Eper Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 też ich widziałem. świecące koła i jazda na tylnym. wioooocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Dokładnie! W dodatku nie można używać świateł, o zmiennej barwie, czy jakoś tak to brzmi. Czyli mrugających i kolorowych światełek tez nie. Można mieć tylko światło stałe białe z przodu i światło stałe czerwone z tyłu. Nawet wysokości są określone, że nie wyżej niż 1,5m chyba. Na muzealnej czyli w Dobrych Sklepach Rowerowych? Tak ten sklep na ulicy muzealnej, to dobre sklepy rowerowe , ale czy takie dobre to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad4u Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Wcale, że nie można jeździć z takim oświetleniem na rowerze po ulicach. Jak to nie? Pokaż mi przepis, który zabrania takiej jazdy? Rower czy samochód można przyozdobić jak choinkę byle z przodu były światła barwy białej lub żółtej a z tyłu czerwonej. Nikt mi nie zabroni wyjechać na ulicę choinką na kołach. Z policją nie ma kwestii dyskusyjnej. Oni działają w granicach prawa i nie mogą ukarać kogoś bo się policjantowi nie podoba wieś tuning. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Jak to nie? Pokaż mi przepis, który zabrania takiej jazdy? Rower czy samochód można przyozdobić jak choinkę byle z przodu były światła barwy białej lub żółtej a z tyłu czerwonej. Nikt mi nie zabroni wyjechać na ulicę choinką na kołach. Z policją nie ma kwestii dyskusyjnej. Oni działają w granicach prawa i nie mogą ukarać kogoś bo się policjantowi nie podoba wieś tuning. żółtej już na pewno nie, po zmianie przepisów została tylko barwa biała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad4u Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Dokładnie żółtych świateł już nie ma poniosło mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 A możecie mi przytoczyć owe przepisy o zakazie posiadania żółtych świateł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 A możecie mi przytoczyć owe przepisy o zakazie posiadania żółtych świateł? Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 4 maja 2009 r. (Dz. U. 2009 Nr 75 poz. 639). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Ok, dzięki, niby jest to rozporządzenie, jest ładna tabela, ale gdzie tam jest ujęty rower? Sorki, że tak dopytuję, ale niektóre rzeczy muszę mieć na piśmie - takie moje zboczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Ja nie wiem czy to wiocha, czy nie i co to w ogóle znaczy - unikał bym takich określeń w stosunku do kogokolwiek, takie określenia stygmatyzują ,no ale pozwalają temu kto określa innego jako "wiocha" poczuć się lepiej niewielkim kosztem ... a jeśli ktoś mieszka na wsi to jest to gorszy człowiek ? a jak mieszka na wsi i jeździ na skromnym rowerze to jest powód by się z niego śmiać ? Ja bym sobie takiego światełka nie powiesił nigdzie, na rowerze nawet czy na sobie ,ale widziałem np. we Wiedniu takimi światełkami obwieszonych ludzi jeżdżących na rowerach, rolkach i jak ktoś ich widział to się cieszył ja też się uśmiechałem .... oto film nagrany amatorsko we Wiedniu właśnie z takim czymś, zresztą sami zobaczcie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Tylko nam chodzi o wieś nie jako o miejsce zamieszkania, a o stan umysłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 no dobra, trochę mnie poniosło w sumie, zobaczcie za to , tu się pochwalę dwa kolejne nabytki do mej kolekcji złomu Jak się podobają ? teraz jest najlepszy okres do kupowania roweru, no może najlepszy - naj naj będzie - styczeń - luty, ale będzie mniejszy wybór ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Spracowana Ukraina ale wciąż żywa i w pracy w zaprzęgu ... wszystko to w Polsce w Żarach 25 km od Niemiec , czyli ... Ukraina u granic Niemiec ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Bo te rowery są nie do zdarcia , jedynie co może sie dziać to albo torpedo przestaje działać , i kliny w korbach mogą sie wyrobić jak sie mocniej naciska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbshadow Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 This is Sparta !!!!!! Ten bajk jest dobry. W dodatku ten symbol na główce ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 A zmieniając temat ... zobaczcie jakie KONA wprowadziła rowerki ... http://www.konaworld.com/29er_hardtail.cfm?content=king_kahuna BIG KAHUNA ... ale to brzmi, niesamowicie ... i jak wygląda ...i niestety kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbshadow Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Twentyninery widzę coraz większą popularność zdobywają. Ale to dobrze, może za niedługi czas będę mega oryginalny jeżdżąc na 26" calach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Nie licz na to! Ja też się nie przesiadam na 29" Wydaje mi się, że i tak nie podbiją rynku i będzie to nadal tylko ciekawostka niż wielka fala rowerów. Kto z zawodowców jeździ na 29" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Żeby daleko nie szukać, to chociażby Majka czy Marek Konwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Może żeby rozruszać nas legniczan i ten post, to jeździcie na rowerach wciąż ? tegoroczna zima - bardzo lekka sprzyja ciagłemu uzywaniu rowerów ... pamiętam lata poprzednie to niekiedy w pażdzierniku - listopadzie spadał snieg i dla mnie było po wszystkim, rower odstawiałem, nie tylko z powodu śniegu utrudniającego jazdę ale także i głównie z powodu soli na drogach, jest ona zabójcza dla rowerków ... ale w tym roku to co innego ... wciąż w ruchu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Ja rower sprzedałem . aktualnie nie mam żadnego sprawnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Ja tam jeżdżę cały czas. taka zima to nie zima. Fajnie, że jest tak ciepło, ale jak spadnie śnieg i przymrozi to będzie ciekawiej. W tamtym roku też jeździłem. Sól nie jest zbyt fajna dla roweru ale co zrobić. Mogę się przy okazji poskarżyć na Legnickich kierowców. Chyba zapomnieli, że nie ma ograniczeń czasowych w jeździe na rowerze. Od kiedy się jako tako zrobiło zimno, to każdy mój wypad na rowerze kończy się prawie potraceniem przez jakiegoś "niedzielnego" kierowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kross83 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Ja dzisiaj pojechałem na obiad do rodziców, zrobiłem w sumie 44 km. Jak spadnie pierwszy śnieg a temperatura poniżej zera to rowerek będzie zimował do wiosny w ciepłym pokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Na śnieg i sól, ja szykuję sobie tzw. zimówkę ... czyli rower mniej estetyczny i inny, najogólniej mówiąc taki ,którego mniej szkoda ... A Nasi kierowcy to w większości egoistyczni troglodyci, ostatnio jakaś baba z wioski w TICO, mało mnie nie potrąciła na Ścieżce rowerowej .... do tego wysiadła i się na mnie darła ... a jak dzwoniłem na Policje to uciekła ... Ja rower sprzedałem . aktualnie nie mam żadnego sprawnego e tam to chwilowe jest, za kilka dni coś zmontujesz ... jakieś plany ? Na śnieg i sól, ja szykuję sobie tzw. zimówkę ... czyli rower mniej estetyczny i inny, najogólniej mówiąc taki ,którego mniej szkoda ... A Nasi kierowcy to w większości egoistyczni troglodyci, ostatnio jakaś baba z wioski w TICO, mało mnie nie potrąciła na Ścieżce rowerowej .... do tego wysiadła i się na mnie darła ... a jak dzwoniłem na Policje to uciekła ... e tam to chwilowe jest, za kilka dni coś zmontujesz ... jakieś plany ? tutaj w tym linku, ciekawe opinie do dyskusji o kamizelkach odblaskowych i o tym że często kierowcy widzą nas rowerzystów ale nie wiem, co robią chcą nas po prostu rozjechać ? http://ibikekrakow.com/2011/05/02/dlaczego-nie-powinno-sie-promowac-kamizelek-odblaskowych/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boango Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 A ja w tamten weekend biegałam na nartach biegowych. W Jakuszycach jest już peeełno śniegu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 taki offtop. kross83 jakoś w zeszłym tygodniu pompowaliśmy chyba razem koła na orlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.