belmondziak Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Cześć. Mam pytanie a propos zwifta. Posiadam zwykły trenażer TacX T2675 i zamierzam kupić czujnik kadencji, prędkości i HR. Zastanawiam się też nad jazdą na zwifcie do marca. Wyczytałem, że żeby korzystać z innego trenażera, niż smart, trzeba ustawić odpowiedni opór dedykowany dla danego modelu. Muszę dla tej aplikacji dokupić też dongle Ant+ na USB. Nadal nie rozumiem tego, w jaki sposób Zwift będzie zmieniał opór przy podjazdach czy zjazdach. Czy ktoś potrafi mi to wytłumaczyć? Na forach zwifta znalazłem tylko informacje o ustawieniu oporu na trenażerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Nie będzie zmieniał? Rusz trochę głową, trenażer nie ma sterowania elektrycznego/elektronicznego, to jak aplikacja na telefonie miałaby cokolwiek w nim kontrolować? Poza tym, chyba trenażery współpracujące z aplikacjami mają to wpisane w instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marylka69 Napisano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belmondziak Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Ech, ludzie, chodzi mi to o, w jaki sposób BĘDZIE TO WYGLĄDAĆ NA PODJAZDACH. Przecież ktoś ze smartem będzie miał ciężej przez regulowany opór, a ja jechałbym cały czas tak samo, ale przecież lepiej napisać 2 gówniane posty, w tym jeden z samą emotikonką, niż jeden merytoryczny. Znalazłem na brytyjskim forum rowerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 10 Grudnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Nikt nie będzie miał ciężej, po prostu wjeżdżając na podjazd nie zmieni Ci się opór i przy generowaniu stałej mocy zwyczajnie zwolnisz, przecież to logiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.