fil29 Napisano 8 Grudnia 2018 Napisano 8 Grudnia 2018 Witam Teraz w moim rowerku crossowym mam założone zwykłe male pedały alu z warstwą antypoślizgową z jakiegoś gumopodobnego materiału. Kończą już powoli swój żywot i powoli trzeba szukać coś na wymianę. Do spd nie jestem przekonany. Co powiecie o większych platformowych z pinami? Trasy w większości asfalt
piciu256 Napisano 8 Grudnia 2018 Napisano 8 Grudnia 2018 Piny są nie do pobicia, jednak dobrze jest mieć do nich buty z płaską podeszwą, w odróżnieniu do platform bez metalowych pinów, gdzie potrzeba bieżnika żeby się z pedałów nie zsuwać.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2018 A mi się wydaje, że platformy z pinami to jednak przerost formy jak na cross'a - przecież na asfalt i jazdę "po bożemu", nie potrzebujesz pedałów używanych w tzw. odmianach grawitacyjnych. Poza tym cross z wielkimi platformami będzie wyglądał nieco dziwacznie na mieście Są przecież całkiem przyzwoicie trzymające, mniejsze i bardziej kompaktowe platformy - kwestia odpowiedniej ich budowy i właściwego typu obuwia. Jeżeli nie zamierzasz jeździć w skate'o - podobnych trampkach z płaską podeszwą, a preferujesz np. półbuty turystyczne, to platformy z pinami sobie odpuść.
Dokumosa Napisano 8 Grudnia 2018 Napisano 8 Grudnia 2018 Są różnej wielkości platformy i ping różnej wysokości, kształtu czy gęstości. Coś do crossa na pewno się dobierze.
woojj Napisano 8 Grudnia 2018 Napisano 8 Grudnia 2018 W crossowych rowerach fajnie się sprawdzają plastikowe platformy. Są lekkie i mniej agresywne dla butów i goleni. Coś w stylu Candy od Dartmoora.
piciu256 Napisano 8 Grudnia 2018 Napisano 8 Grudnia 2018 Sam takich używam, na suchym mają niewiele gorsze trzymanie od metalowych pinów, jedynie na mokro w płaskich podeszwach nie ma wogóle przyczepności.
fil29 Napisano 8 Grudnia 2018 Autor Napisano 8 Grudnia 2018 Dziękuję za szybką reakcję Kilka razy nóżka sie ześlizgnęła z pedałka dlatego też pomyślałem o takim rozwiązaniu. Jakiś bucik ma płaskiej podeszwie i zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.