Juraleona Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Boango, zobacze jak u mnie z terminami sprawdzianów i chętnie się dołączę
boango Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Jurek, bardzo mnie to cieszy:) W sobotę chcę pojechać na całodniową wycieczkę, gdzieś w kierunku Jeleniej Góry, tylko na razie jeszcze nie mam z kim...
elkaziorro Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Mam do Was pytanie. Jak jechaliście na Grodziec, to część trasy prowadziła szutrami. Czy jakoś ciężko je namierzyć? Tzn czy jest szansa, żeby pobłądzić? A może ktoś ma ochotę jutro potowarzyszyć mi na trasie do Zagrodna? Wyjazd z Legn powiedzmy ok 15:30- 16.
boango Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja bym chyba nie zdążyła wrócić przed zmrokiem do domu;) Czy planujecie jakiś wyjazd w góry 30 kwietnia? Bo nie wiem, czy koleżankę namawiać?
AndrzejAA Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja bym się przejechał jeszcze raz w góry A później na kilka dni pod namiot w spokojne tereny ^^ Spóźniłem się dzisiaj na 16, ale w sumie dobrze, bo jeszcze siły do mnie nie wróciły po poniedziałku. No i nadal nie pojmuję co się dzieje z moim rowerem. Nie jest to duży luz, bo prawie niewyczuwalny, ale jednak jest. I co dziwne, nie czułem go dziś dopóty, dopóki nie wjechałem na drugi podjazd. O tyle pokręcone, że najpierw go wyczułem przy nacisku na prawy pedał, a dopiero po kilkudziesięciu metrach po nacisku na lewy pedał. Później luz jeszcze kilka razy znikał i pojawiał się. Kuriozalna sprawa :|
boango Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 To gdzie dzisiaj byliście? Trochę żałuję, że nie pojechałam. Nie wiedziałam, że pogoda tak szybko się poprawi. Jutro umówiłam się z koleżanką na skrzyżowaniu o 16.00, więc jak ktoś chce jechać z nami, to zapraszam:)
JarekK Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Pogoda faktycznie szybko się poprawiła. Podjazd pod Górzec asfaltem, dalej z drogi Pomocne - Stanisławów odbiliśmy w teren (jak żółtym szlakiem, tylko po dojeździe do lasku prosto, a nie w lewo), zjazd szutrówką do Leszczyny, podjazd terenem pod Stanisławów (z małą przerwą, bo "ktoś" złapał kapcia ) i dalej już standardowo do Legnicy. Wypad jak najbardziej udany - były i podjazdy, i teren . W sobotę Jezioro Pilchowickie i troszkę terenu (Okole i zobaczymy co jeszcze). Start 08:00. Dystans > 120 km. Lista obecności: - Jarek - Olek - Bożena?
olomaster Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Dodam, że bedzie troche zabawy w ostrym terenie i rowery przyjadą brązowe ! ^^ Tapatalk'nięte z androida
JarekK Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Fotka z dzisiejszej wycieczki . Jeszcze nie wiem czy jutro dam radę wyskoczyć, ale postaram się.
boango Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Dobra, to jadę z w Wami:) Olek, ja rower i tak ostatnio muszę myć po każdej wycieczce:)
kuls Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam, widzę,że się szykujecie na sobotę na wycieczkę, a ja akurat tak się składa,że będę w Legnicy od czwartku, to bym się z Wami chętnie gdzieś wybrał. A planujecie może wspólną ustawke w piątek koło 18 i powolny obiazd miasta?
AndrzejAA Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Byłem w poniedziałek nad Jeziorem Pilchowickim (moja trasa), także może gdzieś indziej się wybiorę. No chyba że jakiś będziecie mieć ciekawy plan, wtedy jeszcze przemyślę to ;D kuls, objazd wokół miasta typu wolnego czy może szlak dookoła Legnicy?
JarekK Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Andrzej, mamy ciekawy plan, tylko obawiam się że to co dla nas będzie przyjemnością, dla Ciebie na slickach byłoby męczarnią... Sprawdź czy masz pedały i korby dokręcone. Jak nie masz kluczy, to do rowerowego. A jak kupiłeś rower w rowerowym to im go oddaj i niech oni się głowią... Łukasz, nie pomogę z trasą - nie zapamiętałem. A jutro nie wyjdę pojeździć normalnym tempem, za bardzo achillesa odczuwam po dzisiejszym wypadzie, także odpadam.
AndrzejAA Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 To są niby semi-slicki, ale okej. Nie chcę się tapłać w błocie, wystarczy mi tego, co sobie nawarzyłem dzisiaj ;D Będę kombinował, bo niby powinienem po jakimś czasie od kupna roweru dać im go do przeglądu, ale mieli taki bajzel tam, że sobie to odpuściłem.
JarekK Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Oddałeś, nie oddałeś, nieważne. Gwarancję masz. Także nawet nie kombinuj tylko od razu do nich jedź. Bardziej mam na myśli szerokość opony. Jak zaliczysz kilka wypadów w teren (nie mam na myśli szutrów czy dróg polnych), to szybko zrozumiesz negatywne strony wąskiej opony . // A taplanie w błocie jest nawet bardziej niż okej .
elkaziorro Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 No jakoś sobie poradzę, ale to innym razem, bo jutro jednak zaliczam Liberec, a nie Legnicę. A na Pilchowice, jeżeli będziecie jechać przez Jelenią Górę, to polecam żółtym szlakiem (chyba, bo nie zwracam na to uwagi) z Jeleniej, przez Perłę Zachodu, Siedlęcin, Wrzeszczyn, Barcinek do Zapory Pilchowice, cały czas lewym brzegiem rzeki. Bardzo przyjemna, terenowa trasa.
JarekK Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Właśnie mam ochotę przejechać się tym szlakiem, przy okazji cyknąć fotkę tej Wieży Rycerskiej .
AndrzejAA Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 A, jeśli chodzi o taki teren, to rozumiem, bo jeździłem i to boli No ale rower wybierałem do jazdy turystycznej, także bardziej preferuję drogę utwardzoną
elkaziorro Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Wieża Rycerska jest akurat po prawej stronie rzeki, ale nie daleko od żółtego szlaku, więc też można zaliczyć
kuls Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 kuls, objazd wokół miasta typu wolnego czy może szlak dookoła Legnicy? Myślałem coś na kszałt masy krytycznej, bo to w końcu ostatni piątek miesiąca... Gdzieś mi się udało znaleźć próby "masy krytycznej" w Legnicy, ale było to chyba w 2004 i jestem ciekawy czy dalej ta impreza trwa
Renn Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Myślałem coś na kszałt masy krytycznej, bo to w końcu ostatni piątek miesiąca... Gdzieś mi się udało znaleźć próby "masy krytycznej" w Legnicy, ale było to chyba w 2004 i jestem ciekawy czy dalej ta impreza trwa były w tym roku próby zrobienia masy ale plan padł odbyło sie jedno spotkanie hmm w sumie na piątek nie mam planów móżna by było sie spotkać pogadać i sie przejechać gdzieś Ja jestem za, może jeszcze dołączy pare nowych osób . To kto ma ochotę sie spotkać w piątek o 18 ? Bożena ja chyba dziś nie dam rady w sumie myślałem ze wczoraj będziemy tylko asfaltami jeździć Andrzej to na bank korby a nie pedały . Pewnie dostał sie brud i syf na kwadrat .
JarekK Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Ja dzisiaj też nie pojadę, zapomniałem że mam spotkanie o 16:00.
boango Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Ja jutro jadę, ale najpóźniej o 17.00, bo szkoda takiej ładnej pogody.
Renn Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 czekajcie bo sie pogubiłem Boango dziś(czwartek) wyjazd odwołany ? Jutro (piątek )o 17 będziesz jechać ? czyli piątkowa masa odwołana ? Kuls widzisz w Legnicy ludzie jeżdżą
boango Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Dzisiaj jadę- tak jak pisałam. I jutro też
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.