Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

A skąd ta opinia?

Kończę na nich drugi tysiąc, i jak dotychczas moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Są to opony uniwersalne, czyli nigdzie nie są wybitne, ale wszędzie w miarę dobre. Wysoko napompowane mają znikome opory, natomiast jeśli chcesz wjechać w teren, to też problemu nie będzie, bo całkiem nieźle trzymają, i są dość przewidywalne. Wiadomo, w skrajnych przypadkach polegną(choć mi się nigdy nie zdarzyło jeszcze), ale czy istnieją jakieś podobne opony, równie uniwersalne?

Kto Ci naopowiadał takich straszliwych głupot, że są badziewne?

Albo ktoś miał bardzo bujną wyobraźnię, albo po prostu gadał głupoty...

• 2 tygodnie później...

Jak by ktoś był zainteresowany to mam na sprzedarz

Korby deore XT fc-m760 200zl

przerzutkę przednią LX lekkie luzy 20zł

Manetki deore 9rz. 80zł komplet bez linek

mostek Bontrager lite race 110mm 40zł

kierownica ritchey pro over size 35zl stan idealny

Hamulce deore XT Równoległe prowadzenie 140zł komplet + klocki

klamki trektro 20zł

Amortyzator Rock shox Judy Air XC skok 100mm cena 300zł + srery , na życzenie czyszczenie i wymiana oleju gratis

Rama 18" mongoose annapurna pod koła 26" tylko pod vłki , aluminiowa cena100zł

opony panracer fire xc zuzyte w 40% 35zł komplet

Kaseta deore 9rz. + lancuch KMC stan bardzo dobry lekkie zuzycie przebieg 1500km 40zł

koła na piastach acera obręcze zac 19 szprychy 1mm nierdzewne cena 70zł tylna piasta pod kasete

Rogi accent 25zł

zapraszam do kupna

odbiór osobisty albo w centrum albo pod galerią ferio

z innej beczki - Panowie jak to jest z parametrem max load w oponach? podają go dla jednej opony czy dla roweru? i druga sprawa jak dopasowywać bezpiecznie ten parametr do wagi zestawu bike+biker+inne śmieci? czy zakładając że zestaw waży 115kg to oponki 2x75 dadzą radę na asfalcie i w lekkim terenie? niech mnie ktoś z miłych legniczan oświeci. kupilem fajne oponki- rower sam jedzie, prędkości super, tylko nie chcialbym sobie krzywdy zrobić

Hej,

wydaje mi się, że ten parametr podawany jest dla jednej opony - podobnie jak w oponach samochodowych. Skoro masz opony o parametrze 75 kg, to dwie dają 150 kg, czyli raczej bez problemu uwiozą wspomniane przez Ciebie 115 kg. A to, w jakim terenie dadzą radę zależy bardziej od ciśnienia w nich, niż parametru "max load".

Hej,

wydaje mi się, że ten parametr podawany jest dla jednej opony - podobnie jak w oponach samochodowych. Skoro masz opony o parametrze 75 kg, to dwie dają 150 kg, czyli raczej bez problemu uwiozą wspomniane przez Ciebie 115 kg. A to, w jakim terenie dadzą radę zależy bardziej od ciśnienia w nich, niż parametru "max load".

czyli generalnie nie ma tragedii i jeżeli nadmucham je do powiedzmy 90% dozwolonego ciśnienia to powinny mnie bezproblemowo powozić.

mam więc kolejne pytanie - gdzie w legnicy i w okolicach bezpiecznie robic rekord prędkości, obecnie mam około 57km/h w gniewomierzu jeszcze na starym rowerze. chciałbym żeby 60 pękło

Jak dla mnie to w okolicach Legnicy ciężko znaleźć coś do bicia rekordów. Może droga Jawor - Świerzawa? Tam z tego co pamiętam była ładna górka i w miarę mało zakrętów, więc i bezpiecznie. A jak chcesz naprawdę poczuć prędkość i adrenalinkę, zapraszam w moje okolice, konkretnie do Przesieki, a jeszcze dokładniej to zjazd z Odrodzenia. Tam prędkość powyżej 90 km to norma... Tyle że i duże niebezpieczeństwo, bo droga z roku na rok coraz gorsza, turyści i takie tam.

Raczej koło legnicy to ta górka z Leg.Pola do gniewomierza to jest najwyższa ... u nas tu przeciez płasko ... trzeba wsiasc w szynobus i za 1 zł rower zawieżc w góry ... ale ta promocja tylko do konca wrzesnia potem 5,5 zł ... polecam to rozwiązanie - jest tanie i szybki i komfortowe - szynobusy często jeżdźą dość ...

albo jak nie chcesz jezdzic - mozesz zmienic opony na ciensze, rower lub i i odciążyć ...

Raczej koło legnicy to ta górka z Leg.Pola do gniewomierza to jest najwyższa ... u nas tu przeciez płasko ... trzeba wsiasc w szynobus i za 1 zł rower zawieżc w góry ... ale ta promocja tylko do konca wrzesnia potem 5,5 zł ... polecam to rozwiązanie - jest tanie i szybki i komfortowe - szynobusy często jeżdźą dość ...

albo jak nie chcesz jezdzic - mozesz zmienic opony na ciensze, rower lub i i odciążyć ...

mam focusa black falls na kołach 1 3/8 - nie ma co odciążać, chyba że mnie

aż takiego parcia na szkło nie mam. zresztą nie dorobiłem się jeszcze kasku, więc ponad 60 kmh to i tak masakra

będzie kask - zrobię przymiarkę do 65+, może w gniewomierzu przy dobrym wietrze

opony możesz zmienić na sliki jakieś to w miare dużo daje ,poza tym to jest dosc niebezpieczne miejsce do bicia rekordów bo moze ci u podnuża góry z lewa i z prawa cos wyjechac do tego jest zakręt i nie wiadomo czy cos nie wyjedzie zza niego do tego trzeba hamowac przed nim jednak ... ale jak sie niema czego innego to musisz chyba tam latać ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...