Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Urząd Miasta głosi (jak dobrze pogrzebać w BIP) że w ramach konkursu z 27.08 przeznaczył środki na organizację "Otwartych Mistrzostw Legnicy w Kolarstwie MTB - Cross Country". Lepiej późno, niż wcale.

Jeśli ktoś wie coś więcej, info mile widziane :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć! Mam pytanie ;p Połamałem pedały (^^) które były oryginalnie dołączone. Po 1 czy podlegaja one wymmianie? ( Kupiłem w Martes Sport w galerii) I jakie pedały kupić? Wiem że są tematy na forum ale nie ma to jak porada kogoś z miasta xP Chciałbym sie zamknac jakos 30 zl i do tego noski :P Pozdro!

Gość BarteX88

Cześć! Mam pytanie ;p Połamałem pedały (^^) które były oryginalnie dołączone. Po 1 czy podlegaja one wymmianie? ( Kupiłem w Martes Sport w galerii) I jakie pedały kupić? Wiem że są tematy na forum ale nie ma to jak porada kogoś z miasta xP Chciałbym sie zamknac jakos 30 zl i do tego noski :blink: Pozdro!

Kup zwykłe pedały, tu nie ma sie co zastanawiać. Podjedź na muzealną lub na jaworzyńską do rowerowego i powiedz że chcesz coś do 30 zł. I mam nadzieję że nie skaczesz na ty rowerze :down:

Najlepiej to jakbyś spd sobie sprawił, ehh no ale w sumie stykną Ci zwykłe pedałki.

Na spd to mni e na razie nie stac :pp Zauwazylem ze z noskami zupelnie inne partie nog pracuja ;d zakwasyy xD

PS ktos z Was jechal moze wczoraj przez patnow legnickie? kolo 16 to bylo Pozdro

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Po dłuższej przerwie i ja wracam do łask rowerowych. Zimno dało się we znaki, co zaowocowało przeziębieniem. Jednak i to na dobre wyszło, co w rezultacie siedzenie w domu zaowocowało nowym serwisem internetowym WORBIKE'a (na chwilę obecną pustym jeśli chodzi o produkty - jednak już wkrótce mam nadzieję, że zapełni się asortymentem różnorakim).

A na chłód polecam dobre rękawiczki, dobre spodenki i czapkę oczywiście, wówczas wszystko się uda :)

A do tego ochraniaczo/ocieplacze na buty - kurcze nie wiedziałem, że z nimi to taka fajna sprawa jechać - polecam.

Nierealne, Kross już drugi tydzień jest zaprzężony pod trenażer w mojej wrocławskiej miejscówce... i prędko się to nie zmieni. Poza tym jeśli ja, to tylko na czarno, albo na wrocławską flagę :wallbash:

Co do 520stek, gdy ja miałem dylemat, znajomi z Teamu doradzili mi dorzucenie kilku zł na 540, argumentując, że dużo lepsze. 520 nie próbowałem, za to 540 sobie chwalę.

Dobrze współgrają z butami Rockrider 8 - cenowo i technicznie (przewiewność, 3 rzepy, bardzo sztywna podeszwa, wzmocnienia - ale z gumy) podobnymi do SH-M122. Wyglądem Shimano wygrywają, choć po sezonie na maratonach na pewno takie piękne nie byłyby. RR za to przez swoją gustowną prostotę na wyglądzie nie ucierpiały wcale :wallbash:

Jeśli nie spieszysz się ze swoim zakupem, poczekaj do 10.12. W Decu na rowerowym też będzie sporo obniżek. I nie to, żebym reklamował :wallbash: Wybierzesz co zechcesz - akurat poza swoimi markami w Legnicy też będą produkty shimanowskie.

To good. Mam nadzieję że będzie chociaż mój rozmiar, bo najmniejszy jaki maja z shimano w legnicy 46 ;/ I jak z tymi cenami? duże obniżki? :P bo z tego co patrzyłem to 520-stki można dostać za 90~ a w decu 130 ;/ Co do butów sam nie wiem co robić :D zobaczyłem 122 na żywo i załamka. Teraz myślę nad m076 są tańsze i możliwe że ładniejsze :P

@edit kiedy dokładnie otwarcie decathlona? :D

Co prawda mieszkam 30km od legnicy ale też się wypowiem:D Chyba mnie nie zabijecie nie? Eper osobiście polecam ci buty sh m-122 mam je od września i już je myłem całkowicie czyt moczyłem po jeździe i nic się nie porozklejało, a wyglądają dalej super. W lecie są przewiewne, a w zimie trzeba ochraniacze. Używam ich z pedałami m-505 i pedały mają już straszne luzy po 4000km. Prawą nogą w spdku mogę ruszać delikatnie góra dół przy nie ruchomej korbie a kiedy jadę po wybojach to słychać jak but blok spd klekocze w zatrzasku...

Jeśli masz zamiar uprawiać typowy downhill na Krossie A6, sorry - nie mam sumienia podpowiadać Ci miejscówek...

dobra moze przesadzilem z tym downhillem ale moglbys podpowiedziec gdzie sie znajduza jakies fajne gorki bo oprocz lasku zlotoryjskiego nie znam chyba zadnych gorzystych terenow w okolicy

Trzeba było tak od razu, że chcesz góralem do XC z górki pozjeżdżać. A nie downhillem straszyć :)

Górek i pagórków Ci u nas pod dostatek - wszystko między Jaworem a Złotoryją.

http://www.dzpk.pl/addhtml/mapy_parkow/mapa_Chelmy_zrodlo.jpg

Obszar ograniczony drogą 363, miejscowościami: Męcinka, Chełmiec, Myślibórz, Nw Wieś Wielka, Kondratów, Wilków, Leszczyna - that's it.

Szczególnie masyw między Chełmcem a Kondratowem.

Fajny dojazd terenem z Legnicy na tyłach huty, dalej przez Dunino i Janowice terenem w kierunku Krajewa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...