elkaziorro Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Spoko, że chcecie się tam wybrać i pomóc, ale w dwie strony będzie ok 170 km i to nie po płaskim. Tamte okolice to już teren podgórski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AxM Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 @Renn: młodocianych również przyjmujecie? Jeśli tak, i jeśli kurier z rowerkiem zdąży, to może będę @elkaziorro: dziś byłem w Decathlonie, tabletek Isostar'a nie ma... Za to są fajne i tanie spinacze i spinki do łańcuchów, i zestawy naprawcze do dętek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 A mnie nie będzie jutro. Widzę że już są 2 hexy trójeczki w Legnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 No i ja trafiłem na ten temat odnośnie okolic Legnicy Chętnie bym się gdzieś dalej wybrał, ale korba już na granicy dojechanie i dalsze trasy odpadają. A i jeszcze jedno wie ktoś gdzie w legnicy/okolice kupić olej do amortyzatorów?? byłem już na jaworzyńskiej w pingwinie i na ogrodowej 1.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 A jakiego oleju szukasz? Ja ostatnio kupiłem finish line w "dobre sklepy rowerowe" na Muzealnej 2, do wyboru były chyba wszystkie gęstości. Z tego co pamiętam był też w Worbike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Marka jest mi obojętna(Prócz castrola za drogi jak na olej xD), szukam 5W jutro sprawdzę muzealną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 o kurde, już nas tu całkiem sporo jakbyśmy zrobili wypad że każdy by był to niezły peleton by się zebrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 A Ty Eper już wróciłeś od bratanków Węgrów? Maros, kupiłem właśnie 5w. Z tym, że nie wiem ile to dla Ciebie jest drogo za olej. Ja za ten, po znajomości, dałem 56 zł, pojemność 475ml. Normalnie kosztuje chyba 63 zł. Nie jest to tanio porównując np. z litrowym motorexem za 50 zł, ale tego oleju nigdzie w Legnicy nie mogłem dostać. Zresztą nie tylko w Legnicy, w Jeleniej Górze też nie mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Castrol 5w na ogrodowej coś koło 60 za poł litra (na allegro 29), w pingwinie był jakiś 33zł za litr (nie pamiętam nazwy). Więc zamówie na allegro pewnie sprowadzane z Niemiec (brak akcyzy na oleje) Witam wszystkich użytkowników Od jakiegoś czasu śledzę Wasze tematy rozmów na tym forum. Jestem z Legnicy i jak większość z Was lubię troszeczkę pojeździć na rowerze. Myślałem sobie, że może podłączę się do Was na któryś wyjazd, jednak jak zobaczyłem jakie trasy i kilometry robicie to z krzesła spadłem!!! Ja niestety mogę coś pojechać ale nie 130km - toż to ilości jak na Tour De Pologne! W związku z tym mam do Was pytanko, czy moglibyście podać mi jakieś trasy wokół Legnicy dla nowicjusza - tzn jakieś 20-40km? Z góry bardzo dziękuję Ps. Ja od ok 1,5roku mieszkam w Legnicy, a pochodzę z Jawora, więc bardzo dobrze znam tamte trasy. Jakbyście szukali typowo leśnych tras rowerowych w okolicach Męcinki, Pomocnego, Chełmca, Muchowa to mogę pomóc.Znam kilka bardzo ciekawych szlaków, na których można się bardzo, ale to bardzo zmęczyć - ale w sumie komu ja to piszę - pewnie dla Was byłby to pryszczyk, no ale jakby co to jestem do pomocy. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam Jacek polecam wioskami wokół legnicy np mój ostatni trening 28km http://www.endomondo.com/workouts/l5C16y-9dVo jest wiele kombinacji tras przez wioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 @AxM jedzie każdy kto che , wiec jak czujesz sie na siłach to wpadnij co do power tabsów od isostara to wczoraj kolega je kupował trzeba szukać przy kasach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 elkaziorro tak wróciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Jeszcze mam jedno pytanko, jaki w Legnicy serwis gdzie mogę przyjechać z rowerem i np kartonem części i wszystko pięknie mi zamontują. A nie będą się na ciebie patrzyć krzywo i się sapać że nie kupujesz części u nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Ja bym poszedł do Dik'a, przyjemna obsługa, tylko musisz trafić na faceta od rowerów Ktoś jutro chętny na jakiś wyjazd? Około 50 - 60 km. Wstępnie o 10:00 w stałym miejscu (Łysa góra w parku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 MaroS@ Przecież składanie roweru to czysta przyjemność zapytaj sie jeszcze na ul. muzealnej tam gośc ma taki mały ruch ze siedzi i się nudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Miałem zaproponować to samo, co Renn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Elkaziorro mozesz jutro? Oczywiscie że składanie roweru to przyjemność, a mi się nawet łańcucha nie chce założyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Może i czysta przyjemność ale z korbą sobie sam nie poradzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Eper, no niestety jutro nie dam rady. Najwcześniej będę dostępny po weekendzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 No to szkoda, chyba zostałem skazany sam na siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Przynajmniej nie będziesz musiał dostosowywać tempa do innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Albo ktoś do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbshadow Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Przynajmniej nie będziesz musiał dostosowywać tempa do innych Hehe, zdaje się że wiesz coś o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Na pewno wie Skromnie biorę winę na siebie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Szykuje się w weekend jakiś kolektywny wyjazd w forumowym gronie? Rozwaliłem wprawdzie hak przerzutki w Cannonie ("hm, krzywy... wyprostujemy... ajć!" ), ale Krossem, choć ze skrzypiącym napędem, też da się jeździć. Jak w piosence, "byle miał koła, siodło, ramę itp." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 ja mogę jechać tylko gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.