elkaziorro Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Już sobie poradziłem z hamulcem Focus2002, co do spodenek, to pochodź po sklepach tak jak napisał Morpheo, ew. zamów sobie na allegro. Przymierz jakieś w sklepie, żeby mniej więcej orientować się, jaki potrzebujesz rozmiar, a potem zamów przez neta. Z tego co zauważyłem, sklepy (przynajmniej te w Legnicy) liczą sobie dość drogo za gatki, często ponad dwa razy tyle, co na allegro. A, no i oczywiście jest jeszcze Lidl Co prawda rzadko jest tam coś na rower, ale jak już się trafi, to można sobie kupić fajne "gadżety" za rozsądną cenę i wcale nie gorsze, niż te "firmowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fela99 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam Jestem nowy na forum ale Legniczaninem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus2002 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witaj Ja mam pytanko szukam jakiegoś klubu kolarskiego w Legnicy jest "Zywer" ale z tego co widzę to tam jeżdżą większość w terenie a ja szukam takiego gdzie jeżdżą na kolarkach cały czas szosa .Wiem że jest jeszcze jeden taki dla starych dziadków "Ekorama" albo coś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Wybiera się ktoś z L-cy na złot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus2002 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jaki gdzie i kiedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/60604-zlot-lista-uczestnikow-z-a-p-i-s-y/ tu masz wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus2002 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Nie dziękuje ja nie chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witaj Ja mam pytanko szukam jakiegoś klubu kolarskiego w Legnicy jest "Zywer" ale z tego co widzę to tam jeżdżą większość w terenie a ja szukam takiego gdzie jeżdżą na kolarkach cały czas szosa .Wiem że jest jeszcze jeden taki dla starych dziadków "Ekorama" albo coś . "Ekorama" to turyści, trekkingowcy z zakładowego koła PTTK przy Hucie Miedzi. Jest jeszcze Legnicka Inicjatywa Turystyki Rowerowej. Wydaje mi się, że działają podobnie jak z początku "Ekorama" (mniej sakw, a więcej krótszych wypadów), choć ciężko mi tu mówić coś konkretnego. W Internecie są nieobecni, a nikogo z "LITR" osobiście nie znam. Jeśli masz ambicje ścigać się na szosie, podaję namiary za stroną DZKol: UKS Budowlanka 59-220 Legnica Korczaka 17 uks.budowlanka(at)tlen.pl trener - p. Janusz Jasiński tel. 691 139 071 Jeśli się uda, daj znać na forum ;-) KKG Zywer ściga się raczej w xc i na przełajach, a z tego co widzę skupiają się na pracy z już utalentowaną młodzieżą. Jeśli nawróciłbyś się na MTB i, powiedzmy, odkrył w sobie talent - namiary znajdziesz na http://zywer.nets.pl . Zawsze pozostaje wybór poza Legnicą - ja brak legnickiego klubu z prawdziwego zdarzenia ścigającego się na maratonach MTB wyleczyłem jazdą pod wrocławską banderą ;-) Jeszcze jedno: lojalnie uprzedzam, że jazda w klubie to oprócz niesamowitej przyjemności i satysfakcji również spore zobowiązania i, co tu kryć, jeszcze większe koszta tej zabawy. Sender - co do Decathlona, tylko 80% produktów to marki własne. Na spodenki do kompletu bym nie liczył, choć pewności nie mam - najlepiej pytać kogoś, kto tam jeszcze pracuje (czyli nie mnie ;-) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 A toś mnie zaskoczył z niepracowaniem. Nie było zatem pytania. Co do klubu - zawsze można dojść do wniosku, żeby uruchomić coś własnego. Z racji wykonywanego zawodu chętnie się zgłoszę do zaprojektowania koszulek i strony www, ba domenę nawet mam kupioną - dość ciekawą (www.cykliczni.pl), na wspólne treningi i wycieczki również można bez większych problemów się zbierać. Jedynie pozostaje kwestia trenera. A jeśli miałby to być klub bardziej amatorsko realizowany to i trener jest niekonieczny. Tak swoimi przemyśleniami aktualnymi się podzieliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus2002 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Mam jeszcze pytanko czy będą mnie chcieli wziąć bo mam już 15 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 15 lat to akurat idealny wiek. Za wcześnie też nie ma co. Zresztą, co do wieku, miałem 19 lat, gdy po moim pierwszym maratonie dostałem się do klubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus2002 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Dalej chodzisz do tego klubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Dalej należę do klubu, choć obecnie dosyć rzadko startuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 co powiecie na jakąś wspólną jazdę? tak o żeby się przejechać w miłym towarzystwie i pogadać oczywiście jak się zrobi trochę cieplej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ja bardzo chętnie, kwestia tylko kiedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 super podobno przyszły tydzień ma być ładniejszy. Bo teraz pogoda do d*py :/ Od tygodnia nie chce mi się wyjść chociaż mam wielkiego 'głoda' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 A ja mam złamany obojczyk i pupa blada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Ajj :/ ile będziesz musiał zrobić przerwy od rowerowania? Wracaj do zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Do 28 czerwca mam z głowy. Potem może trochę rehabilitacji. Generalnie za tydzień idę do kontroli sprawdzić, czy kości się nie rozchodzą bardziej. Jak będzie wszystko ok, to 6 tygodni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus2002 Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Współczucia wracaj szybko do zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus2002 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Z tym wszystkim co się dzieje koło naszej Legnicy i nie tylko w tych wioskach naniosła mnie myśl żebyśmy pokazali że rowerzyści nie są tacy źli,tacy którzy zasuwają po rynku i chodnikach nie patrząc na przechodniów jak inni tak uważają,mój pomysł jest taki żeby pojechać do tych najbliższych wiosek z pomocą dla mieszkańców wsi np.pomóc z tymi workami już po powodzi lub (odpukać) pomóc innym wsią gdyby wielka woda poszła na inne wioski albo zrobić zbiórkę albo coś z żywnością i zawieść powodzianom (mam przyczepkę ).Co wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Dobry pomysł. Byłem dzisiaj nad Odrą i w Lubiążu.. Odra ma jakieś 2 km szerokości, lasy pozalewane, masakra. W Lubiążu na boisku metr słupka wystaje z wody.. Całe szczęście, że Legnica nie jest zagrożona(odpukać), w razie czego mój blok idzie na pierwszy front Tak z innej beczki, kiedy jedziemy? we wtorek ma być słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus2002 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 No wtorek dobry pomysł ale trzeba poczekać bo nas nie wpuszczą jest zakaz wjazdu do Kwiatowic .I trzeba poczekać na innych forumowiczów z Lca,i potem to tylko sprawa organizacyjna zbiórka itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 no tak, ale chodziło mi żeby tak jak wcześniej pisałem się razem gdzieś przejechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Po 30.05 chętnie. Wcześniej siedzę za granicą w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.