Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Piątek był całkiem spokojny, aż się zdziwiłem :thumbsup:

Tak, startowałem w maratonie. Tak ciężkiego jeszcze nie jechałem. Przez opady deszczu na trasie było bagno, na 62 km tak z 5 trzeba było lecieć piechotą, bo jechać się nie dało. Dodatkowo trasę w ostatniej chwili przedłużyli o 5 km, o czym dowiedziałem się przed metą, gdy wg. mojego licznika zostało 1 km do mety, a tu tablica, że jeszcze 5... :wacko: Picia nie miałem, żarcie się skończyło, siły miałem tyle, co na finisz, więc ciężka ta końcówka była :)

Podsumowując: 3 upadki, uszkodzona noga, zajechany rower, ale... jeszcze nigdy się tak świetnie na trasie nie bawiłem! :D

Witam wszytkich.

Nazywam się Damian mam 18L.Mieszkam w okolicy Legnicy w małej miejscowości Gniewomierz znajduje się ona między Legnicą a Legnickim Polem przy autostradzie A4.

Rowerem jeździłem od małego (na za dużym rowerku jeszcze na stojąco na "składaku" wigry 3 więc łatwo nie było), swoją "karierę" rowerową zakończyłem około 4lat temu z powodu problemów z kolanami który mam do dziś więc mój poprzedni rower poszedł w odstawkę i obecnie się już do niczego nie nadaje.Jako że lekarze nie mogą nic zrobić z moimi kolanami i mają zupełnie inne zalecenia odnośnie wysiłku (jedni radzą leki i ograniczyć ruch inni mówią że to przejdzie z wiekiem a jeszcze inni że zalecają dużo ruchu w tym co ciekawe przedewszytkim Rower)więc słuchając najbardziej pasującej mi opini lekarza ortopedy chcę znów jeździć na rowerze.Jeśli pójdzie wszystko zgodnie z planem to chciał bym czasem pojeździć w większym gronie.Być może dołączę wraz z kumplem (fotografem) który chętnie by pośmigał i pocykał foty w terenie.

Aktualnie czas mnie nagli więc:

Proszę was o pomoc w tym temacie : http://www.forumrowerowe.org/topic/75978-rowerrockrider-52-czy-53-lub-inny/

No ja też :icon_cool:

Chciałem sprawdzić tą nową ścieżkę rowerową na gniewomierskiej i za daleko mi się pojechało xd

Są jakieś trasy terenowe wokół Legnicy?? Nie mam gdzie jeździć szosa się przejadła. W sumie najdłuższą w terenie (koło Legniczy) jaką jechałem to: Jaworzyńska -> lasek złotoryjski -> droga pozarowa koło huty przez las -> jakieś ścieżki polne -> i tak do Ulesia a potem szosa, ale trochę za mało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...