sender Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Nie wiem jak wy, ale ja już się wkręciłem w ten sezon na dobre. W związku z tym chciałbym wrócić do tematu wrocławskiej edycji Bikemaratonu, a konkretnie kto z was jedzie? Ja chyba zbyt wcześnie pochwaliłem się wyjazdem. Na dzień dzisiejszy: 1. Pozbyłem się samochodu. Choć ten mankament do tego czasu postaram się uzupełnić. 2. Na myśl o ewentualnym wypadku i kontuzji obojczyka odechciewa mi się. Tak czy siak - jedziecie? A jak jedziecie, to jaką trasę planujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AxM Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Mi pomysł wyjazdu bardzo się podoba, i mam ogromną ochotę pojechać, ale raczej turystycznie niż wyścigowo... Ogólnie jest okazja przejechania fajną trasą, specjalnie zaplanowaną, inne niż wszystkie dookoła Legnicy, a przy okazji niezły fun, no i będzie można na bs stworzyć kategorię "starty" Trasa raczej mini, pewnie prowadzona będzie szturami i ubitymi ścieżkami, choć prawdę mówiąc, ze względu na cel jaki bym jechał, fajnie byłoby pojechać mega, widoki, trasa itd, tylko że z formą problem . Jeśli bym jechał, to prawdopodobnie do autka zmieściłaby się jeszcze jedna osoba, tylko że rower na kolanach musiałaby trzymać ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ja, póki co, potwierdzam swój udział w maratonie. Jeżeli chodzi o dystans, to oczywiście mega - uważam, że to optymalny wybór. Mam tylko nadzieję, że do kwietnia uda mi się zrobić 1k km, bo głupio by było spuchnąć w połowie trasy Wybiorę się tam albo samochodem (być może dodatkowo uda mi się załatwić bagażnik rowerowy, wtedy mógłbym kogoś zabrać), albo pociągiem. W sumie odległość nie duża, więc podróż pociągiem nie powinna być problemowa. A co do urazu psychicznego, znam to... Kiedyś poważnie połamałem nogę grając w piłkę. Od tego czasu mecze oglądam tylko w tv Ale wszystko jest to przezwyciężenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ja jak zdecyduje się jechać i będę dysponował samochodem to zapraszam jedno miejsce powinno się spokojnie znaleźć o ile auto będzie miało relingi na dachu (a takiego szukam). Uraz psychiczny trochę jest, tym bardziej, że kość zrosła się raczej średnio (o ile można mówić o zroście kostnym), jest wyraźnie wyczuwalny przeskok. A wiadomo jak to jest w tamtym roku na samym starcie ktoś upadł ciągnąc za sobą kilka innych osób. Nie fajnie znaleźć się wśród tych kilku innych. Ale ZABAWA jest super i to mnie ciągnie. Trasa prosta i przyjemna. Jeśli w tym roku się zdecyduję jechać to pojadę mega. Mini trochę za krótka jest, a w konfrontacji z opłatą startową to wydaje mi się, że warto przejechać się nieco dłużej niż godzinkę i do domu. Jeśli chodzi ściganie. Jedyne co wchodzi w grę to ściganie się z samym sobą. Z wymiataczami i tak nie ma szans, a znajomi nie jadą, a z nimi jedynie można się ścigać. W zeszłym roku mini była bardzo fajna, jeden większy podjazd, który ja osobiście przeszedłem, z technicznych rzeczy to chyba tylko jedna większa dziura była na trasie, gdzie i tak zrobił się korek, bo każdy ją przechodził. Poza tym polne i trawa, która skutecznie utrudniała jazdę. Chyba pojadę, do czego i was namawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Też uważam, że mega jest optymalnym wyborem, skoro płacimy, to chociaż skorzystajmy z bufetów Nikt nie każe się ścigać, w swoim tempie można spokojnie pokonać ten dystans, a przy okazji pogadać z towarzyszami "niedoli", bo na trasie można poznać sporo fajnych ludzi A tak zupełnie z innej beczki: mam do sprzedania prawą manetkę deore, model SL-M511. Stan techniczny i wizualny bardzo dobry. Gdyby ktoś był zainteresowany, dajcie znać, tym bardziej, że nie chcę za nią dużo pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Może i ja się skusze na startw tym maratonie, jeszcze sporo czasu także zobaczymy, na razie trzebaby było się troszkę rozruszać na rowerku bo zima byla dłuuga:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ja jadę mini Dużo czasu nie zostało 40 dni więc już się trzeba zacząć przygotowywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 18 Marca 2011 Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Może ktoś z was miał by na sprzedaż szosówkę w ładnym stanie ? w sumie to może być do remontu ważny żeby rama miała ładne malowanie . Aha no i cena do 300zł Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AxM Napisano 18 Marca 2011 Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Byłem u nas w Lidlu dzisiaj, koło al. Rzeczypospolitej, koszulek i spodenek pod dostatkiem, tych gatek innych tylko mało. Wieszaki, liczniki, pompki i rękawiczki się przesypują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Może ktoś z was miał by na sprzedaż szosówkę w ładnym stanie ? w sumie to może być do remontu ważny żeby rama miała ładne malowanie . Aha no i cena do 300zł Pozdrawiam Marek przypadkiem coś takiego mi się znalazło http://allegro.pl/kolarzowka-rower-szosowy-polecam-shimano-spd-i1517986111.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 PawelDL Widziałem już tego rometa i jakoś nie przekonuje ... jest raczej do kapitalnego remontu do tego to malowanie ... miałem kiedyś rometa i sprzedałem go za 350zł i może nie był w lepszym stanie ale za to ładniej wyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Jutro wybieram sie z AxM'em do Stanisławowa jak pogoda pozwoli . Jak są jacyś chętni to wyjazd o 10-11. Co do miejsca to sie umówimy Ps. Tempo baaardzo spacerowe, bo trzeba po zimie sie rozruszac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 utro wybieram sie z AxM'em do Stanisławowa jak pogoda pozwoli . Jak są jacyś chętni to wyjazd o 10-11. Co do miejsca to sie umówimy Ps. Tempo baaardzo spacerowe, bo trzeba po zimie sie rozruszac Pogoda jutro kiepska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 W nocy ma popadać ale na jutro 13 stopni i brak deszczu zapowiadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 W nocy ma popadać ale na jutro 13 stopni i brak deszczu zapowiadają hmm coś innego czytałem 5 stopni i deszczyk:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Oby się mylili . Jak będzie pogoda to ktoś chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Podaj miejsce może się zjawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 11.00 pod górką w parku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AxM Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Ze względu na złą aurę pogodową wyjazd odwołany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Piękna była dziś pogoda, więc wpadł wyjazd na Słup . Byliście gdzieś dzisiaj ? bo pełno osób widziałem rowerujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ja byłem w Złotoryi pojechałem kawałkiem trasy er4, a później wróciłem główną w sumie 60km nabiłem Ale samemu nudno trochę jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peja Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam A ja jak co dzień a raczej cz noc robiłem pętelki wokoło os. Piekary B w sumie jakieś 45 km. Forma rośnie udało mi się rozpędzić mojego Gianta do 55 km/h na prostej. Pozdrawiam i do zobaczenia na starcie BM we Wrocławiu. PS. jeśli ktoś startuje po raz pierwszy to radzę wybrać się wcześniej po odbiór nr startowego bo będą długieeeeeeeeee kolejki. Lub tak jak ja udać się 9 kwietnia na objazd trasy i załatwić formalności startowe a czas przed wyścigiem przeznaczyć na porządną rozgrzewkę. Pozdrawiam Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bike Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam, jestem z Lubina, nie zna ktos przypadkiem trasy lesnej (szutrowej) do Boleslawca? Chetnie bym sie wybral w przeciagu najblizszych dwoch miesiecy, a nie bardzo ogarniam temat. Ile to wychodzi km? w 80km w obie strony da sie zmiescic? Ewentualnie, jak ktos jest Chojnowa, to tez nieglupi pomysl bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus2002 Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Siema wszystkim Słyszeliście o tym nowym klubie kolarskim w Lca ? http://sport.lca.pl/legnica,news,26312,Bolmet_Trek_rusza_na_europejskie_szosy.html mają sponsorów,może ktoś z was należy do tego klubu ? Jest możliwość zapisania się czy to tylko dla elit ;> ? Jakie są wasze uwagi czy coś ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Focus spróbuj sie zapisać może pozwolą Ci ze sobą jeździć bo jak widzisz skład jest już ustalony A ja korzystając z okazji chciałem sie pożegnać swoje dotychczasowe rowery już sprzedałem z przyczyn materialnych. Co prawda kupiłem już inną ramę szosową ale okazała sie uszkodzona i noże uda mi sie choć trochę pomiędzy odzyskać może zawitam jeszcze na Bajkmaratonie Wrocławskim ale jako widz nie uczestnik Jak by ktoś chciał to mam na sprzedaż jeszcze kask firmy met , buty spd 661 na sprzedaż Mam nadzieje ze cywilnych ubraniu poznacie mnie na mieście i powiecie chociaż cześć Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.