dovectra Napisano 11 Stycznia 2019 Napisano 11 Stycznia 2019 22 godziny temu, mesqueun napisał: Wymieniłem dwa łożyska w piaście i dwa w bębenku (siedziały maszynowe) no jak maszynowe, to smaru nie potrzeba, teraz mogłeś przegiąć i będzie zlepiać zapadki
mesqueun Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Napisano 11 Stycznia 2019 Nieszczelna ta piasta była. Pojeżdziłem trochę w deszczu i po błocie i zaraz koło się zalepiało. Jest stosunkowo nowe - ma trzy miesiące, a w łożyskach aż było słychać piach. Napisałem o tym, przeczytałem, że na nieszczelne piasty trzeba dać smar. Dałem go sporo, zlepiało zapadki i bębenek nie wydawał dźwięku zazębiania się zapadek. Wczoraj rozebrałem to jeszcze raz, usunąłem nadmiar smaru z zapadek i ząbków, o które się haczą i wydaje się, że działa dobrze.
mesqueun Napisano 2 Lutego 2019 Autor Napisano 2 Lutego 2019 No i nareszcie misja zakończona sukcesem:) Na dowód załączam fotki, póki co zrobione w domu, bo ostatnie ustawienia zakończyłem późnym wieczorem. Mimo wszystko nie oparłem się krótkiej przejażdżce po okolicy i pierwsze wrażenia znakomite! Dziękuję wszystkim, którzy się udzielali za pomoc, przy czym szczególne podziękowania dla Dokmosa za niezliczoną iloć odpowiedzi, fachowe porady i pomocną dłoń przy różnych niestandardowych problemach na które się napotykałem podczas serwisu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.