Eper Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 w lasku nie w parku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Oooops, błąd się wkradł ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Jednak nie dam rady pojechać z wami w czwartek . Mam do załatwienia jeszcze parę spraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbshadow Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Niestety Olo nie dam rady w czwartek pomimo tego ze mam wolne w pracy. No to wielka szkoda ze nie bedziesz z nami smigal. W sumie te forumowe wyjazdy nie rozkrecily sie jeszcze nawet na dobre . No nic, trudno. Ale popieram Markusa, powiedz kiedy to ustawimy sie na cos innego niz rower . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 No to czas na mnie by podsumować swój sezon Przebiegł dość chaotycznie na początku sezonu miałem rower składany na ramie krossa lecz na początku maja urwałem hak i postanowiłem kupić sobie inny rower który by był złożony na lepszych częściach lecz przeliczyłem się i po pewnym czasie wymieniłem z nim cały napęd koła manetki hamulce i dużo wiele innych rzeczy . Atmosfera na wspólnych wyjazdach była super szkoda tylko ze tak pędziliśmy zawsze do przodu , bo mogliśmy trochę pogadać i się trochę pośmiać Naprawdę sie ciesze ze zarejestrowałem sie na to forum poznałem wiele ciekawych ludzi poznałem też ciekawe trasy np do Stanisławowa i gdzie ładnie podciągnąłem forme. Teraz rower rozebrałem na czesci (jak zawsze po sezonie ) i umyłem , a wiec jeżeli rower jest już rozłożony wiec nie obędzie sie bez pewnych modyfikacji bo poco montować części których nie chcemy Plany na następny rok ? hmmm trzeba będzie złożyć rower Spalic poprzednie buty rowerowe bo już podeszfa od nich odleciała pojeździć trochę więcej w terenie i przy okazji ćwiczyć technikę jazdy , poszukać nowych tras , dokończyć składanie drugiego i trzeciego roweru , zakupić buty i pedały spd . Robić coraz dłuższe wypady po 60-80 km zrobić pierwszą w swoim życiu setkę ! mam nadzieje ze lata mi starczy To by było na tyle bo nie mam nic więcej do dodania Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmylegnica Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Hej, czytam te Wasze posty i chwilami odnoszę wrażenie że piszecie testamenty, kończycie sezon (nowy zapewne dopiero pod koniec kwietnia), rozkładacie rowery na części, praktycznie cały czas albo pogoda nieodpowiednia albo jakieś inne zajęcia. Faktycznie dni są coraz krótsze, szybko robi się ciemno, aura nie zawsze sprzyja. Ja tam śmigam cały sezon, teraz przesiadam się tylko na inny rower bo szkoda mi tego na którym jeżdżę w sezonie gdy jest ciepło. Nie mogę się doczekać kiedy temperatury zaczną w nocy spadać poniżej zera – przymarznie błoto w lesie może śniegiem trochę przyprószy, jest wtedy super za######ista jazda. Jeśli ciepło się ubierze i zachowa rozsądek to można mile spędzić czas ,porobić fajne foty. ja tak robię od paru lat, nie miałem problemów z przeziębieniem bolącym gardłem. Dodam jeszcze, że po sezonie nie ma tego całego paskudztwa w lesie typu komary muszki no i jeżdżąc po sezonie można utrzymać formę przez cały rok. Tak więc koledzy nie chowajcie rowerów do szaf, wymyślajcie zimowe trasy, wierzcie mi naprawdę warto. Chętnie wybiorę się gdzieś razem z Wami jeszcze w tym roku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Prawdę prawisz ot co Jedni rozkładają rowery, drugim za zimno, a trzeci z kolei szuka klucza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 a czwarty kolcuje opony na zime ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmylegnica Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 To jest tylko szukanie pretekstu, bo faktycznie po prostu się nie chce i tyle: ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Eper - i szukał będzie dalej Co do jazdy w zimie to generalnie zgadzam się z Jimmym, ale mam kilka ale, bo... mam kilka zim za sobą i kilka lat jazdy na rowerze, gdzie w zasadzie nie było końca sezonu - w sumie jedne sezon trwał 4 lata W tym czasie zdążyłem załatwić sobie oba kolana (jazda przy dużym mrozie), z każdym rokiem rower coraz mniej mnie rajcował a co do utrzymania formy, to też wcale nie było tak rewelacyjnie. Jazda w zimie jest ok, pod warunkiem, że zachowa się rozsądek, bo naprawdę nie ma co się pchać w duże mrozy, nawet jak wydaje się, że nie jest zimno. Poza tym jest wiele innych możliwości utrzymania kondycji przez zimę i przy okazji pobawienia się w coś nowego Bo nie samym rowerem człowiek żyje Wiem, że Wy pewnie powiecie co innego, ale ja po latach doszedłem właśnie do takiego wniosku No i po takiej zimowej przerwie wiosna jest czymś pięknym, w zasadzie co roku na nowo zakochuję się w rowerku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 a kolcuje po to żeby właśnie zimą jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbshadow Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Zgadzam się z Łukaszem. Szkoda stawów. To po pierwsze. Po drugie tak naprawdę to tylko wiosną i latem, ewentualnie ciepłą jesienią jest pięknie na dworze. Nie bawi mnie jazda w zimie jakoś. Po trzecie jak tu utrzymać formę na rowerze zimą robiąc 10 km max i do tego walcząc z trakcją na śniegu czy tam innym lodzie. Poza tym nic nie zastąpi tego niedosytu w okolicach marca i kwietnia kiedy to już człowiek wprost rwie się żeby wsiąść na bajka No i te temperatury, nic nie zastąpi zdobywania Bogaczowskiego lasu gdy temperatura wynosi 28 stopni i zastanawiam się co mi bardziej utrudnia wjazd na tą hardkorową i długą górkę (jest taka jedna fajna ), wzniesienie i jego kąt, kamienie czy spływający ze mnie pot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmylegnica Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Zgadzam się z tym co piszesz Łukaszu, wszystko w granicach rozsądku. Wyjeżdżając w zimie parę razy zdarzyło mi się zawrócić z trasy po kilkunastu minutach jazdy z tych względów co piszesz. W każdym razie jeżdżę bo sprawia mi to przyjemność gdyby nie sprawiało to rzuciłbym rower w kąt i zająłbym się czymś innym. Maniakiem nie jestem, nie żyję samym rowerem mam inne zajęcia przyjemności. Dziwię się nieraz jak ludzie stukają się w głowę gdy widzą jak ktoś na przykład biega w zimie czy jeździ rowerem, ale najczęściej są to grubasy które prowadzą bierny ryb życia, no może jedyną aktywność ruchową przejawiają pchając wózek z zakupami w supermarkecie . Trochę miejsc odwiedziłem i muszę przyznać, że w Polsce jest bardzo mało osób aktywnie spędzających czas. http://www.youtube.com/watch?v=P5wUSHoWL3g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Fajny filmik szczególnie ten moment n akońcu jak driftuje ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AxM Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Siedząc na rowerze do tyłu, tak jak Marek chciał zjeżdżać... Trzeba przerwać jazdę, żeby wrócić ze zdwojonym zapałem, ale nie można przepuścić między palcami 'zabawy' na lodzie/śniegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 o taak, a te miny ludzi gdy jedziesz pomiędzy dziećmi na sankach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 I jak, próbował ktoś już śniegu ? Ja już po pierwszej jeździe. Akurat doszły spd i spadł śnieg - skutki nauki mniej bolesne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmylegnica Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 W sobotę jeszcze tak nie napadało, lasami, dojechałem do Miłoradzic, było super , śnieg lepił się do zębatek i łańcucha, przerzutki przestały działać, w połowie drogi musiałem czyścić mechanizm ale dałem radę, w weekend planuję kolejny wypad w kierunku Ścinawy też lasami, jest fajny szlak, z Miłoradzic można dojechać drogami leśnymi aż za Prochowice, jak ktoś chętny to zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 I jak wyjazd? Udany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmylegnica Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Odpuściłem jak dla mnie to za dużo na minusie i za duże zaspy w lesie, może w kolejną sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 No to z okazji świąt życzę wszystkim wszystkiego najlepszego, dużo km, mało flaków, dobrej formy, siły na podjazdy, odwagi na zjazdach, chęci do jazdy i czerpania z niej jak największej przyjemności Eper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Dziękuję za życzenia Wiktor Z okazjii świąt chciał bym wam życzyć spełnienia rowerowych marzeń, sukcesów w zawodach, przejechania wielu tysięcy kilometrów, wiatru zawsze w plecy, oraz aby pod górkę było tak samo łatwo jak z górki. a i kożystając z okacji chciałem pozdrowić Mame i Tate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbshadow Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 A ja wszystkim Wam życzę tego co Markus i jeszcze żeby wam się części nie psuły . Jeździcie coś, czy jednak bajki w odstawkę i widzimy się wiosną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Ja jeżdżę, ale nie codziennie, ktoś jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmylegnica Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Również po 2-3 godz. w weekendy chć przyznam że takiego śniegu i zasp to się nie spodziewałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.