Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Wycieczka do Myśliborza się udała, 83km przejechane średnim tempem (17km/h), były problemy z rowerem znajomego, a po drugie dużo kręciliśmy się po Wąwozie. Żałuje teraz że nie dozbierałem i nie kupiłem Levela 2 na hamulcach tarczowych bo czuć różnicę na zjazdach :/

Znacie jakieś fajne miejsca/trasy do odwiedzenia/przejechania do maksymalnie 50km od Legnicy? Chcę unikać wszelkiego kontaktu z drogami krajowymi, wolę spokojną jazdę przez wioski ;)

Wycieczka do Myśliborza się udała, 83km przejechane średnim tempem (17km/h), były problemy z rowerem znajomego, a po drugie dużo kręciliśmy się po Wąwozie. Żałuje teraz że nie dozbierałem i nie kupiłem Levela 2 na hamulcach tarczowych bo czuć różnicę na zjazdach :/

Znacie jakieś fajne miejsca/trasy do odwiedzenia/przejechania do maksymalnie 50km od Legnicy? Chcę unikać wszelkiego kontaktu z drogami krajowymi, wolę spokojną jazdę przez wioski ;)

Edit: Aby wyszło 50km w dwie strony bo to taka trasa na jutrzejszy poranek ;)

Witam.

Składam na razie niezobowiązującą propozycje na jutro.

Planowałem dołączyć do znajomych, którzy są nad jeziorkiem w kunicach.

1. Myślałem żeby się z wro rowerkiem tam wybrać przez brzeg dolny (prom) potem przez lubiaz żeby być po właściwej stronie odry, a pod wieczór powrót pociągiem. I to jest pierwsza opcja, chętni by musieli dojechać jakoś do wro :] Wychodzi ponad 70km, czyli całkiem znośnie. Byc może da sie wcisnąć na jakiś grill czy żagle z nimi. Popytam i dam znać późnym popołudniem, jak juz będę mial dostęp do neta.

2. Wymyśliłem też (po zobaczeniu wycieczki do mysliborza, bo już w tamtym roku prawie tam bylem), żeby sie udać pociągiem do/w okolice legnicy i z chętnym/mi sie zabrać na jakiś trip, w celu zobaczenia czegoś ciekawego. Ok. 60km w sumie żeby to wyniosło. I bym sobie pod wieczór wrócił pociągiem.

Moje tempo może nie jest rekreacyjne ale tez wszystkich soków nie chce z siebie wycisnąć, bo mam już inne plany by się pomęczyć :]

pzdr

Boango ja dziś mam czas po południu ktoś jeszcze ma dziś czas po południu około 15-16 ?

MixingHead nie wiem czy byłeś w Kunicach ale ogólnie jest tam syf , z roku na rok woda coraz bardziej zielona a okoliczni mieszkańcy poprostu wylewają do tego jeziora ścieki

Wąwóz jest fajny ale nastaw sie na tłumy ludzi :)

My ok. 14.00- 14.30 powinnyśmy przejeżdżać przez skrzyżowanie (zależy czy, będą mi coś robić z rowerem). Jak się rozmyślisz, to może spotkamy się gdzieś na trasie:) Ja jutro jadę do Jakuszyc, ale w piątek mam cały wolny dzień, więc wtedy chętnie się wybiorę gdzieś:)

Ścieżki ścieżkami a słońce słońcem :) Dzisiaj się tak zjarałem na ramionach że następną jazdę rozważę z nałożonym filtrem :)

W poniedziałek to się tak zjarałem że wczoraj musiałem odpuścić jazdę na rowerze i siedzieć w chłodnym miejscu...

Wąwóz jest fajny ale nastaw sie na tłumy ludzi :)

Nie wiem jak jest teraz podczas majówki, ale w poniedziałek na polanie w południe nikogo nie było, natomiast na tej polanie przy parkingu kilka starszych osób się opalało. A po samym wąwozie dało się normalnie jeździć rowerem, spotkałem może 5-7 osób...

Ja zaraz chyba lecę na Prochowice, o ile uda mi się wyjść z łóżka bo to nie łatwe zadanie :D

Bożena dziś zostaje w domu może sie przejadę po nowe dętki tylko :)

Ze tak sie zapytam, ktoś sie jutro wybiera na Kryterium wyścigu szlakiem grodów piastowskich ?

jutro ( 3 maja) zgodnie z programem start rozpocznie sie o 19:00

Trasa wygląda tak

kryterium.jpg

Myśle ze o 18:30 moglibyśmy sie spotkać z rowerami albo bez pod galerią piastów przez głównym wejściem koło zegara

Ktoś chętny ?

Ja będę ! :)

Myśle ze o 18:30 moglibyśmy sie spotkać z rowerami albo bez pod galerią piastów przez głównym wejściem koło zegara

Ktoś chętny ?

Ja będę ! :)

Ja też będę, dobre miejsce na spotkania - bo dużo miejsca i konkretne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...