Rapkowsky Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Witam Od razu mówię jestem zielony w tym temacie ;p Mam mały problem z swoim damperem ostatni razem podczas chęci dopompowania go na trasie wsadziłem pompkę w czarny wentyl z 70 nabiłem do 110 zakręciłem usiadłem było dobrze, udałem się na trasę małe hopki pod koniec praktycznie 90% powietrza wyleciało był tylko głośny metaliczny dźwięk dobijania amortyzatora stwierdziłem że coś zle zrobiłem przy pompowaniu napompowałem jeszcze raz i to samo po kilku hopkach znów uszło gdy jechałem po zwykłym terenie nic nie uchodziło lecz po większym lądowaniu że tak powiem uchodzi 90% powietrza. Zwracam się do was by zapytać co mam w tej sytuacji zrobić oddać do serwisu czy ja po prostu nie umiem go napompować , jeśli chodzi o jakieś rysy na tłoku nie ma żadnych wszystko z zewnątrz wygląda na nie naruszony. Bardzo proszę o jakaś poradę z góry bardzo dziękuję wolę zapytać pierw i sprawdzić w domu niż wykręcać go jechać trochę km do jakiegoś serwisu i robić z siebie durnia ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Warto by wiedzieć ile czasu jeździ bez serwisu, ale mimo to watro abyś go dał komuś ogarniętemu w tym do serwisu. Może być że to tylko wentyl przepuszcza, a być może już uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Grudnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Jakby to był wentyl to by powoli, stopniowo powietrze uchodziło. W tej sytuacji raczej uszczelki komory powietrznej. Serwis trzeba zrobić z wymianą uszczelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi