KubaMX Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Na początku wiosny założyłem licznik bezprzewodowy Sigma BC 8.12 ATS. Licznik był bezproblemowy przez cały sezon. Na ostatnim wyjeździe już nie pokazywał prędkości ani dystansu dziennego. W stanie spoczynku jest ok, moge sprawdzić dystans całkowity i czas ( ale nie zaktualizowane o ostatnią wycieczkę) A licznik nie pokazuje parametrów podczas jazdy. W czym może być problem skoro wcześniej było ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Może trzeba baterie wymienić, zarówno w liczniki i nadajniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Przy niskich temperaturach bateria która jest jeszcze w miarę ok, potrafi paść, to może być przyczyną. Bo zakładam, że sprawdziłeś tak banalną rzecz jak odległość od magnesu, czy nie jest za duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Tak jak pisze pp516, jeżeli magnes jest w odpowiedniej odległości od czujnika, to wymień baterię w czujniku. Niestety niższe temperatury obniżają wydajność baterii i wymiana na nową może pomóc, jednak przy mrozach w okolicach -10 stopni i więcej nawet nowa bateria może nie działać poprawnie. Miałem też kiedyś problem przez zakłócenia od telefonu, ale w innym liczniku niż Twój. Normalnie trzymam telefon w tylnej kieszonce, ale w okresie zimowym przekładałem telefon do przedniej kieszonki kurtki. Telefon generował na tyle silne zakłócenia, że licznik nie działał, przełożenie telefonu do tylnej kieszonki usuwało problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.