Ice123 Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Otoz cieknie mi klamka shimank deore xt m785. Dodam jeszcze że z tloczka. Jest możliwość naprawy jej na wlasna reke. I tak nie maja gwarancji juz. Klamka nadaje sie na smietnik lecz teraz nie mam pieniedzy by wymienic i dlatego o to moje pytanie jest jakas możliwość naprawy tej klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Z tłoczka? Zrób zdjęcie z którego miejsca dokładnie. Tak czy inaczej przy zaciskach i klamkach Shimano raczej nie ma możliwości wykonania serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Teraz, skom25 napisał: Tak czy inaczej przy zaciskach i klamkach Shimano raczej nie ma możliwości wykonania serwisu. Jak masz "dawców", to jest możliwość. Pytanie, na jak długo to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ice123 Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Ma to pomoc na max 2mies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 No dobrze, ale pokaż jakieś zdjęcia. Skąd cieknie, co cieknie, ile cieknie, w jakim stanie są tłoczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ice123 Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Tak myślałem że o to miejsce chodzi. Według mnie praktycznie jest to nie do naprawienia. Jak już robić to z nową uszczelką, tyle że jej nie kupisz. Z używki nie ma co przekładać bo nie znasz stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Ło panie, tak jak @skom25 mówi - szkoda roboty. Kup jakąś tanią klamkę i przemęcz się te 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ice123 Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 A moze macie jakiegos znajomego co miałby klamke od deorw w gore. I nie droga tą klamke W Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Z tego co pamiętam to nowe klamki są na tyle tanie że nie opłaca się kupować używki. Przecież przy montażu będziesz musiał kupić nową oliwkę + insert i całość odpowietrzyć, a to kosztuje. Wpakujesz się w niepotrzebne koszty a istnieje szansa że kupisz jakiegoś trupa, zwłaszcza że mało kto sprzedaje samą klamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ice123 Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 To moze lepiej sprzedac jest zacisk i kabel i dolozyc i kupić nowy hamulec po prostu. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Pisałeś, że ma to pomóc na 2 miesiące, więc założyłem, że dopiero wtedy wymiana będzie możliwa (ze względów finansowych czy jakichkolwiek innych). Jeśli masz kasę teraz, a cieknie i klamka, i zacisk...to chyba sprawa jasna? Nie wiem, ile chcesz wydać, ale rozważ albo Deore M6000, albo XT M8000. SLXów M7000 moim zdaniem nie warto brać. Chyba, że chcesz kupić coś taniej z poprzedniej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ice123 Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Znaczy nie mam teraz zbytnio funduszy, ale mozliwe ze jakies da sie wytrzasnac jeszcze Cieknie tylko klamka wiec zacisk z kablem moglbym odsprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Zacisk z przewodem to są grosze sprawy, podejrzewam że weźmiesz za to jakieś 60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 https://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-brm6000-ham-tarcz-tyl-1700mm-okl-zyw,c65,p2293,pl.htmlhttps://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-brm8000-hamulec-xt-tylny-okl-zyw-b-r,c65,p21,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 (edytowane) Na dwa miesiące to ja bym się ratował klamką bl-mt200 za nieco ponad 3 dychy do dostania na allegro... z drugiej strony za 100-120 są te wszystkie mt500, deore, slx i zee... Edytowane 12 Grudnia 2018 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Koszt jest taki że naprawdę nie ma sensu kupować czegokolwiek na 2 miesiące. Tak jak pisałem, przecież trzeba odpowietrzyć i założyć insert i oliwkę, więc sumarycznie zakładając że zrobi się to samemu wyjdzie około 20-30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Można kupić klamkę bl-m7/8000 i tak zostawić docelowo. Ew. jeśli to tył to za ~200zł można jeszcze nabyć klamkę (w zestawie z zaciskiem, klockami i przewodem ale tylko 1000mm ;)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ice123 Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 A co myslicie o hope race x2 bo mam dobra oferte na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Jak dla mnie zalety jakichkolwiek hope'ów sprowadzają się do ich pełnej naprawialnosci. Ale biorąc pod uwagę ich bardzo przeciętne działanie nie są warte nawet połowę tej ceny. W cenie katalogowej race X2 da się kupić prawie trzy komplety (z tarczami) magury mt5. Edytowane 13 Grudnia 2018 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi