do sprzedaży z rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AmAdeuz Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 9 godzin temu, woojj napisał: Te piasty są w stanie nawet 2x tyle naśmigać. Biją na głowę tanie shimano. Oczywiście trzeba o nie zadbać....ale są naprawdę fajne, jak na oem. Nie żebym się zachwycał, ale są ok. Author od lat składa na quando- i nie ma żadnych problemów....od kiedy pamiętam. Dobrze to słyszeć. Serwis kulek i waga mnie nie bolą w żaden sposób, więc miło że trzymają poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Eazy napisał: Przy tej kasie lepiej zostawić jako zimówki albo awaryjnie. Ew. jak @dankams2 napisał - zostawić do sprzedaży z rowerem. Dobry pomysł, ale w zimę i w złą pogodę raczej nie jeżdżę, a i sprzedawać roweru na razie nie zamierzam. Wystawię i zobaczymy co będzie. W cenie około 1000 zł kupię sensowne koła? Zależy mi, żeby były w miarę lekkie i wytrzymałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Kupisz - https://daveo.pl/kola_novatec_d41xdt_r460discpillar-1335i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Nic mi nie wyskakuje pod tym linkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Źle klikasz ? Mam ten zestaw od Daveo w swoim O1 ... Nawet jakbym chciał to nie ma się do czego przyczepić :). Waga realna mojego zestawu 1553g ... waga jeźdźca 75 kg . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Fajne kółka, tylko czemu polecasz z rawką 18mm? Do przełaja poniżej 21mm wewnętrznie bym nawet nie rozważał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 9 minut temu, rzezniol napisał: Źle klikasz ? Chyba tak tzn. jak klikam to wyskakuje mi ich strona główna. Sprawdzę to w domu na kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Obręcz zawsze można zmienić na szerszą - nawet na R470. Wyjdzie pewnie nieco drożej ale jest już 20mm przy tej samej wadze. I to prawda, strona mobilna daveo ma jakieś problemy ze sobą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Waga jeźdźca ma duże znaczenie przy wyborze kół? Ważę prawie 90kg, coś mocniejszego trzeba brać przy takiej wadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Tak, waga rowerzysty ma olbrzymie znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 https://www.chainreactioncycles.com/pl/en/octane-one-gridd-gravel-frameset-2018/rp-prod155471 Gridd w dobrej cenie - wychodzi niecałe 1100. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Ile mleka wlewa się do opony 700x35C? I co jaki czas robi się dolewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 szkoły są różne....ja bym wlał po 50 ml na oponę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 A jak często trzeba dolewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Jak przestanie chlupać w oponie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Finish Line chlupać nie przestaje...podobno Mam dopiero od dwóch miesięcy, w gumach do niezłożonego jeszcze roweru i są nadal w stanie ciekłym. Wincyj info jak pojeżdżę i podziurawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Polecacie jakąś fajną tanią owijkę? Ogólnie śmigam na chińczyku i w sumie jestem z niej zadowolony, ale może czas na zmianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi