Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie nie mam zestawu a do łatania. Kolega co ma busa to dopiero za 3h wychodził z pracy i mógłby podjechać, a mi się nie chciało czekać to poszedłem w stronę Legnicy.

Nawet dobrze że stało się to niedaleko Legnicy, na dniach wymieni się dętkę i chyba dwie opony. Bo te Impace co były standardowo w Krossie Level A2 to strasznie szybko się starły. Tylna wytrzymała na 500km...

A po drugie, fajna ciepła pogoda, to czemu się nie przejść :D

A po drugie, fajna ciepła pogoda, to czemu się nie przejść

Ja bym wolał się przejechać! :D

Mikołaj, to Ciebie mijałem za wiaduktem na ścieżce rowerowej? Około 18:40 jechałem w stronę Szpitala i się mijaliśmy. Już za późno się zorientowałem,że Ty to Ty. ;)

Mikołaj, to Ciebie mijałem za wiaduktem na ścieżce rowerowej? Około 18:40 jechałem w stronę Szpitala i się mijaliśmy. Już za późno się zorientowałem,że Ty to Ty. ;)

Możliwe, że wczoraj o tej porze to byłem ja. Kojarzę że na ścieżce kogoś mijałem, ale niestety, troszkę mi się spieszyło i niezbyt zwracałem uwagę, na to kto jedzie z naprzeciwka ;)

Na muzealnej można kupić te opony

Oo, dzięki za info :) Mam nadzieję że ceny z kosmosu nie wzięli. Jak u nich kupię dętkę i dwa Schwalby Smart Samy to dużo sobie policzą za wymianę? Bo w sumie nie chce mi się później iść z przebitą dętką do Worbike aby mi wymienili i zrobili serwis gwarancyjny.

A w domu nie mam narzędzi i zbytnio nie mam czasu aby się bawić. Ma być to zrobione porządnie i tyle ;d

EDIT. Jak ja jeżdzę w 90% po asfalcie to Smart Samy są w stanie wytrzymać te parę tysięcy kilometrów?

Bo nie chcę czegoś takiego że po 500km lub po tysiaku znowu zmieniać, jak te Impaci obecne...

Na środę też się piszę. Jutro późniejszym popołudniem nie dam rady, także wyjdę wcześniej.

Rafał, moje Smart Samy mają lekko ponad tysiąc km przebiegu. Jak na razie ślady zużycia są niewielkie (ale widoczne). Kapcia żadnego. Dobrze będzie zamienić przód z tyłem po ok. 2 - 2,5 tys. km i myślę że te 4 tys. spokojnie przejadą, zanim zacznę myśleć o nowych oponach. Moje kupiłem w Worbike za 85 zł/szt., wersja drutowa, szare, 2.25.

moje stare - kenda karma zwijana (50 zł sztuka, 470-480 waga, szerokość 2.0) wytrzymały 3,5 kkmów z zamianą stronami przód na tył. Jak potrafisz używać hamulców to nie ma bata, żeby opona nie przejechała 3-4 tys. kilometrów ;D

Jarek, dawno temu kupiłeś u nich te oponki? Bo na stronie są same Maxxisy.

W dodatku nie wiem jaką wersje ich wybrać:

http://www.schwalbe.com/gbl/en/produkte/mtb/produkt/?ID_Produktgruppe=44&ID_Produkt=225

Zdecydowałem się na 26" 2.1. W szczególności chodzi tutaj o budżet bo opona nie może być droższa niż 70zł, bo jeszcze dętka do wymiany i pewnie sobie policzą za wymianę...

PS. Sorry że offtopuje w tym topicu, ale w dziale o oponach, nikt nie może sensownie i z poradą odpowiedzieć na pytanie ;)

Rafał, kupiłem je niecały miesiąc temu. Nie wiem czy były też 2.1 czarne. Tych co ja kupiłem (drut, 2.25, grafitowe) mieli jeszcze kilka sztuk. Możliwe że czarne w wersji 2.1 będą tańsze (ale nie wiem czy je mają). Także sprawdź na Muzealnej (jak mają, to raczej będą tam tańsze) i w Worbike. Dętka ok. 13 zł.

Czy wymiana opony i dętki jest aż tak skomplikowana, że musisz zlecić to serwisowi? Może zrobią Ci za darmo jeżeli kupisz i zamontujesz w tym samym sklepie. W WORBIKE'u by tak prawdopodobnie zrobili. Na muzealnej to nawet porządnego serwisu nie mają. Czasami rowery robią na środku sklepu, lub przed wejściem. :D

no co Ty... mają swoją małą, mroczną i przerażającą piwnicę gdzie robią rowery ;d Zresztą mają podpisaną umowę z Bolmetem więc muszą coś potrafić. Ja oprócz tego, że trzeba czekać 2 tygodnie na jakąś rzecz to nie mam zastrzeżeń do tego sklepu ;d

mają swoją małą, mroczną i przerażającą piwnicę gdzie robią rowery

Słyszałem tylko legendy o tym. Ciekawe jaki poziom wtajemniczenia trzeba mieć, żeby tam wejść. Pewnie montują tam reaktor atomowy i dlatego nikt nigdy nie widział.

Ja też nie mam zastrzeżeń poza tym, że to sieciówka i negocjacja cen nie wchodzi w grę, oraz, że chcą za wszelką cenę sprzedać nowe części, bo po co naprawiać. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...