Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Co do sklepów sklep na chojnowskiej odpada :D po całości

Muzealną polecam , Serwisują normalnie i Mają do zaoferowania Scotty authory , KTM'y

Na jaworzynskiej handlują rowerami GT i giantem

W wordbike wstyd sie przyznać ale nigdy nie byłem :D

Ciekawą propozycją może być np ten GT

http://tablica.pl/oferta/gt-avalanche-30-deore-schwalbe-smart-sam-IDzs1B.html

niewiem do kogo należy ale widocznie o niego ktoś dbał i do tego zostaje 400zł na cześci lepsze

Co do porównania krossa z innymi markami GT ma swoją renomę pochodzi z USA kross jest polski i co 5 osoba go ma :)

Generalnie przejdź sie do wordbike na muzealną i na jaworzyńską i zobacz jak owe rowey do 1300zł sie prezentują i czy Tobie ich wygląd odpowiada :) , prezez telefon nie da sie zbić ceny ale jak pójdziesz do sklepu to zawsze można coś stargować ewentualnie dorzucą Ci kask albo jakiś inny gratis

Tylko nie popadaj w jakąś masakryczną manę lekkości, jak co poniektórzy... ^Ten tam na górze, ale ciiii...^

I tak nie zejdziesz poniżej 10 kg na tej ramce >:D A przynajmniej będzie to nieopłacalne :P

Dzisiejsza trasa uzmysłowiła mi jak dużo formy muszę odbudować po zimo/jesieni... na szczęście po posileniu się nie jechało się już dobrze :P

Ale dzisiaj była piękna pogoda- taka...wiosenna:) Od razu po pracy wsiadałam więc na rower i pojeździłam sobie trochę po polnych drogach. Zapomniałam tylko, że jest pełno błota, więc mój miejski rower dostał dzisiaj niezły wycisk. Stoi teraz zabłocony w przedpokoju i straszy:) A co tam u Was?Skorzystaliście z dobrej pogody i wyszliście na rower?

Razem z olomasterem słup, do tamy jechało mi się beznadziejnie, jeszcze do tego wszystkiego zapomniałem buffa i było mi zimno w ręce, na tamie wszamałem trochę czekolady i zmieniłem rękawiczki na grubsze (Tak, wożę ze sobą mnóstwo rzeczy bo a nóż widelec się przydadzą) i potem już świetnie się jechało :P

Ja jeszcze na czapkę zakładam kaptur, a pod czapkę- kominiarkę. Wtedy jest dużo cieplej w głowę i uszy:)

Zauważyłam, że jeździcie na Słup tak jak ja- przez Bielowice. Nie goniły Was tam dzisiaj po drodze pieski?:) Ja się zawsze rozpędzam przed tą wioską, bo się strasznie boję psów, które biegną do roweru..

A mnie już dwukrotnie:/.... Widocznie takie moje "szczęście". Przez Mikołajowice również boję się przejeżdżać, bo tam też czają się psy:P A jadąc do pracy nie robię już sobie skrótu przez osiedle domków po tym, jak ostatnio wpadłam na płot uciekając przed spanielem:P

Lepiej wpaść na płot uciekając przed psem, niż pod koła próbując taką zgubę życiową ominąć -_-

Raz ledwo udało mi się ominąć obu rzeczy: psa i auta jadącego sobie po cichutki zza moich pleców... Oczywiście kierowca daje po klaksonie, bo co ja robię, powinienem pokonując podjazd przecież po psie przejechać... Ehh, ludzie :P

Jeśli ma nisko siodełko (nawet trochę wyżej niż na zdjęciu) to dalej ma poniżej kierownicy, więc niewygodnie będzie jak będą klamki do dołu. Prawdopodobnie nie będzie mógł dosięgnąć klamek, albo będzie mógł bardzo wyginając rękę.

Ustaw klamki bardziej do dołu

Teraz są dobrze, moje palce dziwnie mi się wykrzywiają i niezbyt wygodnie jest

Nawet fajnie wygląda ta ramka mimo że za Krossem nie przepadam. Ja bym od razu mostek obracał w dół :whistling: jakie tam masz te hamulce ?

...

Hamulce Tektro 836AL, taki sam jest na przodzie i tyle.

Hmm... a można wiedzieć dlaczego nie przepadasz za Krossem?

MrRafik Miałem podobnie jak Ty z rozmiarem ramy. Miałem 21" czyli dużo za duża dla mnie. Potem kupiłem rower w WORBIKE'u z ramą 19", bo 17" wydawała się za mała. Kiedy zacząłem tak jeździć po pół roku stwierdziłem, że najlepsza byłaby 17", bo 19" za duża. Wymieniłem po pół roku na 17". Obecnie śmigam na niej i jest akurat. ;) Tobie też polecam, żebyś wziął 17" i nie musiał wymieniać. Rower możesz jeszcze zwrócić, bo masz takie prawo. Widzę, że jeszcze na nim nawet nie jeździłeś.

Po pozycji siodełka widać, że rama zdecydowanie na Ciebie za duża. ;)

No faktycznie rower wygląda na nieco za duży... A z tym zwrotem, to niestety prawa do niego to kolega MrRafik nie ma. To, czy sprzedawca wymieni na inny to tylko i wyłącznie jego (sprzedawcy) dobra wola, wszak nie był to zakup internetowy, gdzie obowiązuje prawo zwrotu w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...