Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Marecki by ci powiedział bo wysyłał tak kilka razy, ale on zdaje się jeszcze na zlocie w Kowarach. Ja tak wysyłałem tylko raz to około 35 zł zapłaciłem. A zamówienie kuriera nie jest specjalnie trudne, trzeba mieć drukarkę albo koleżke poprosić żeby druknął list przewozowy.

Czyli jak wydrukuje sobie list przewozowy w domu to kurier będzie już wiedział, że ma do mnie przyjechać i odebrać paczkę? :D

Właściwie to tak :rolleyes: . Zdaje się że nie otrzymasz pliku z listem przewozowym do pobrania na dysk (możliwe że na maila) jeśli na stronce nie zatwierdzisz do końca całej procedury wysyłki. Z reguły na stronie dostawcy wskazówki są tak jasne że nie powinniśmy się pogubić. Zanim zaakceptujemy transakcję można sobie wstępnie powyliczać który kurier ile zażąda za usługę.

Co nie zmienia faktu że zdanie ułożyłem mistrzowsko :laugh:

Jeśli macie trochę czasu przed i po świętach, to zapraszam na dwie wycieczki :).

Terenem z Muchowa do Myśliborza, przez Siedmicę i Groblę:

data: 5.04 lub 6.04 (czwartek lub piątek) (w zależności od pogody, aktualnie lepsze prognozy są na piątek, ostateczna decyzja do środy)

miejsce spotkania: godzina 10:00, skrzyżowanie Nowodworskiej/Jaworzyńskiej

dystans: ok. 85 km, jeśli dla kogoś podjazd asfaltem pod Górzec nie straszny, to spokojnie może jechać :thumbsup:

trasa: z Legnicy przez Górzec do Muchowa, dalej jak na mapce podglądowej, w Myśliborzu postój pod sklepem i powrót do Legnicy przez Chełmiec i Męcinkę

Szlakiem Wygasłych Wulkanów:

data: 10.04 (wtorek)

miejsce spotkania: godzina 09:00, skrzyżowanie Nowodworskiej/Jaworzyńskiej

dystans: ok. 125 km, dłuższa i bardziej wyczerpująca wycieczka, szlak prowadzi głównie terenem, do tego parę fajnych podjazdów, na pewno ta wycieczka nie będzie dla nikogo spacerkiem ;)

trasa: Szlak Wygasłych Wulkanów prowadzi z Legnickiego Pola do Złotoryi. Ponieważ od Legnickiego Pola do Jawora prowadzi dłuższą drogą (asfaltem) do Jawora, to jedziemy bezpośrednio z Legnicy przez Warmątowice i Stary Jawor do Myśliborza, gdzie szlak wjeżdża w teren i zaczyna się ciekawie ;). Dalej jak na mapce podglądowej, ze Złotoryi wrócimy główną szosą, lub bocznymi drogami, w zależności od tego, ile czasu pozostanie do zmroku ;).

Jakieś pytania? :)

Cześć :)

Jak widać jestem świeżak. Widzę, że niektórzy tutaj się znają. Od pewnego czasu mam rower i szczerze... kocham go! :) Ale do konkretów. Zwiedzam Dolny Śląsk samotnie, trochę już przejechałem (trasy można zobaczyć na moim profilu na Facebooku) i myślę, że warto kogoś poznać, by się lepiej zorganizować i planować jeszcze ciekawsze wyprawy. Zaplanowałem dla siebie parę tras na czas, gdy pogoda pomyśli o rowerzystach, więc też chciałbym się nimi podzielić.

Pozdrawiam legniczan ;)

Cześć Andrzej, załóż sobie Bikestats, znacznie wygodniejsze rozwiązanie do zapisywania wycieczek niż Facebook... ;)

Terenem z Muchowa do Myśliborza, przez Siedmicę i Groblę:

Nadal zapowiadają bezdeszczowy piątek (6.04) i niech tak zostanie ;). Czyli w piątek, o godzinie 10:00, spotykamy się na skrzyżowaniu Nowodworskiej/Jaworzyńskiej.

Szlakiem Wygasłych Wulkanów:

Wtorek jak najbardziej aktualny, jeśli będzie padać, to przełożymy...

Chętni? :teehee: .

Jarku, jeśli chodzi o dedykowane serwisy, to korzystam z Traseo.pl, ale póki co statystyki jeszcze mnie tak nie interesują. Może jak będę bardziej uzależniony od roweru :)

Na święta wyjeżdżam, więc rower odpocznie ode mnie. Może skorzystam z propozycji Olomastera zamiast iść na japoński :laugh: Co prawda byłem wczoraj w okolicach Myśliborza, ale mogę się wybrać tak dla rozruszania mięśni i dotrzymania towarzystwa :)

Andrzej, bardziej mi chodziło o prowadzenia dziennika wycieczek, niż statystyk ;). Coś na ten przykład.

Terenem z Muchowa do Myśliborza, przez Siedmicę i Groblę, piątek 05.04:

Nikt otwarcie nie napisał że się pojawi, ale o ile nie będzie padać, to będę czekał o 10:00 na skrzyżowaniu Nowodworskiej/Jaworzyńskiej. Jeśli nikt się nie zjawi, to pojadę do Myśliborza na kawę i pierogi :P.

Tyle, że piątek tj, 06.04 :D Pogoda trochę nie taka to ludziom nie chce się chyba ruszać z domu. Ja bym chętnie pojechał, ale ani jeden ani drugi termin mi nie odpowiadały. Byłem wczoraj w lasku pokręcić parę kółek i mnóstwo szkła jest porozbijanego na ścieżkach i nie tylko. :verymad: Trzeba było uważać, żeby sobie nie przebić opony. Nasi Legniccy freerajdowcy tez byli i nawet ognisko robili. Widziałem tez, że parę nowych skoczni powstało. :teehee: Pozdrawiam ;)

SAM_4829.jpg

Komentarz do zdjęcia jest dwa posty wyżej :P.

Szlakiem Wygasłych Wulkanów - wtorek, 10.04, godzina 9:00, skrzyżowanie Jaworzyńskiej/Nowodworskiej. Dystans ok. 125 km.

Wypad jak najbardziej aktualny i odbędzie się zgodnie z planem (jedynie w przypadku deszczu zostanie odwołany).

Wstępna lista: Jarek; Łukasz. Chętnych proszę o potwierdzenie na forum.

Lyndowss, taki tam drobny błąd ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...