robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Witam. Zakupiłem przewodową wersję Sigma 14.16. Zacząłem wprowadzać obwód koła i napotkałem na opcję wyboru koła. Jest już przypisany wybór koła czyli 24, 26, 27,5 , 28 i 29. Jednak owe obwody mnie nie satysfakcjonują albowiem inna jest średnica przy oponie 1,25 a inna przy 2,25. Czy ktoś wie czy istnieje możliwość ręcznego wprowadzenia obwodu koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Wprowadzasz recznie obwod z dokladnoscia do 1mm. Moze to Ci cos pomoze. https://manuall.pl/sigma-bc-14-16-sts-licznik-rowerowy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Zgadza się. Dopiero po wszystkich przypisanych rozmiarach koła jest opcja manual z precyzyjnym ustawieniem rozmiaru koła przy czym w instrukcji ta informacja nie występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Podeslalem instrukcje, bo jak wpisywalem to wpisalem od razu. Niestety nie pamietam jak to bylo, bo licznik mam ze 2 czy 3 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 A korzystasz z funkcji bezprzewodowego zczytania parametrów? Mam problem z komunikacją. Po prostu smartfon nie nawiązuje kontaktu z licznikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Mam go, ale w wersji przewodowej. Nie toleruje innych wersji.... Z innej beczki, jesli sie korzystalo z GPS i funkcji zliczania przewyzszen to tu mozna byc srodze rozczarowanym. Tzn, zawsze jest mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Licznik mam także w wersji przewodowej ale zczytywanie może się odbywać albo przewodowo za pomocą stacji dokującej albo bezprzewodowo za pomocą łączności NFC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 A przepraszam, zle przeczytalem. Tak korzystam. W 80- max 90% dziala prawidlowo. Jak nie dziala prawidlowo, to pasek postepu zatrzymuje sie przed koncem i rozlacza. Nie wiem dlaczego. Ogolnie to raczej trzymam przy gorze smartfona i laduje bez przerw, ale z lekkim kilku sekundowym jakby zastanowieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 ok. Dzięki za pomoc. Przechodzę do testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobollo Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Ogólnie rzecz biorąc, sigma nie ma, powiedzmy delikatnie, dopracowanego softu... ostatnio zrobiłem upgrade firmware w mojej rox 8 i jak wcześniej po NFC czytał aktywności w kilka sekund, teraz zajmuje mu to kilka minut... tak, że wraz z nowym firmware potrafią popsuć nawet to, co wcześniej działało... Może i u Was upgrade fitmware’u coś zmieni (oby nie na gorsze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Wieksze problemy mialem jak zmienilem telefon i wgralem aplikacje, okolo 1-1.5roku temu. Na starym chodzila ciut plynniej. Czy sie jakos roznily apki- nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.