Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie! W dodatku nie można używać świateł, o zmiennej barwie, czy jakoś tak to brzmi. Czyli mrugających i kolorowych światełek tez nie.

Można mieć tylko światło stałe białe z przodu i światło stałe czerwone z tyłu. Nawet wysokości są określone, że nie wyżej niż 1,5m chyba. ;)

Na muzealnej czyli w Dobrych Sklepach Rowerowych?

Tak ten sklep na ulicy muzealnej, to dobre sklepy rowerowe , ale czy takie dobre to nie wiem :)

Wcale, że nie można jeździć z takim oświetleniem na rowerze po ulicach.

Jak to nie? Pokaż mi przepis, który zabrania takiej jazdy? Rower czy samochód można przyozdobić jak choinkę byle z przodu były światła barwy białej lub żółtej a z tyłu czerwonej. Nikt mi nie zabroni wyjechać na ulicę choinką na kołach. Z policją nie ma kwestii dyskusyjnej. Oni działają w granicach prawa i nie mogą ukarać kogoś bo się policjantowi nie podoba wieś tuning.

Jak to nie? Pokaż mi przepis, który zabrania takiej jazdy? Rower czy samochód można przyozdobić jak choinkę byle z przodu były światła barwy białej lub żółtej a z tyłu czerwonej. Nikt mi nie zabroni wyjechać na ulicę choinką na kołach. Z policją nie ma kwestii dyskusyjnej. Oni działają w granicach prawa i nie mogą ukarać kogoś bo się policjantowi nie podoba wieś tuning.

żółtej już na pewno nie, po zmianie przepisów została tylko barwa biała

Ja nie wiem czy to wiocha, czy nie i co to w ogóle znaczy - unikał bym takich określeń w stosunku do kogokolwiek, takie określenia stygmatyzują ,no ale pozwalają temu kto określa innego jako "wiocha" poczuć się lepiej niewielkim kosztem ... a jeśli ktoś mieszka na wsi to jest to gorszy człowiek ? a jak mieszka na wsi i jeździ na skromnym rowerze to jest powód by się z niego śmiać ?

Ja bym sobie takiego światełka nie powiesił nigdzie, na rowerze nawet czy na sobie ,ale widziałem np. we Wiedniu takimi światełkami obwieszonych ludzi jeżdżących na rowerach, rolkach i jak ktoś ich widział to się cieszył ja też się uśmiechałem ....

oto film nagrany amatorsko we Wiedniu właśnie z takim czymś, zresztą sami zobaczcie ...

no dobra, trochę mnie poniosło w sumie, zobaczcie za to , tu się pochwalę dwa kolejne nabytki do mej kolekcji złomu ;)

Jak się podobają ?

19706687742.jpg

19706687741.jpg

1970668774.jpg

1944778205.jpg

19447782053.jpg

19447782057.jpg

19447782052.jpg

19447782051.jpg

teraz jest najlepszy okres do kupowania roweru, no może najlepszy - naj naj będzie - styczeń - luty, ale będzie mniejszy wybór ...

Może żeby rozruszać nas legniczan i ten post, to jeździcie na rowerach wciąż ?

tegoroczna zima - bardzo lekka sprzyja ciagłemu uzywaniu rowerów ...

pamiętam lata poprzednie to niekiedy w pażdzierniku - listopadzie spadał snieg i dla mnie było po wszystkim, rower odstawiałem, nie tylko z powodu śniegu utrudniającego jazdę ale także i głównie z powodu soli na drogach, jest ona zabójcza dla rowerków ...

ale w tym roku to co innego ... wciąż w ruchu ...

Ja tam jeżdżę cały czas. taka zima to nie zima. Fajnie, że jest tak ciepło, ale jak spadnie śnieg i przymrozi to będzie ciekawiej. :D W tamtym roku też jeździłem. Sól nie jest zbyt fajna dla roweru ale co zrobić. :teehee:

Mogę się przy okazji poskarżyć na Legnickich kierowców. Chyba zapomnieli, że nie ma ograniczeń czasowych w jeździe na rowerze. Od kiedy się jako tako zrobiło zimno, to każdy mój wypad na rowerze kończy się prawie potraceniem przez jakiegoś "niedzielnego" kierowce. :verymad:

Na śnieg i sól, ja szykuję sobie tzw. zimówkę ... czyli rower mniej estetyczny i inny, najogólniej mówiąc taki ,którego mniej szkoda ... A Nasi kierowcy to w większości egoistyczni troglodyci, ostatnio jakaś baba z wioski w TICO, mało mnie nie potrąciła na Ścieżce rowerowej .... do tego wysiadła i się na mnie darła ... a jak dzwoniłem na Policje to uciekła ...

Ja rower sprzedałem . aktualnie nie mam żadnego sprawnego :D

e tam to chwilowe jest, za kilka dni coś zmontujesz ... jakieś plany ?

Na śnieg i sól, ja szykuję sobie tzw. zimówkę ... czyli rower mniej estetyczny i inny, najogólniej mówiąc taki ,którego mniej szkoda ... A Nasi kierowcy to w większości egoistyczni troglodyci, ostatnio jakaś baba z wioski w TICO, mało mnie nie potrąciła na Ścieżce rowerowej .... do tego wysiadła i się na mnie darła ... a jak dzwoniłem na Policje to uciekła ...

e tam to chwilowe jest, za kilka dni coś zmontujesz ... jakieś plany ?

tutaj w tym linku, ciekawe opinie do dyskusji o kamizelkach odblaskowych i o tym że często kierowcy widzą nas rowerzystów ale nie wiem, co robią chcą nas po prostu rozjechać ?

http://ibikekrakow.com/2011/05/02/dlaczego-nie-powinno-sie-promowac-kamizelek-odblaskowych/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...