MrRafik Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Cześć Mam do zmiany najprawdopodobniej wolnobieg, kulki,konusy w piaście i łańcuch o ile się nie dopasuje do nowego wolnobiegu. Teraz takie pytanie, nie znam zbyt dużo sklepów rowerowych w Legnicy. Na domkach przy ul. Dąbrówki to ten starszy pan to jeden wielki wyłudzać pieniędzy (nie będę opisywać historii jaka mi się przytrafiła). Jest jeszcze w miarę tani Decathlon. Teraz takie pytanie. Czy ktoś to zamontuje lepiej niż w Decathlonie? I będzie miał części w podobnej kwocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Na ul. muzealnej jest tani serwis ale nie robią tam chyba serwisu piast za wymiane osprzętu nie nie biorą tylko trzeba u nich kupić dana cześć i sami ją zamontują. jest jeszcze wordbike http://www.rowery.legnica.pl/index.php?page=show&typ=1&did=16&id=16 Serwis piasty zrób sam nie jest to jakaś trudna czynność ale brudna . W dechatlonie prowadzą serwis ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRafik Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Troszkę nie zrozumiałem, na ul. Muzealnej jak kupię u nich części to za darmo zamontują? Ale serwisu to już nie robią. Tak, prowadzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Tak za darmo zamontują, ale Wątpię by ci wymienili łożyska w pięście prędzej całe koło ci sprzedadzą , zresztą zapytaj się =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiopysio Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Jest też sklep/serwis na Jaworzyńskiej k/salonu Seata. Niestety nie mam pojęcia czy zamontują taniej/lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRafik Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Co do sklepu na ul.Muzealnej dowiedziałem się że za wymianę biorą 5zł i piasta nie naprawiają tylko całe koło sprzedają. Zaraz się do nich wybiorę z rowerem na pieszo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 W piątek 6 maja rozgrywany jest Wyścig Szlakiem Grodów Piastowskich z metą na rundach w Legnicy przyjazd kolarzy przewiduje się na godzinę 17:00 Runda legnicka wygląda tak Więc może spotkamy sie o 16:30 w okolicy Koziego Stawu , będzie czas by pogadać i poznać nowych ludzi .co w na to ? Czyli tylko ja i eper będziemy ? ktoś jeszcze chce sie przyłączyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Ja też będę ale ja to przy was panowie emeryt ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiopysio Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 No to jest nas dwóch;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Czyli jutro 16:30 na wysokości koziego stawu od strony ulicy, będę na czarnym dużym Authorze, jakbym nie poznawał to mnie zaczep i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A ja za to robię za najmłodszego aha, a od której ulicy? Wilsona czy Powstańców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 wilsona tu koło przejscia dla pieszych od Strony Browaru ... tam jest taki wąski kawałek chodnika między ulicą a brzegiem skarpy stawu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiopysio Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Ja niestety jutro jestem w Berlinie... Dziś chwilę się pokręciłem wokół tej imprezy, sprzętów się naoglądałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 O tym rowerze mówiłem wczoraj - 2danger na Campagnolo całym, były u tego sprzedawcy w kup teraz po 1400 ponoć to po bankructwie jakiegoś wielkiego sklepu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Eryk Nie miałem nigdy szosówki ale za tą cene 1400zł to bym kupił tą szosówkę do tego karbonowy widelec posiada 3 blaty wiec nawet w górki możesz pojechać , jedynie co do mnie nie przemawia to koła fajne są bo na pewno są lekkie ale przy jakiś dziurach mogą sie powyginać lecz nie muszą =] Aha zapomniał bym o zdjęciach z Wyścigu Grodów Piastowskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 witaj fotki świetne ... ja żałowałem że jak zwykle nie zabrałem klocowatego aparatu a tylko - małpkę a to moje 2 fotki ... z tej imprezki a co do tego roweru 2danger szosowego - to chyba już po nich ... bo się sprzedawca wycwanił ... i się wycofał - cóż po prostu sezon to sezon ... po sezonie bedzie i taniej i więcej dostępnych modeli - a jak się tak patrzyłem na te wasze górale to zrozumiałem że rowerów to ja mam dużo ale porządnego w miarę górala to żadnego - musze się więc zastanwic na nowym rowerem a najelpiej nad dwoma bo i szosą też - ale poczekam do jesieni raczej ... bo d*pe czym wozić na razie mam czym ... a tak sobie gadaliśmy o roweruch i to co ja tam mam no to zapraszam na fotki ... kilku mych rowerków ... tu wygrany w grudniu rower na ramie a4 - troche ta rama się zdeklasowała przez lata - bo trafiła teraz do hexagona = ale parę lat temu to była top i ozdoba mej kolekcji rowerów ... oryginalna ukraina z 1976 roku, w oryginalnym malowaniu i nic nie kombinowana ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ładna ukraina a co do Krossa sprzedaj puki jeszcze sezon jest , no chyba ze już sie do niego przywiązałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 A czemu ma sprzedawać? Można fajny rower na tej ramie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbshadow Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Nie opłaca się zostawiać ramy i kupować do niej wszystko inne. A tak musiałby zrobić skoro napisał że chce lepszy rowerek. Zbyt dużo do wymiany żeby zostawiać tą ramę, takie przynajmniej moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiopysio Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Inna sprawa, że rama to też nie szczyt hi-endu... Tak więc też uważam, że jeśli ma być lepszy rower, to lepiej sprzedać ten "jak stoi" i rozejrzeć się za czymś innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Rama macie racje zła nie jest, a w tamtym okresie jak weszła gdzieś w 2007 chyba to byłą super jak na polskie warunki, trochę jeszcze na nim pojeżdżę i potem kupie coś innego albo go sobie zostawię albo sprzedam nawet zaraz bo mnie ktoś o niego molestuj ... nie wiem jeszcze, ja ten rower mam za darmo bo wygrałem go w konkursie i chyba ktoś kogoś zrobił w konia bo to nie jest model katalogowy ... z katalogu to jest tylko rama ... no cóż jest jaki jest , planuje w styczniu - lutym kupić np. levela a2 - nowego bo stare już wyszły albo unibike jakiegoś nie najnizszego albo jeszcze nie wiem co,do zimy zawsze w zimie pełno tanich rowerków, i do tego w poszukiwanej przeze mnie ramie 21 " to już w ogóle ... dużo czasu to coś może razem wymyślimy a tu kolejny rowerek mój, trochę go dopracowałem od czasu zrobienia tej fotki ... tak mnie wzieło na retro velo, wciaż lubie ten nurt ... co ciekawe i rzadkie to rama na koła 28 i może też być na 26 cali ... tu są włożone koła 28 zresztą te koła są tak makabryczne że ledwo to jedzie, ale wygląd mi się podoba ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Ma ktoś z was może około pół metra pancerza hamulcowego na zbyciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Ja mam 35cm pancerza do hamulców i po tyle samo dwa pancerze do linek przerzutek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Dzięki, już mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Hej ma ktoś z was do oddania lub sprzedania pudełko na rower ? Musze wysłać rower a nie mam w czym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.