Pegasus Napisano 6 Grudnia 2018 Napisano 6 Grudnia 2018 Witam. Mam szansę kupić te kółka w dobrej cenie, a szukam czegoś lżejszego do mojej szosy. Koła są używane, wiadomo po zakupie serwis i tutaj pytanie, czy łożyska i części w tym modelu są jakieś trudne do dostania, specjalne, dedykowane? Czy jeśli zaniosę je do dobrego serwisu certyfikowanego przez Shimano to zrobią mi to bez problemu? PozdROWER
radomir82 Napisano 6 Grudnia 2018 Napisano 6 Grudnia 2018 Jest to jeszcze na tyle świeży produkt że z dostaniem części nie powinno być problemów. Serwis przede wszystkim powinien być dobry, "certyfikacja" shimano nie jest równoznaczna z fachowością serwisantów. Części może zamówić każdy legalnie działający serwis rowerowy.
Gość Napisano 6 Grudnia 2018 Napisano 6 Grudnia 2018 Nie do końca też pewny jestem o jakich częściach pisze autor. Shimano przecież nie korzysta z łożysk "maszynowych", tylko z kulek.
Pegasus Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Napisano 6 Grudnia 2018 Pytam głownie o elementy związane z łożyskami, czy nie są jakieś niestandardowe, ponieważ wtedy ich serwis wiadomo będzie kosztować więcej. Czyli mam rozumieć że te części są normalne i serwis zrobi mi to w normalnych pieniądzach?
radomir82 Napisano 6 Grudnia 2018 Napisano 6 Grudnia 2018 Serwis tych piast jest banalnie prosty ( poza bębenkiem), wystarczą dwa klucze imbusowe 5mm i mały płaski śrubokręt. Kulki są standardowego w rowerówce rozmiaru 3/16".
Gość Napisano 6 Grudnia 2018 Napisano 6 Grudnia 2018 To jest zwykły konus i kulka, więc dopóki całość nie jest wybitnie zużyta to równie dobrze zrobisz to sobie samemu.
Pegasus Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Napisano 6 Grudnia 2018 to dobrze, dziękuje wszystkim za pomoc,ale chciałem mieć pewność w takim razie temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.