Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zrobiłem 22 km i muszę powiedzieć, że jak na zimę to całkiem przyzwoicie się jechało tylko ten wiatr to jakaś masakra. Co do zeszłego roku to zrobiłem ponad 3000 km na szosie i w terenie ok 2000 km na rowerze stacjonarnym i kilkanaście km na basenie, startowałem w kilku maratonach zarówno górskich jak i szosowcy np http://www.petlabeskidzka.pl/ oraz zostałem członkiem Kolarskiej Drużyny Szpiku popularyzującej bezinteresowne oddawanie szpiku kostnego oraz krwi http://www.darszpiku.pl/kolarze.php (zapraszam wszystkich którzy chcieliby wesprzeć tego typu akcję do zapisywania się do drużyny). Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się wybrać z Wami na wspólne kręcenie.

Pozdrawiam Paweł.

Paweł, pierwszy raz słyszę o Drużynie Szpiku. Naprawdę świetny pomysł! Bardzo chętnie się zapiszę, zwłaszcza, że już dwukrotnie próbowałam oddać krew- niestety bezskutecznie z powodu zbyt niskiej wagi:/ Przynajmniej w taki sposób będę mogła komuś pomóc.. Póki co, serduszko WOŚP już przyklejone w honorowym miejscu, czyli na moim rowerku:)

Boango jeśli jesteś zainteresowana członkostwem w drużynie to zapraszam na http://www.forumszosowe.org/viewtopic.php?t=6673 irmi pod koniec tygodnia będzie składał zamówienie na stroje drużyny jeżeli się zdecydujesz do wszystko masz opisane w powyższym linku. Ze swojej strony mogę dodać, że to naprawdę szczytny cel a jako dawcy szpiku kostnego na tle innych krajów jesteśmy na szarym koniuszku. Pozdrawiam.

Witam :)

Jestem zainteresowany zakupem roweru Kross Level A2 na pełnym alivio z internetu za 1300zł z 2011r.. Mam takie pytanko, czy w Legnicy można gdzieś tanio kupić ten rower?

Druga sprawa to jak wygląda serwis rowerów Kross w Legnicy? Bo wg. strony oficjalnej to w Legnicy nie ma żadnego punktu serwisowego... a to już lekka kpina, ponieważ we Wrocławiu jest ich aż 6 czy 7 :/

Krossa możesz kupić w Worbike, na zimę mają zawsze jakieś wyprzedaże. Nie wiem, czy akurat kupisz tam model na pełnym alivio, bo to chyba jakaś niekatalogowa wersja jest, przynajmniej ja takiej w sklepach nie widziałem. Ale katalogowego A2 powinni mieć, przynajmniej na ich stronie są, w dziale wyprzedaże.

Możesz też zajść do Martes Sport w Piastów, może coś im na zimę zostało na sklepie, bo w sezonie też sprzedają tą markę.

A co do serwisu, to jak kupisz w Legn to nie będziesz miał problemów, jak przez internet, to tak jak wspomniałeś, najprawdopodobniej do Wrocławia będziesz musiał śmigać.

Tam gdzie kupiłeś rower tam oddajesz go do serwisu , czyli przez 2 lata niby będziesz mógł go tam serwisować . ale z tym serwisem jest różnie jeśli zniszczysz sprzęt z własnej winy to serwis go Ci nie wymieni , chociaż jak koledze tylny wahacz pękł w krosie crime 2 to wymienili .

Najlepiej policzyć za i przeciw może lepiej zaoszczędzić te 100zł i samemu serwisować swój rower ?

Są to klucze od domu. Mijałam się na ścieżce z chłopakiem na górskim rowerze chwilę przed znalezieniem kluczy. Były bardzo widoczne, więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że to były jego. Dałam kilka ogłoszeń na Internecie oraz wywiesiłam karteczkę na słupie i przystanku. Zobaczymy, może ktoś się odezwie:) Rok temu znalazłam wieczorem telefon w samym środku Puszczy Białowieskiej, bo akurat zaczął dzwonić kiedy przejeżdżałam na rowerze. Właściciel miał duże szczęście:)

Najlepiej policzyć za i przeciw może lepiej zaoszczędzić te 100zł i samemu serwisować swój rower ?

Parę dni temu zaglądałem na stronę Worbika i nie widziałem żadnej zakładki wyprzedaże. Teraz mają do sprzedania za 1215zł Krossa Level A2. Teraz wychodzi taniej nawet niż ze sklepu internetowego i mam pod nosem serwis. Jedyny minus to że w promocji mają tylko ramę 19", a to się może okazać za duża... Mam 167zm i wagę 59kg. Do sklepu dopiero będę mógł zawitać i kupić 23 stycznia, mam nadzieje że nikt mi go nie sprzątnie sprzed nosa :D

Na rower chciałbym ogółem przeznaczyć 1300zł. Zastosowanie to praktycznie jazda wszędzie, zaczynając od drogi rowerowej na Kopernika, po Lasek Złotoryjski i dalsze wypada poza miasto. Po przeczytaniu wielu opinii zdecydowałbym się na tego Krossa Level A2. Dobrze robię że go kupuję? Może za taką kwotę da się coś lepszego wyrwać?

Za WorBike przemawia do mnie realizacja gwarancji przez 2 lata ;)

Hmm... po dokładnym przestudiowaniu strony widzę że również mają w sprzedaży 17" tyle że już ceny bez promocyjne. Chyba, bez promocyjne bo np. Kross Level A2 19" znajduje się w dwóch zakładkach na raz. Codziennie przejeżdżam obok ich sklepu jak jadę do szkoły. Tyle że zawsze brak czasu mam aby wstąpić... Spróbuję się z nimi jakoś skontaktować i dopytam się o te 17".

Za WorBike przemawia do mnie realizacja gwarancji przez 2 lata

Jak ja kupowałem tam KROSS'a to gwarancje w sklepie miałem rok, a w serwisie KROSS'a masz dwa lata, czyli w razie czego wypad do Wrocławia Cię czeka. Osobiście uważam, że przy tak niskobudżetowych rowerach nie warto oddawać go do serwisu.

Oczywiście jak ta roczna gwarancja Worbike minie, to przez następny rok z awariami również może do nich iść, z tym że oni będą odsyłać rower do Krossa, no chyba że zapłaci za naprawę na miejscu.

Z drugiej strony, tak jak wspomniał Lyndowss, nie opłaca się roweru oddawać do serwisu, bo z małymi problemami można sobie samemu poradzić, przy większych zazwyczaj i tak trzeba wymieniać zepsutą część na nową, a takich wymian żadne gwarancje nie obejmują ( no może po za ramą )

MrRafik 19" to chyba za dużo dla ciebie. Ja mam 177 cm wzrostu (waga 76 kg) i śmigam na 18" Cubie. Siadłem na Meride 20" i ciut była rama za duża. Przymierz 18, 19 lub 20. Worbike to dobry sklep i powinni ci umożliwić przymiarkę na twoją prośbę. Ja w tym sklepie zostawiłem ponad 3 tyś ale maszynka była tego warta. Pozdro może się kiedyś miniemy na jakiejś scieżce.

Badu4u ja też mam Cuba (wcześniej miałam BMC ale niestety mi go skradziono:( ) i jestem na razie zadowolona, chociaż ostatnio miałam małe problemy z hamulcami tarczowymi. W ogóle ostatnio widzę, że coraz więcej osób jeździ na rowerach tej firmy. A może tylko mnie się tak wydaje, bo zwracam na nie większą uwagę?

MrRafik ja myślę, że przy Twoim wzroście rama 17 powinna być w sam raz. Ja jestem niższa od Ciebie o 8 cm i mam ramę 16 cali. Wcześniej jak jeździłam na większym rowerze, to musiałam sobie nacierać plecy maściami, bo tak mnie mięśnie na plecach bolały.

Dziękuję bardzo za pomoc :)

Interesuje mnie to dlaczego 19" jest w promocji za 1215zł, natomiast 17" już nie jest w promocji i trzeba zapłacić dużo więcej. Bym rozumiał że te rowery się sprzętowo różnią ale to tylko rozmiar ramy...

Chyba będę musiał gdzieś indziej poszukać roweru na terenie Legnicy.

Dałoby się coś kupić porównywalnego z A2 do 1300zł w Worbike na 17" ramie?

MrRafik Musisz sie popytać w sklepach o rowery na osprzęcie alivio w twoim przedziale cenowym

Dużo tych sklepów nie ma

Wordbike

Dobre sklepy rowerowe na muzealnej

Dechatlon

i sklep na jaworzyńskiej .

Pamiętaj ze jest martwy sezon teraz , i możesz liczyć na rabaty :)

WORBIKE Polecam, profesjonalizm i zawsze można się dogadać, bo nie jest to sieciówka i nie mają w D klientów. Doradzą i wybierzesz najlepszą opcję dla siebie.

Dobre Sklepy Rowerowe Drogo ale solidnie.

DECATHLON Według mnie niezbyt ciekawe rowery, za duże pieniądze coś można znaleźć ale z małą kasą nic fajnego się nie dostanie.

Sklep na jaworzyńskiej odradzam. Niemiła atmosfera i jakiś dziwny ten sklep. Jakbyś przejrzał ten temat to były same negatywne opinie o tym sklepie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...