PawelDL Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Może ktoś jutro ma ochotę na wypad np : Górzec, Stanisłałów, koło 10-11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Kurde, kusi ale do szkoły trzeba iść ;/ btw. trasa na sobote będzie taka : http://www.bikemap.net/route/943174 Jednak tylko raz nią jechałem i to do tego się zgubiłem dlatego liderowanie pozostawie AxM'owi który tam był 3 albo 4 razy tą samą trasą Ps. jeżeli na 10 to moge się pare minut spóźnić bo ide po full'a do testowania coby się spowolnić troche na asfalcie ;d EDIT: To zróbcie liste obecności na Grodziec ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boango Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ja jeszcze nie jestem do końca pewna, czy pojadę. Jutro już będę wiedzieć wieczorem. Namawiam też Natalię, aby ze mną pojechała:) A czy ktoś z forum, kto jedzie w sobotę do Grodźca wyrusza może z Piekar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nati2902 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Oj ciężka decyzja przed nami Boango Rozważam wogóle ten wyjazd na moim rowerze... Jak myślicie, zwariowałam do reszty, czy rower miejski da radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 myśle że spokojnie da rade. Będziemy jechać utwardzonymi ścieżkami polnymi w jakichś 20 -30 % reszta asfalcik - sam podjazd na grodziec też asfaltowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Czyli gdzieś w okolicach 11:00 - 12:00 będziecie na górze. Jak się uda to postaram się też wdepnąć o tej porze tam. Niestety jedziecie nie moją trasą, gdyż ja od strony Olszanicy z reguły jadę. Tak czy siak postaram się trafić na was - zobaczymy czy się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekK Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Od roku się tutaj rejestruję... Ostatnio widzę że coraz więcej wypadów zapowiadacie, a ja zawsze o wszystkich czytam po fakcie... Także od teraz będę już na bieżąco. I od razu zacznę od pytania, czy ktoś będzie miał ochotę wybrać się na ognisko na Górzec? Termin jeszcze nieokreślony, przyszły weekend brzmi nieźle. Jak nie będzie chętnych, to sami sobie z Łukaszem wyskoczymy, ot taka nasza mała tradycja... Czy są jacyś chętni na nieco dłuższe trasy? Pod koniec marca / na początku kwietnia na pewno z Łukaszem zaliczymy: - Czerwony szlak z Bolkowa do Złotoryi. Ok. 120 km. W większości prowadzi terenem. Bolków - Grobla - Myślibórz - Górzec - Stanisławów - Leszczyna - Złotoryja. W Bolkowie możemy odwiedzić ruiny Zamku Świny. - Szlak Wygasłych Wulkanów, z Jawora do Złotoryi. Ok. hmm... 140 km. Teren, w dodatku bardzo przyjemny. Jawor - Myślibórz - Czartowska Skała - Pomocne - Kondratów - Organy Wielisławskie - Ostrzyca - Grodziec - Złotoryja. Wrócę jeszcze do tematu psów. Pod koniec zeszłego roku, za Sichowem gonił za nami przez jakieś 2 km Alaskan Malamute. Słodziak był po prostu . Ostatnio na podjeździe w Stanisławowie środkiem drogi przechadzał się jakiś całkiem duży Bokser. Zastanawiałem się jak zareaguje. Grzecznie zszedł z drogi na trawę na moment w którym przejeżdżałem. To już ludzie na drogach rowerowych są mniej kulturalni . Ale przekonaliście mnie, zacznę ze sobą wozić: A tak na poważnie, to mniejsze psy ignoruję, a w przypadku większych zapalonych do gonitwy, to lepiej zejść z roweru i przejść się kawałek. W przypadku rzeczywiście agresywnych psów (jak w sytuacji sprzed kilku postów), to telefon na 112 i poinformujcie o zdarzeniu i koniecznie dodajcie że widzicie tam pełno dzieci i jest o krok od tragedii... @Boango "Ale co tam psy, ja się obawiam innego zwierzęcia na mojej drodze podczas kolejnej wyprawy- niedźwiadka:)" - Jeśli Ci się uda na niedźwiadka trafić, to koniecznie zrób mu zdjęcie i zamieść je tutaj. Widok musi być kapitalny... Aha, nie musi być z bliska . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boango Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 JarekK, boję się tylko, żeby ten niedźwiedź mnie nie odwiedził w namiocie:) Przypomniało mi się jeszcze, że jak byłam ostatnio we Francji, to musiałam przejeżdżać koło wielkich byków, które były puszczone luzem i stały przy drodze. Patrzę na moją koszulkę, a ona... jest czerwona! Ale nie były mną zainteresowane;) Co do dłuższych tras, to chciałabym pojechać na przełęcz Okraj z Legnicy. Myślałam jeszcze o Śnieżce (też dojazd z Legnicy) tylko zanim bym tam dojechała, to na trasie byłoby już pełno ludzi, więc ta opcja chyba odpada. Na razie jednak muszę jeszcze sobie formę wyrobić zwłaszcza, żeby mieć siłę w nogach, bo trochę mi tego brakuje. Ostatnio bolą mnie mięśnie. Chyba muszę się w jakieś witaminy zaopatrzyć. A, i udało mi się namówić jeszcze jedną dziewczynę na wyjazd w sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Cześć Jarekk Co do ogniska to podaj datę i pewnie jakieś większe grono sie zbierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Postaram się być w sobotę. Będę, jeśli nie zajdą jakieś nieprzewidziane okoliczności. 9:45 ruszam z przystanku MPK "Piłsudskiego/Horyzontalna" przy pomarańczowym kiosku Orange, przylegającego do ściezki rowerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 @JarekK - ja się pisze na wszystko ! ;D Proponowałbym też jakąś wspólną wyprawe na ślęże którą w końcu trzeba zdobyć... skoro takie dalekosiężne plany snujemy ;D @Sender - wątpie żebyśmy o 11-12 byli na górze skoro pewnie o 10.30 wyruszymy Obstawiam godzine 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ja potwierdzam gotowość do jutrzejszego wyjazdu, mam nadzieję, że nie będę miał problemu ze znalezieniem tej muszli koncertowej w parku Jakby co to poczekajcie na mnie do 10.15... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Kuls, a czy my czasem w zeszłym roku na Grodźcu nie byliśmy? Być może też się jutro tam wybiorę i może w końcu Was poznam, bo akurat jak zaczęliście aktywniej jeździć, to ja się z Legnicy wyprowadziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbshadow Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Długo ci schodziło to rejestrowanie, Jarek W ogóle spory ruch w temacie, Legnica się rozrasta. Pozdrawiam nowych, ''starych'' tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Może ktoś jutro ma ochotę na wypad np : Górzec, , koło 10-11. Byłem, zdobyłem:) Jednak nie polecam teraz wjazdu szlakiem zielonym, kładą nową nawierzchnię kamienistą, także wjazd to dramat....po posypaniu drobnym szuterkiem będzie gitara:) Jutro niesiety się z Wami nie wybiorę, udanego wypadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Olomaster podaj konkretnie o której trzeba przyjechać pod musze koncertową . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Jakby się ktoś spóźnił czy coś to prosze dzwonić na 781808841 to poczekamy EDIT: Zbiórka o 10 pod muszlą ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekK Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ja z Łukaszem też dołączymy do jutrzejszego wypadu . Z tym że Łukasz musi być o 15 w Legnicy, także być może wrócimy z Grodźca nieco szybciej. Natomiast jeśli ktoś ma ochotę zabrać się z nami w niedzielę, to również zapraszam. Start o 08:00, miejscówka od uzgodnienia. Szlak Czerwony z Bolkowa do Złotoryi. Trasa: Przez Warmątowice i stary Jawor do Bolkowa, wjeżdżamy w teren przy Zamku Świny i obieramy kierunek na Groblę, Myślibórz, a następnie Chełmiec. Jeśli komuś zbraknie już sił, to z Chełmca może wrócić do Legnicy. Szlak natomiast dalej prowadzi przez Górzec, Stanisławów i Leszczynę do Złotoryi, skąd wrócimy już główną drogą do Legnicy. Jak wspomniałem w poprzednim poście, większość szlaku prowadzi terenem. Dystans niecałe 120 km. Tempo wycieczkowe, szczególnie że na koniec trzy spore podjazdy (Górzec, z Bogaczowa do Stanisławowa, Stanisławów asfaltem). Chętni? Olomaster ? Boango, misiek wyczuje rowerzystę po całym dniu jazdy z minimum stu metrów... A że nie jesteśmy w jego jadłospisie, to raczej nie ma się czego obawiać . Renn, na ognisko obstawiam przyszłą niedzielę, ale nie ma sensu jeszcze planować. Myślę że tak w połowie tygodnia wrócę do tematu . MTBShadow, jeśli taki ruch jest już tu w marcu, to nie wypadało się nie zarejestrować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boango Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ja umawiam się z dziewczynami na 10.00 i wyruszamy z tego ronda na strefie i stamtąd dołączymy. Wolę jechać przez Bartoszów niż przez miasto, bo tak jest mi bardziej po drodze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nati2902 Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Boango, to może wcześniej się umówimy, żeby nikt na nas nie czekał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boango Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Mam pytanie, czy da się dojechać z ronda na strefie tak żeby przeciąć tę trasę koło wsi Białka? Bo właśnie tak się patrzę na mapę, tylko że ja mam z mapami problemy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nati2902 Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Jeśli mnie wzrok nie myli, to Białka jest od strony Chojnowskiej. Z Piekar na rondo przy LSSE to przez Bartoszów najlepiej. Ajć, nie doczytałam ze zrozumieniem, wybacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekK Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 To ja nawet nie wiedziałem że taka wieś istnieje... Ale jeśli dobrze rozumiem trasę, to wystarczy że pojedziecie ścieżką pieszo-rowerową wzdłuż obwodnicy, aż do ronda na Złotoryjskiej i jeszcze kawałek dalej (wiadukt nad torami kolejowymi). Niech ktoś to potwierdzi. Chyba że grupa/ktoś pojedzie z parku wałem wzdłuż Kaczawy i "zgarnie" Was przy moście nad Kaczawą na Jaworzyńskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 @Jarekk niestety nie dam rady w niedziele bo jade na jakiś zjazd rodzinny i wracam w niedziele popołudniu ;/ Jednakże za tydzień wybieram się na Wielką sowę (pociągiem do dzierżoniowa potem traska 45 kmów z wjazdem na wielką sowe i powrot pociagiem z dzierzoniowa) także zapraszam ! ;d A ognicha za tydzień w niedziele nie mogę się doczekać ;d Ps. Ja też musze byc 14.30-15 w Lcy także z wami będę wracał Ps2. : Skoro taka duża grupa nas jedzie to ja szykuje aparat ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boango Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Tak, prawie jak peleton:) Dobrze, to my jakoś trafimy. Bałam się tylko, że wzdłuż obwodnicy nie ma ścieżki rowerowej, bo ja zawsze dojeżdżam tylko do skrzyżowania na Nowodworskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.